Harvoin törmää niin hauskoihin ja innovatiivisiin Low-Tech laitteisiin, kuin New-Media-Accessoriesin kehittämään Soundbomb. ”Äänipommi” on toiminnallisuudeltaan yksinkertainen liikesensorilla varustettu digitaalinen sanelulaite. Äänipommin käyttömahdollisuudet ovat kuitenkin sen teknisiä ominaisuuksia huomattavasti innovatiivisempia.

Äänipommiin voidaan nauhoittaa verbaalinen viesti yksinkertaisesti puhumalla sisäänrakennettuun mikrofoniin painaen samalla nauhoituspainiketta. Tämän jälkeen Äänipommi asetetaan paikkaan, jonka ohikulkijoiden toivotaan viestin kuulevan. Kun sisäänrakennettu liiketunnistin havaitsee ohikulkijan, äänitetty viesti toistetaan laitteen kaiuttimien kautta.

Ilmeisimpiä sijoituskohteita äänipommille ovat vaikkapa museotilat, jossa teokseen liittyen voidaan kertoa tähän liittyvää lisäinformaatiota. Jos kyseessä on esimerkiksi patsas, voidaan teoksesta myös kertoa vaikkapa eri faktoja riippuen siitä, millä puolella patsasta museovierailija sijaitsee.

Yksi mahdollisuus olisi myös toteuttaa äänipommeista vaikkapa ”auditiivinen miinakenttä”. Kentän läpi kulkeva luo oman äänimaiseman tilalle riippuen siitä, mitä reittiä tilan lävitse kuljetaan. Joka tapauksessa äänipommin käyttömahdollisuudet eivät lopu heti kesken.

Lähde: www.soundbombs.info

Edellinen artikkeliSatugo – webbikamera kumipallo
Seuraava artikkeliCool Jewels jääpalamuotti