Nate True niminen kaveri on keksinyt, että tarkkaan kontrolloidulla strobo valolla valaistu tasaisesti tippuvien vesipisaroiden ketju saadaan näyttämään siltä, kuin vesipisara olisi pysähtynyt leijumaan keskelle ilmaa.

Tätä periaatetta soveltaen Nate on rakentanut Time Fountain laitteen, jossa fluorisoivalla värillä värjätty vettä tiputetaan altaaseen. Putoamismatkalla fluorisoivia tippoja valaistaan 32:della tiheään tahtiin vilkkuvalla fluorisoivalla LED lampuilla. Tällä tavalla toteutettu Time Fountain lähde saa vesipisaran näyttämään siltä, kuin se olisi pysähtynyt leijumaan ilmaan, tai jopa siltä, että tippa uhmaisi painovoimaa ja liikkuisi alhaalta ylöspäin.

Time Fountain nimi viittaa siihen, että vesipisaran pysähtyminen vaikuttaa optisesti siltä, kuin aika pysähtyisi ja pisara jäisi leijumaan ilmaan kesken putoamisen. Mainio efekti syntyy myös, kun vesipisara rikotaan neulalla ja pysähtynyt särkyvä pisara näkyy leijumassa ilmassa. Joka tapauksessa parhaiten homma havainnollistuu oheisesta videosta.

Sitten ei muuta kuin odottelemaan, että jokin Kiinalainen leluvalmistaja tuotteistaa innovaation, ja että laite on tilattavissa kaunistamaan omaa työpöydän nurkkaa.

Lähde: cre.ations.net

Edellinen artikkeliAurinkoenergialla toimiva radiolippis
Seuraava artikkeliVoihkiva pullonavaaja