Kumpi on parempi, M134 Minigun vai M240?

Tämä ilmeisesti aseteollisuuden markkinointitarkoituksiin kuvattu video demonstroi, kuinka paljon tuhoa on mahdollista kylvää helikopterista käsin kiväärillä tulittamalla. Videossa on vertailussa kopteriin asennetut M134 Minigun ja M240 kiväärit. Vertailluista aseista Minigunilla voidaan ampua jopa 4000 laukausta minuutissa kun taas laukausta kohden tehokkaammalla M134:sella joudutaan tyytymään ainoastaan 650–950 laukaukseen minuutissa.

Itselleni tulee väkisinkin mieleen kohtaus Stanley Kubrickin Vietnamin sodasta kertovasta Full Metal Jacket elokuvasta, jossa sotamies Joker kysyy helikopterin Minigunia käsittelevältä kiväärimieheltä että: “kuinka voit ampua naisia ja lapsia”, johon kiväärimies vastaa: “helposti, otan vain vähän vähemmän ennakkoa”

Ja kyllähän se Minigun tietysti voitti vertailun!

Syma helikopterit ja muut hurjat radio-ohjattavat RC-lelut Superkauppa verkkokaupasta

Comments

 1. Erno Fischer says

  (click to show comment)

 2. nojaa says

  (click to show comment)

 3. Anders says

  (click to show comment)

 4. Janne says

  (click to show comment)

 5. Anders says

  (click to show comment)

 6. doddiii says

  (click to show comment)

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *