Kumpi on parempi, M134 Minigun vai M240?

Tämä ilmeisesti aseteollisuuden markkinointitarkoituksiin kuvattu video demonstroi, kuinka paljon tuhoa on mahdollista kylvää helikopterista käsin kiväärillä tulittamalla. Videossa on vertailussa kopteriin asennetut M134 Minigun ja M240 kiväärit. Vertailluista aseista Minigunilla voidaan ampua jopa 4000 laukausta minuutissa kun taas laukausta kohden tehokkaammalla M134:sella joudutaan tyytymään ainoastaan 650–950 laukaukseen minuutissa.

Itselleni tulee väkisinkin mieleen kohtaus Stanley Kubrickin Vietnamin sodasta kertovasta Full Metal Jacket elokuvasta, jossa sotamies Joker kysyy helikopterin Minigunia käsittelevältä kiväärimieheltä että: “kuinka voit ampua naisia ja lapsia”, johon kiväärimies vastaa: “helposti, otan vain vähän vähemmän ennakkoa”

Ja kyllähän se Minigun tietysti voitti vertailun!

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 arviota, keskiarvo: 3.00/5)

Comments

 1. -1 Vote -1 Vote +1Erno Fischer
  says:

  Tjoo eiköhän se Stanleyn sukunimi kirjoiteta Kubrick, ja toisekseen Full Metal Jacketissa kyseessä olevalla veikkosella on käytössääm M60-konekivääri, ei “Minigun”.

 2. Vote -1 Vote +1nojaa
  says:

  Sama 7,62*51 kaliiperi näissä kummassakin on eli iskuenergia jouleissa per. osuma on kyllä hyvin samaaluokkaa… Minigunista on kyllä paljon parempiakin videoita ja onhan se mielenkiintoinen vehje…

 3. Vote -1 Vote +1Anders
  says:

  Eipä toi nyt juuri muuta osoittanut kuin että M240:llä oli hiton paljon surkeempi ampuja. Kumpikin ampui yli puolet kudeista ohi. Kummallakin olen ampunut ja esim Minigunin isoveli Vulcanissa on kytkin jolla rajoitetaan ampumasta liian pitkiä sarjoja koska sen rekyyli saisi A10:n sakkaamaan. Onhan Minigun kieltämättä kova peli mutta myös painavampi ja kuluttaa patruunoita aika lailla joten koneen hyötykuorma on vastaavasti pienempi. Entäs kun pitääkin jalkautua hekon pudottua tai ajoneuvon hajottua? Itse ainakin kannan silloin paljon mielummin M240:ä kuin Minigunia.

 4. Vote -1 Vote +1Lasokki
  says:

  Paitsi että A-10:ssä ei ole M61 Vulcania, vaan isompi GAU-8 Avenger, joka saattaa ääritapauksissa saada koneen sakkaamaan.

 5. Vote -1 Vote +1Juha
  says:

  Eikös yhden laukauksen pitäisi riittä ?

 6. +1 Vote -1 Vote +1--
  says:

  ”Eikös yhden laukauksen pitäisi riittä ?”

  - Vain tosimiehille.

 7. Vote -1 Vote +1Janne
  says:

  Vanha juttu, mutta Anders sanoi: “Entäs kun pitääkin jalkautua hekon pudottua tai ajoneuvon hajottua? Itse ainakin kannan silloin paljon mielummin M240:ä kuin Minigunia”.

  Minigunilla ei voisi edes ampua tyyliin Arnold, järjettömän rekyylinsä vuoksi. Saati kuljettaa jalkaisin kymmeniä tuhansia patruunoita. Silläkään määrällä ei kauaa ammu jos tulee tuntien tulitaistelu, nehän loppuu minuuteissa. Puhumattakaan aseen painosta ilman ammuksiakin jossain metsikössä/viidakossa kulkiessa.
  Lisäksi noilla ampujilla luultavasti on kevyemmät aseet (rk) mukanaan, joka riittää vallan mainiosti siinä tilanteessa kun pitäisi juosta lujaa karkuun.

 8. Vote -1 Vote +1faabio
  says:

  Melkoisia trolleja täällä, etenkin Andersin kommentti sai hersyvän naurukohtauksen aikaan. Hehee…

 9. Vote -1 Vote +1Juu
  says:

  Käteviä nää minigunit ja tälläset..eipähän viholline ehdi ees reagoida ennen kuin huomaa olevansa reikäjuusto :D jos edes huomaa…

 10. Vote -1 Vote +1Anders
  says:

  Jeps A-10:ssä on tosiaan Avenger, mutta Vulcaniakin siinä on kokeiltu ja sekin riittää vaakalennossa sakkauttamaan koneen. Ja niissä ajoneuvoissa joissa on minigun on sille myös jalusta jalkauttamisen varalta. Sitä paitsi pointtini oli että kyseiset aseet on tehty ihan eri tarkoituksiin ja että videon testi ei osoita Minigunin paremmuutta, vaikka se kyseisessä käytössä sitä onkin. Sitäpaitsi sitä olisi pitänyt verrata FN M3:seen kyseisen kaltaisessa testissä eikä M240:iin.

 11. +1 Vote -1 Vote +1asdasd
  says:

  Ja Lisäksi nuo minigunit toimivat sähköllä joten ei niitä noin vain irroitella ja oteta matkaan jos helikopteri putoaa

 12. -1 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  m134 on selvästi paremmipi

 13. paljonko minigun painaa?

 14. -1 Vote -1 Vote +1lo0lololo
  says:

  Jos mietitään minigunin kokoa voisi sanoa semmoset 100kiloa

 15. Vote -1 Vote +1doddiii
  says:

  kyllä kummalakin muutama talibani kaatuu ja kyllä toi M240 on parempi jalka patikkaan jos kone tiippuu alas. enkä usko että armeijassa oo kovin monta Arnold Schwarzeneggeriä kantamaan tota M134.

Speak Your Mind

*