Edullinen kolmiulotteinen CNC-jyrsin

cnc_laite.jpg
kolmiulotteisten muotojen työstämiseen kykenevät CNC-jyrsimet ovat tähän asti olleet kalliita verstaiden käyttöön suunniteltuja ammattilaitteita. Nyt kuitenkin vaikuttaisi, että näitäkin kiehtovia laitteita on tulossa saatavilla sellaisessa hintaluokassa, että oman jyrsimen hankkiminen ei enää ole täysin utopistinen ajatus harrastelijanikkarillekaan.

Yhdysvaltalainen työkalukauppa Sears on ottanut valikoimiinsa “Craftsman CompuCarve Compact” nimisen CNC-jyrsimen, joka vaihtaa omistajaansa jo $1.799,99 hintaan. Laite toimitetaan mukanaan kaikki tarvittava omaa mallinnusohjelmaa myöten. Jyrsimeen on myös sisäänrakennettu muistikortinlukija, jonka kautta jyrsintäradat voidaan syöttää koneelle ilman, että tietokonetta tarvitsee raahata työpajalle.

Puun jyrsimiseen tarkoitettu laite toimitetaan mukanaan valmiita malleja, jolla laitetta päästään heti kokeilemaan. Laitteen jyrsintilaan mahtuu enintään 36 sentin levyisiä ja korkeintaan 12,5 sentin korkuisia puukappaleita jyrsittäväksi.

Lähde: Sears.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (9 arviota, keskiarvo: 4.00/5)

Comments

 1. -1 Vote -1 Vote +1seeänsee
  says:

  Puun jyrsimiseen? Aika turha vehje jos ei metallia voi työstää.

 2. Vote -1 Vote +1Tapani
  says:

  Voi puustakin tehdä yhtä sun toista, esimerkiksi koristeita perushuonekaluihin, joita on suhteellisen helppo valmistaa kotioloissakin. Puuta ei pidä aliarvioida materiaalina, itse ainakin voisin keksiä tuollaiselle yhtä sun toista jyrsittävää.

 3. +1 Vote -1 Vote +1jani
  says:

  olisin kysynyt että saako näitä suomesta vai pelkästään tilaamalla ulkomailta

 4. Vote -1 Vote +1dude
  says:

  Voihan tuota metallinkin “työstämiseen” siinä mielessä käyttää, että ensin käyttää sopivaa muottimateriaalia ja valaa sitten metallista lopullisen version.

 5. -1 Vote -1 Vote +1Miski
  says:

  Valaaks useinkin kotona? =)

 6. +3 Vote -1 Vote +1Fusion
  says:

  Vastaavan/paremman vehkeen rakentaa itse selvästi alle tonnilla :)

 7. Vote -1 Vote +1öttiäinen
  says:

  Fusion: Mielenkiinto herätetty, linkkiä?

 8. +1 Vote -1 Vote +1Ernesti
  says:

  Tuolta saa valmiit piirustukset. 15 eurolla saa paketin, jossa on kolmen eri vehkeen piirustukset, kaksi mallia myös millimetrimitoituksella. Materiaalina 19 mm MDF-levy. Enimmän osan tavarasta saa rautakaupasta ja moottorit, ohjaimet yms sitten vaikka ebaysta.

  http://www.rockcliffmachine.com/routerplans.htm

Speak Your Mind

*