Joost netti-TV julkaistu, beta-testausta edessä

joost_screen.jpg

Eilen sitten viimein julkaistiin jo aiemmin sivuilla uutisoitu Venice -työnimellä kulkenut netti-TV projekti tämän uudella virallisella ”Joost” -tuotenimellä.

Tänään käynnistyi myös Joost -sovelluksen Beta-testausvaihe. Ilokseni sain myös itse sähköpostitse tunnukset päästä kokeilemaan palvelua ensimmäisten joukossa.

Ensivaikutelmaltaan varsin asiallisen oloinen pakkaus, joka tuntuu myös pyörivän ilahduttavan jouhevasti koneellani, vaikka vasta betatestauksessa onkin. Myöskään videon ja äänen laadussa ei ole ensivaikutelman mukaan valittamista.

Ohjelma tasosta ja sovelluksen edistyneemmistä ominaisuuksista en lyhyen kokeiluni jälkeen osaa vielä sanoa juurikaan. Sovelluksen pitäisi kuitenkin olla yksinkertainen ja innovatiivinen käyttää, joka toivottavasti auttaa allekirjoittanutta löytämään ohjelmistosta jatkossa muutakin, kuin dokumentin Paris Hiltonin levyn äänityksistä. Tämän lisäksi sovelluksesta löytyy myös yhteisöllisiä ominaisuuksia, joiden avulla käyttäjät voivat vuorovaikutta toistensa kanssa esimerkiksi chattailemalla keskenään ohjelman pyöriessä samaan aikaan taustalla.

Nähtäväksi kuitenkin vielä jää, onko tästä Skypen kehittäjien uudesta ihmesovelluksesta kaatamaan Youtuben hallitsevaa asemaa nettivideoiden levittäjänä. Kirjoittelen tänne kuitenkin lisää kokemuksista sitä mukaan, kun näitä alkaa kokeillessa kerääntymään. Kiinnostavalta jutulta vaikuttaa kuitenkin ensikokeilemalta!

Sovelluksesta löytyy lisätietoa tämän kotisivuilta osoitteesta www.joost.com. Samasta osoitteessa on myös mahdollista hakea mukaan ohjelman beta-testaukseen.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


viisi − = 2