CD/DVD-levyn pinnanuudistaja

venmill_skip_1.jpg

VenMill-niminen yritys on kehittänyt ratkaisun naarmuuntuneiden laser-levyn pinnan uusimiseen. OptoClear-tekniikalla toimiva laite sulattaa levyn pinnan ja prässää sen jälleen tasaiseksi. Yksinkertaista siis!

Jos tämä tekniikka todella on toimiva, saanee se lämpimän vastaanoton. Pistää vaan miettimään, että oheneeko levyn pinta sitten tai miten tämä tekniikka soveltuu uusiin ohuempiin laser-levyihin.

Laite on tulossa markkinoille kesäkuussa ja on hinnaltaan $249,99.

Lähde: http://www.venmill.com

Mitä mieltä olet tästä laitteesta?
 • Add an Answer
Näytä tulokset
Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (13 arviota, keskiarvo: 4.08/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Marcor
  says:

  Tälläisiähän on ollut markkinoilla jo vuosia. Postiin kantautu joskus 2v sitten mainos kossa mainostettiin sd\dvd levyn korjaajaa, joka vain lisäisi levyyn uuden kerroksen sen “luonnollista” suoja-ainetta, eikä pyörittele sitä samaa vanhaa uudelleen, luvattiin että levystä tulee kerta kerralta vain kestävämpi, toisin kuin tässä, jossa naarmut peitetään samalla vanhalla joka aiheuttaa pientä kulumista joka kerta. Hintaakin sillä oli vain 19,90e.

 2. Vote -1 Vote +1Jussi
  says:

  Siis ymmärsinkö nyt oikein, että jos tuolla pilalle naarmuuntuneella levyllä on musiikkia, niin sen saa tuolla laitteella pelastettua? Luulisi, että se aiempi informaatio häviää levyltä sitä sulatettaessa. Jos tuolla nyt saisi vanhat hyvät levyt pelastettua, niin ihan käyttökelpoinen vempele on se.

 3. Vote -1 Vote +1Raiz
  says:

  Jussi, usein nuo cd-levyjen lukuvirheet johtuvat muovipinnan naarmuuntumisesta ja siten luku-lasersäde taittuu pois datasta. Itse data on tietääkseni poltettu CD:n ohuelle metallifoliolle (johon itse asiassa kirjoitetaan myös kynällä, mutta vain toiselle puolelle), joten muovin muokkaus ei hävitä dataa. Eli useimmiten naarmujen “tilkitseminen” jollain lähes muovin taittokertoimen omaavalla massalla luultavasti korjaa vian.

 4. Vote -1 Vote +1XciD
  says:

  Kehitetään uusi parempi tiedon tallennusmuoto, ja cd/dvd levyt joutaa romukoppaan tämän kksinnön kanssa.

 5. Vote -1 Vote +1Sigma
  says:

  No onhan myös sellaisia levyn “hioma” laitteita ja niistä on ollut pelkästään hyvää kokemusta. Sellainen laite vaan hioo levyn pinnan. Oudon näköinen se on mutta toimii.

 6. Vote -1 Vote +1Nipa
  says:

  tulee varmaan DVD-aseman ominaisuudeksi parissa vuodessa.

 7. Vote -1 Vote +1tuhoojabotti
  says:

  mitenköhän tuommoinen laite toimii uusien ohuiden dvd/cd levyjen kanssa…

Speak Your Mind

*