Kuusikulmio Saturnuksessa

saturnhex.jpg

NASA on löytänyt Saturnus-planeetan pinnalta omituisuuden, nimittäin kuusikulmion. Tämä heksagoni on halkaisijaltaan 25000km, joten sen sisään mahtuisi lähes neljä Maata. Kuvio laskeutuu pilviin 100km alaspäin ja pyörii planeetan pohjoisnavalla.

On erikoista, että tällainen kuvio löytyy juuri Saturnuksen pinnalta, sillä planeetan ilmakehä on paksu ja ympyränmuotoiset aallot sekä lämpövirtausten luomat solumuodostelmat ovat hallitsevina kuvioina ilmakehässä. Tällaista kuviota ei ole havaittu minkään muun planeetan pinnalla.

Samainen Cassini-luotain havaitsi jo aiemmin Saturnuksen etelä-navalta ihmisen silmää muistuttavan pyörremyrskyn.

Lisätietoa asiasta kiinnostuneille löytyy osoitteesta http://www.space.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (22 arviota, keskiarvo: 4.41/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1paapi
  says:

  kai sen halkaisijan on isompi ku 25000 km jos sen sisään pitäis lähes neljä maata mahtua?

 2. Vote -1 Vote +1Jyrki
  says:

  Jutussa sanottiin, että melkein neljä maata. Itse en mitannut, ku on vaan 5m mittanauha ja aikaakin vaan rajattu määrä.

 3. Vote -1 Vote +1Jukio
  says:

  Ostasit nyt ees 10 m mittanauhan :/

 4. Vote -1 Vote +1LaGer
  says:

  Mitähä sieltä löytyy.. :D

 5. Vote -1 Vote +1Herra Eminem
  says:

  25 000:12 756 = 1,95

 6. Vote -1 Vote +1Mauri-Antero
  says:

  no mutta voihan niitä Maan kokoisia palloja asetella kuusikulmion sisälle aika monella tavalla, joten kyllä sinne melkein se neljä maata menisi…

 7. Vote -1 Vote +1Jyrki
  says:

  Jostain syystä tuli heti mieleen, että nyt on jotain vikaa kameran linssin ja tietokoneen loppulaskelmien välissä. Jos siellä on koodissa joku tietyn aallonpituuden havainnoinnin pakkausalgoritmi tms., joka tuottaa kuvion. Mistä sitä tietää kun ei oo itte kuitenkaan koskaan näkemässä.

 8. Vote -1 Vote +1narude
  says:

  luulisin että nasakaan ei ole ihan niin daijju että pakkais kuvia johonkin jpg/gif formaattiin jossa kuvan laatu muuttuu ja sitten analysoi niitä, vaan kyllä ne kuvat pakataan siten ettei kuvan laatu muutu miksikään lähtökohdasta kun se taas puretaan… ei mulla muuta.

 9. Vote -1 Vote +1Simson
  says:

  Jeesuksen Kristuksen Nasaretilaisen Nimessä, mitä tässä ajan takaa kysymyksin, vastauksin. Helppoa, olen 4:sen mies oppivelvollisuusiässä, tarkoitan tähyän avaruuteeen, ajankohtaista. Tarkkaa, likiarvio näissä suhteissa ei ole meidän heiniä, anteeksi! Syyhyääkö viestinten olemassaolo missään, avaruusmatkailu ja salaiset kirjastot on prototyyppi. Uskon löytyä avain, miksi meidän on täällä kaipuu kirkollisista piireistä, tai sitten päämäärämmme on sinetöity, siis, jos joku nyt kysyä saattaa, menetin mahdollisuuteni juuri kirjallisesti omaan ja aitoon maassa mitä minä maassa, vastatkaa. Jumala. Pyhä. Henki. Olen samalla asialla!

Speak Your Mind

*