Olkapääkamera (=kännikamera)

shoulder-cam.jpg

Muistaako joku vielä Lapinlahden lintujen sketsin, jossa esiteltiin tieteen uusin saavutus: Kännikamera. Se oli sellainen punainen kypärä, johon oli kiinnitetty kamera. Tarkoitus oli selvittää humalaspäissä tapahtuneet, mutta aamulla jo unohtuneet asiat. Mm. sellaisia kuin mihin kaikki rahat ovat kadonneet ja miksi alushousut eivät ole jalassa. No sketsissä tietenkin selvisi että aika paljon tuli öristyä, oksenneltua, ostettua liikaa viinaa sekä tietenkin herjoitettua aktiviteettia saman sukupuolen kanssa. Keksintö oli siis aika painajainen elämäntapajuopolle.

Nyt on sitten Briteissä, Bristolin yliopistossa kehitetty ihan oikea tällainen kännikamera. Se on käyttäjän olkapäälllä ja tallentaa tapahtumat liikkuvan kuvan muodossa. Hienoja ominaisuuksia riittää: Kamera kääntyy samalla kun käyttäjän pää kääntyy, se myös tunnistaa käden liikkeitä. Elokuvafaneille tämä lienee tuttu ainakin Predatorista ja Aliensista.

Lähde: http://www.newscientisttech.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (17 arviota, keskiarvo: 4.29/5)

Comments

  1. Ei, kun tällainen pitäisi asentaa asentaa jokaiselle olkapäälle heti syntymän jälkeen. Voisi sitten missä vaiheessa elämää tahansa tarkistaa, että mitenkäs se nyt oikein menikään.

  2. Vote -1 Vote +1Looxcie
    says:

    Googletapa Looxcie… siinä se on

Speak Your Mind

*