Nova Dreamer – laite, joka auttaa näkemään selkounia

NovaDreamer - laite, joka auttaa näkemään selkounia

Selkouni on unitila, jossa nukkuja havaitsee olevansa unessa, mutta pystyy silti jatkamaan uneksimista. Kiehtovaksi ilmiön tekee se, että unitilassa tavalliset fysiikan tai tai sosiaaliset rajoitukset eivät päde. Parahimmillaan selkounia näkevä henkilö pystyy siis täysin kontrolloimaan tilannetta oman tahtonsa mukaan, pystyen halutessaan vaikkapa lentämään ilman apuvälineitä.

Selkounia on tutkimusten mukaan nähnyt jossakin vaiheessa jopa noin 60% ihmisistä. Selkounien näkemistä voidaan myös harjoitella eri tekniikoilla, joiden avulla yksilö pystyy helpommin tunnistamaan unitilan ja “ottamaan kontrollin” tapahtuvasta.

Nyt selkounien näkemistä helpottamaan on myös suunniteltu oma hilavitkutin. Nova Dreamer selkounien “katselulaite” on sensoreilla ja LED polttimoilla varustettu kasvomaski. Kun kasvoille asetun maskin sensorit havaitsevat silmikon käyttäjän olevan univaiheessa, maskin LED valot antavat nukkujalle hienovaraisen signaalin, jonka on tarkoitus viestittää siitä, että nyt ollaan unitilassa. Kun nukkuja havaitsee olevansa unessa, täytyy enää vain kyetä ottamaan “tilanne haltuun” ilman heräämistä.

Cerebrex verkkosivujen kautta tilattavissa oleva selkounien katselulaite toimitetaan mukanaan aiheen kirjallisuutta, sekä vuoden jäsenyyden Lucidity instituuttiin. Hinta pakkauksella on 275,- Dollaria.

Mikäli ei halua investoida suurta summaa laitteeseen, mutta ilmiö kiinnostaa, voidaan selkounien näkemistä harjoitella mysö ihan kotikonstein. Esimerkiksi Täältä löytyy yhden selkounien näkijän kokemuksia.

Lähteet: Wikipedia, Cerebrex

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (22 arviota, keskiarvo: 4.41/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Tek
  says:

  http://www.hoyhensaaret.info/ sikäli jos selkounet kiinnostavat :)

 2. Vote -1 Vote +1applepie
  says:

  enpä oikein usko että nuo lasit toimii, itse kokenut joskus tuon selkouni efektin :P

 3. Vote -1 Vote +1Raiz
  says:

  Epäilyttää hieman tuo pyrkiminen näkemään selkounia. Eikös unien merkitys ole juuri käsitellä viimeisen kahden päivän tapahtumia ja ja ja kaikkea muuta sellaista… (joku tietäjä voi tulla valaiseen asiaa)
  Joka tapauksessa tähän prosessiin “puuttuminen” ei luultavasti ainakaan auta oppimista ja sitä kaikkea muuta ihmeellistä mihin uni on yleensäkin tarkoitettu. Mutta kieltämättä ne harvat kerrat kun olen itse kokenut selkounen, hauskaahan se on :)

 4. Vote -1 Vote +1aivomato
  says:

  se on vähä niinku itsehypnoosia ne tekniikat millä pääsee luciduneen eli selkouneen

 5. Vote -1 Vote +1Nuha, ZaNuha
  says:

  mä kerran näin unta että molin jedi. tiesin että se oli unta enkä ikinä halunnu herätä. onks vähä siistii!

 6. Vote -1 Vote +1sharspy
  says:

  onse jännä ku kerran näin unen misä olin joku 20v upporikas miljardööri jossain beverly hillsin naapurustos ^_^

 7. Vote -1 Vote +1antero
  says:

  Raiz, jotkut näkevät selkounia luonnostaan joka yö eivätkä ole tavallista tyhmempiä. Selkounet eivät vaikeuta oppimista eikä niistä ole muunkaanlaista haittaa.

Speak Your Mind

*