Minigun ilmakivääri

Minigun ilmakivääri

Oletko aina halunnut omistaa oman Gatlin Minigun konekiväärin, mutta et usko että paikalliset poliisiviranomaiset olisivat samaa mieltä hankinnan tarpeellisuudesta?

Nyt lähestulkoon aidon ja toimivan minigunin hankkiminen on mahdollista ihan laillisesti myös suomessa (kannattaa varmistaa asia, mutta ainakin käsittääkseni kyseessä on laillinen peli?). Pipers Precision Products niminen Amerikkalainen yritys on nimittäin tunnistanut markkinaraon ja alkanut valmistaa paineilmalla toimivia Minigun ilmakiväärejä.

Mallinimellä M-134A2 Vulcan Minigun kulkeva ilmakivääri saa energiansa vaikkapa selkärepussa kannettavasta paineilmasäiliöstä. Ammuksina kivääri käyttää joko muovisia tai metallisia 6mm ilmakiväärin kuulia. Kiväärin tulinopeus on puolestaan 3000 laukausta minuutissa.

Minigun ilmakiväärin voit tilata omaksesi Pipers Precision Products verkkokaupasta hintaan $5.300,-

Seuraavan linkin jälkeen löytyvällä videolla laitetaan kyseisellä ilmakiväärillä televisio pirstaleiksi.

Lähde: www.pipersprecisionproducts.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (59 arviota, keskiarvo: 4.53/5)

Comments

 1. -1 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  tämä airsoft minigun on ollut markinoilla jo pari vuota

 2. Vote -1 Vote +1Jukkis
  says:

  Hauska viteo

 3. Vote -1 Vote +1likus
  says:

  Olisi parempi puhua airsoft-aseesta, sillä tässä tapauksessa ase toimii kuulillla, ei luodeilla.

 4. +1 Vote -1 Vote +1se joku
  says:

  kuinka kehtaat likus edes puhua air-softista kun ottaa hiukaan että tuo ampuu 6mm messinki kuulia jotka tekee erittäin pahaa jälkeä 2mm paksuseen alumiinelevyyn pelkästään jo 60m/s nopeudessa, se viellä että tuo ampuu 3000 kuulaa minuutissa niin kyseessä on ase jolla voi kevyesti tappaa ihmisen ja vaatisin tuolle “aseelle” pakollista muu ase lupaa.

 5. Vote -1 Vote +1likus
  says:

  No jos tuolle linjalle lähdetään niin vaaditaan vaikka puukoille pakollista muu ase lupaa…

 6. No, jos ko. airsoft-aseeseen lataa messinkikuulia, niin onhan se silloin ihan yhtä laiton kuin normaaliairsoftari metallikuulilla.

  Kyseinen väline on kuitenkin ollut monta vuotta markkinoilla ja on tunnetun airsoft-valmistajan tekemä. Lähtönopeudet ovat tavallisten airsoft-aseiden luokkaa, eikä varsinainen tulinopeus sinänsä tapa ketään.

  Tietääkseni tosin noita ei ole vielä yhtään kappaletta toimitettu Suomeen, ainakin kun itse harrastelin aihetta vain yhtä oli tiedettävästi yritetty hankkia, mutta kauppa oli kaatunut johonkin muodollisuuteen (tod. näk. kuljetuskustannuksiin).

 7. Vote -1 Vote +1Airsoft?
  says:

  Jos sillä ampuu muovikuulia, minusta voitaisiin puhua airsoft-aseesta. Mitä tapahtuu jos “tavalliseen” airsoft-aseeseen lataa messinkikuulia?

 8. Jos sillä ampuu muovikuulia, minusta voitaisiin puhua airsoft-aseesta. Mitä tapahtuu jos “tavalliseen” airsoft-aseeseen lataa messinkikuulia?

  Toisaalta on eri asia ottaa yksi kipeä osuma muovikuulasta kuin 50 vastaavaa osumaa sekunnissa.

  Aika kauan tuolla sai telkkaria ampua eikä lasistakaan päästy ihan hetkessä läpi.

 9. Vote -1 Vote +1Jukkis
  says:

  Joo, ei lasista päästy hetkessä läpi, mutta yllättävän nopeasti kuitenkin. Mietippä vahingonlaukausta kaveria jalkaan tai jopa kaulaan… Pahaa jälkeä.

 10. Vote -1 Vote +1aivomato
  says:

  eipä oo tehokkaampi ku kuulis, sanoisin että sellanen käytännössä on. tollanen olis ainaki seinällä aika tyylikäs

 11. Vote -1 Vote +1anagram
  says:

  näitä airsoft miniguneja on ollut muutamia käytössä amerikkalaisissa airsoft peleissä ja sieläkin on huomattu että tulinopeus voi saada vahinkoa aikaan yli 3s sarjoissa,mutta ei muuta kuin hiukan kipua ja mustelmia.Tämä ase kun toimii paineilmalla on siinä säädettävissä lähtönopeus ja yleensä se on airsoft automaattiaseessa n100ms luokkaa.airsoft tarkkuuskivääreillä lähtönopeus on n.170ms.Molemmat tulokset mitattu 0,2g kuulilla.
  T:n7v airsoftia harrastanut

 12. Vote -1 Vote +1Beebo
  says:

  Tollanen sitten kun saa vakituisen työpaikan.

 13. Vote -1 Vote +1ilzmou
  says:

  Tämä on nimenomaan Airsoft ase. Olen kullut jostain että lähtönopeus saattaisi olla lähemmäksi 150m/s, ja näitä on suomessa tietääkseni vain yksi.

 14. on se vaa kuiteski aika ase en todellakaa menis pelaa tommosta vastaa ja se 170m/s on iha totta ilmakiväärin luokkaa enkä oo virittämättömänä löytäny ainoatakaa yli 120 m/s tehosta joka tapauksessa olis tuo iha kiva muute ku airsoft aseena (tekstin epätäydellisyys on laiskuuden syytä)

 15. Vote -1 Vote +1Tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan
  says:

  Asehan on airsoft-/ilmakivääri (valmistajan mukaan) riippuen ammustyypistä. Ja lähtönopeus riippuu venttiilistä jota kaasulle käytetään (100-600fps) josta alle 400fps on valmistajan suositus airsoftiin.

 16. Vote -1 Vote +1Meizi X
  says:

  ei kun vaaan minigun selkään ja sorsia reijittämään

 17. Vote -1 Vote +1Jylppy
  says:

  Aika kaheliksi meni telkku =D Montako tuhatta kuulaa mahtuu? O_o Aika jylpyksi teksti meni…..! =P

 18. +1 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  kyllä tolla ois hyvä räkättejä ampuu mansikkamaalta

 19. Asehan on minigun mansikkamaalta. Airsoft ase on laiskuuden syytä. amerikkalaisissa sarjoissa on seinällä räkättejä ja tyylikäs jalka.

 20. Onks toi airsoft ase vaik tos lukee ilmakivääri. ? ? jos on airsoft ase ni onks jollain tietoo paljo tos on lähtönopeutta ? ja paljo kuulia menee lipaaseen ? ?

 21. mun mielest, jos toi ny on airsoft-ase, ni tos on lähtönopeus 140m/s ja lippaasee menee 6000

 22. Vote -1 Vote +1HeMuLi
  says:

  Ilmakivääri on hyvin pitkälle sama asia kuin airsoft ase. Tehokkaampi vain. Ja koska tuo toimii paineilmalla, siinä on säädettävä lähtönopeus, elikkä hyvin sais luvat pelata tuolla täälä Suomessakin. Ja ois melko idiootti jos ampuis yhtä vastustajaa päin läheltä sarjan kun yksikin ammus riittää. Paitsi että tuossa ei kaiketi ole Hop-Up:pia, eli kantomatka tuskin on kauhean pitkä. Sanoo pitkäaikainen harrastaja.

 23. Vote -1 Vote +1HeMuLi
  says:

  Ai joo tuo on ihka aito ilma-ase, airsoft versio on PALJON tehottomampi (messinkikuula on monta kymmentä kertaa painavampi kun muovi) ja sitä valmistaa Vulcan.

 24. Aika äijälaitos kyllä. Kuinkahan paljon tuohon meni panoksia?

 25. Vote -1 Vote +1Will
  says:

  Olis kyl siistii jos noit tuotaisii suomeen enemmänki.
  Siihe varmaa tarvittais kyl aselupa mut olis toi hieno vehje :)

 26. Vote -1 Vote +1väiski
  says:

  tuo mikkää airsoft-ase oo… ilimakivväärit on ton tehosia….jos nekää!! se ei nimittäi oo iha ohutta lasia toi töllöttimen ruutu… saa takoa nyrkillä tolokusti että rikki menee:). tietysti tostaha saa airsoft-aseen ku laskee paineen pienemmälle.

 27. paljo tollasella on enimmillää lähtönopeus ja monta kuulaa vetää

 28. Vote -1 Vote +1muZZoli
  says:

  Kyseessä on airsoft ase. Aseella luultavasti ammutaan 0.43g “metalli” kuulia.Se edelleen luokitellaan airsoft aseeksi. Lähtönopeus on sitä 150-170m/s luokkaa. Joten tietämättömät hiljaa.

 29. Juu kyllä kivasti ne ameriikkalaiset hampurilaiset jaksaa tehä . HINTA ( onko muiden mielestä hyvä….. 5300 $$$$ (\=

 30. Vote -1 Vote +1Tyyppi
  says:

  Luulis tohon tarvittevan jonkinmoisen luvan sillä kyllä ihminen ton “TUNTEE”.

 31. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Luulo ei ole tiedon väärti. Aseen luvanvaraisuus ei riipu aseen osuman ‘tuntemisesta’ eikä aseen tehosta. Se riippuu toimintaperiaatteesta. Suomessa ilmalla toimivalle muovikuula-aseelle, joka tuokin on, ei tarvitse (ainakaan vielä) lupaa. Jos joku haluaa siinä metallisia kuulia käyttää niin se on oma asiansa.

 32. Vote -1 Vote +1airsoft fani
  says:

  jos nyt saisin kätee 6 tonnia, niin toi vois olla hyvinki eka hankinta

 33. ilimakivväärit on 0.43g suhteessa kyllä 71 kiloa. sorsia selkään enimmillää lähtönopeus luokitellaan airsoft aseeksi. vehje vetää Luulot ei nimittäi oo iha ohutta lasia. ameriikkalaiset hampurilaiset jaksaa käyttää kaiketi Hop-Up:pia.

 34. Vote -1 Vote +1airsoft jätkä
  says:

  iha kiva peli kelpais itellekki! :D

 35. Vote -1 Vote +1Ei varma
  says:

  televiso EI räjähdä jos siihen ampuu vaikka oikealla konetuliaseella.
  olen melko varma…

 36. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Varmuus oli aiheetonta. Telkkari räjähtää jos siihen lyö nyrkillä, tai sen pudottaa korkealta. Myös ampuminen aiheuttaa räjähdyksen. Kuvaputken sisällä on erittäin korkeassa paineessa olevaa kaasua joka räjäyttää lasikuvun mikäli siihen tulee vaurioita ampumisesta tms.

 37. Aseen RAKENNE MUISTUTTAA LUUMUkiisselillä vatkattua kasperia. Murha on lavastettu keinotekoisin truutanoin mikäli sikäli on aihetta mutta tota noin error.joujou

 38. Vote -1 Vote +1wERfg
  says:

  Kerkko vAGINA puhuu asiaa. Mutta heikkinen ei, sillä kuvaputken sisällä ei ole lainkaan kaasua vaan tyhjiö. Tyhjiön täyttyessä nopeasti ilmalla lasi kyllä voi sirpaloitua voimakkaasti, mikä muistuttaa räjähdystä vaikka ei sellainen varsinaisesti ole.

 39. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Oletteko ikinä itse hajottaneet kuvaputkea? Minä hajotin aikoinaan 26″ saloran heittämällä korkealta sen päälle kiven, ja ainakin siitä lensi sirpaleita kauemmas kuin pelkkä kiven putoaminen olisi aiheuttanut.
  Asia myös selitettiin suomalaisessa älä katso -ohjelmassa minun kuvaamallani tavalla. Siinä oli jannu joka hakkasi nyrkillä telkkareita ja ennen sitä näytettiin kun kuvaputkien taakse porattiin reiät jotta kaasu purkautuisi ulos, eikä kuvaputken sisään hakkaamisesta seuraisi räjähdystä.

 40. Vote -1 Vote +1wERfg
  says:

  Niin mutta olet ymmärtänyt väärin. Siellä kuvaputkessa ON tyhjiö eikä kaasua. Kuvaputkeen poratusta reiästä ei virtaa kaasu ulos vaan itse asiassa sisään. Kuvaputki ei toimisi jos se olisi täynnä kaasua.
  Ja ilmiö jossa tyhjiö täyttyy nopeasti on englanniksi nimeltään implosion (suomeksi luhistuminen?) ja se on eri asia kuin explosion eli räjähdys. Siinä olet ihan oikeassa että kyllä se niitä sirpaleita voi lennättää.

 41. ihan kiva=) haluisin itekki minigunin kun ei ookkun vaan ak47 ak74 ja mp7 ja rpg.

 42. muutes mun kamulla on minigun ja kun se ampu 2min johonkin 20cm levee puuhun niin ne luodit lävisti sen.Muutes ei minigunissa tartte käyttää rauta kuulia voit käyttää ihan 24mm muovi kuulia.

 43. meikä osti tuon pari kuukautta sitten kyllä softauksessa porukkaa itki kun kaukaa ampu heh :D

 44. Vote -1 Vote +1619 boy
  says:

  oishanse kiva omistaa tollanen minigun. kyllä vois tulla vähä mustelmii:-)

 45. Vois olla porukka mustelmilla softauksen jälkeen :)

 46. +1 Vote -1 Vote +1Järkevä
  says:

  Hemmetin talipäät! Tuo ase ei todellakaan ole enään verrattavissa tavallisiin kaupastä löytyviin lelu/harraste aseisiin. Jos ette lukeneet niin ase ampuu messinki kuulia, airsoft aseet ampuvat muovikuulia. Joten Vulcan minigunia ei todellakaan voi verrata mihinkään leluaseisiin, tuo asehan on miltein oikea, vain ammukset erona tavalliseen niitti koneeseen. Huh, kuinka kehtaatte!

 47. eitolla paljoo satu kun ampuu kerran perseeseen

 48. Vote -1 Vote +1Nuha, ZaNuha
  says:

  okei. eli, se EI ole vulcan, se ei oo verrattavissa oikeeseen, daa oikee painaa about 70 kiloo ja repullinen kuteja menee sekunneissa, ja oikeen potkasu on ihan sellanen että isokin jätkä kaatuu. ja järkevä, vulcan laitetaan A-10 pommikoneeseen ja se potkii tarpeeksi että se saa koneen sakkaamaan. piste. .

 49. Vote -1 Vote +1minigun mAN
  says:

  kiva kiva mut tolla ku kaverii täräyttää ni sattuu

  PS: paljon lähtee???

 50. Vote -1 Vote +1minätäällämoi
  says:

  milläs tämmönen ase lipastetaa, vai valuuko ne kuulat jostai säiliöstä. ja Jäerkevälle: Kuka käskee ladata aseen messinki/rauta/lyijykuulilla? Voihan ton ladata vaikka 0,12g muivikuulilla ja matalalla paineella. Ilmanvastus meinaan hidastaa noin kevyitä kuulia aika paljon.

 51. -2 Vote -1 Vote +1Kova jätkä.
  says:

  ….

 52. Vote -1 Vote +1ozqzo
  says:

  Tuo on ihan airsoft ase vaikka ampuis minkälaisia messinkikuulia. kyllä maruin sähköaseellakin menöö telkkarin ruutu hajalle ja samoin ikkunalasi tai se on vähä töllöstö ja lasista kiinni.

 53. Vote -1 Vote +1Hamara
  says:

  Moniko tässä kirjoittajista menisi kyseisen aseen eteen seisomaan esim. 20 m päähän ja ottamaan vastaan vaikkapa minuutin ammunnan? Siinä on tosiaan suuri ero että ampuuko ase kertatulta vai tuon 3000 kuulaa/min (messinki tai muovikuulilla). Tutustukaahan vaikkapa aitojen vulkanien tuho-ominaisuuksiin pistetulella panssaroituihin maaleihin.

 54. Vote -1 Vote +1Jaaa
  says:

  Hmm eiköhän tämä ammu jo vähän liikaa yli siis tuleeko markkinoille kohta jalusta kone kirväärejä ja sanotaan vaan et jooo 4.5 ilmakivääri on elikkä sama ostaa joku single shot ilmakivääri ku semmonen joka ampuu tuhat ja 2 panosta minuutissa ja tavallinen ilmakivääri on käytännöllisempi ja halvempi.

 55. -1 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  ostan

 56. +1 Vote -1 Vote +1jussi
  says:

  5000 kuulapyssystä………. omat 4 pyssyä ei oo yhteesäkkään maksanu läheskään nuin paljoo (haulikko, kivääri ja 2 piekkua)

 57. +1 Vote -1 Vote +1jöö
  says:

  Tulis varmaan hienoo jälkee jos alkais ampumaan auton kylkeen…

 58. Vote -1 Vote +1hmmm
  says:

  kyllä tolla varmaa ihmisiä sais hengiltä, nii ite en poliisina kyllä antaisi tollasia yksityisille

 59. Vote -1 Vote +1keijo
  says:

  Kiva ku jätkät puhuu tästä airsoft aseena ja väittää ettei oo yhtää tehokkaampi ku perus airsoft ase.. koittakaapa ampua jollai tokamnnin kuularilla putkitelkkari paskaksi :D

 60. Vote -1 Vote +1delta
  says:

  juju on siinä että tuo on kaasutoiminen, eli venttiileitä säätämällä se voidaan säätää ampumaan 60ms-200ms ja sitäpaitsi teräskuulien ei tarvitse lentää kovaa aiheuttaakseen vahinkoa, etenkin jos niitä tulee se 3000kpl minuutissa…

 61. Vote -1 Vote +1Airsoft.
  says:

  Videon nimi:

  P3 M-134A1 Vulcan AIRSOFT Minigun Destroys 40” TV

  Ja videon alussaki lukee vasen ala:

  ” Usinng 6mm (Steel) BB’s vs 40” Mitsubishi TV ”

  Siinä teille .

 62. Vote -1 Vote +1softaaja...
  says:

  Itselläni tuollainen on mutta en paljon käytä… Peleissä aina joku valitta kun on saanut osuman tai pari. Ihan hyvä ase vaikka nieleekin rutosti kuulia. Älä hanki tätä asetta jos et ole omistautunut tälle lajille ja valmis käyttämään paljon, todella paljon rahaa siihen!

 63. Vote -1 Vote +1n4ppik4upp142
  says:

  iha perus että oon parempiiki nähny :P

Speak Your Mind

*