Marsin pinnalta löytynyt suuri luola

psp_3647_1745_cut_b_lg.jpg

Marsin kiertoradalla oleva tiedustelusatelliitti HiRISE kuvasi tämän luolan suuaukon. Tutkijaryhmä on aiemmin havainnut Mars Odyssey THEMIS -satelliitin ottamista kuvista Marsin pinnalla seitsemän luolaa muistuttavaa kuviota. Nyt tutkitaan, mikä tai mitkä niistä olisivat sisäänkäyntejä oletettuun Marsin maanalaiseen luolastoon.

Uudessa kuvassa toivottiin näkyvän luolan sisään, mutta ilmeisesti luola on niin syvä ja laaja, että valoa ei yksinkertaisesti heijastu ulos. Kameraa yritetään säätää herkemmäksi. Toisaalta valon osuessa luolan reunaan, näkyy selkeästi, että kamera on onnistuneesti tallentanut reiän reunojen muodot. Tämä tarkoittaisi sitä, että luolan sisuksesta tuskin saadaan nykyisillä laitteilla enempää tietoa ja toisaalta sitä, että luola on erittäin suuri. Tiedemiehet etsivät tällä hetkellä samantyyppisiä luolia Maan pinnalta vertailun vuoksi.

Lähde: http://planetary.org

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (29 arviota, keskiarvo: 4.38/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Anonyymi
  says:

  Ja eikun retkikuntaa luolastoon. Tuolta saattaisi kenties löytyäkin jotain mielenkiintoista, tosin ei ainakaan pieniä vihreitä miehiä.

 2. Muistaakseni joku avaruusolento/humanoidi-kontaktina ollut väitti aikoinaan, että Marsissa nimenomaan on elämää maan alla. Marsista on myös paljon muita kuvia, jotka viittaavat tähän, mm. se päänmuotoinen “rakennelma”, sekä pyramideja, jotka ovat samassa linjassa toisiinsa nähden, kuin maassakin…

 3. Taitavat kuitenkin olla onkaloiden suuaukkoja, sillä luolathan eivät mene suoraan alaspäin.

 4. ja nyt sieltä maan alta monkii myyrän ja ihmisen välimuodon näköisiä marsilaisia

 5. Vote -1 Vote +1esko
  says:

  Wespa kiehtovaa :o toivotaan että näin on. :)

 6. Vote -1 Vote +1Johannes
  says:

  Hämmentävä löytö. Luulisi sieltä nyt jotakin valoa kajastavan, mutta kun ei.

 7. -2 Vote -1 Vote +1asdfg
  says:

  no tuoha on mun ham shack :)

 8. Vote -1 Vote +1kaisamaisa
  says:

  ööh, musta toi näyttää lähinnä että joku olis vaan kuvannu reikää paperissa…

 9. Vote -1 Vote +1Righard
  says:

  No jospa kyseessä ei olekkaan valokuva vaan tietokone malli ;)
  Olisihan tuo ihan siistii tietää mitä tuolta montusta löytyy, jäätä, metalleja, kaasuja, pieniä eliöitä niiku bakteereita tms. sillä onhan maastakin löydetty mikrobeja jotka on täysin itseriittosii, eivät tarvi ees aurinkoo :)

 10. Vote -1 Vote +1Anderson
  says:

  Miksei se vain olisi suurehkon asteroidin törmäyspiste joka on jättänyt niin syvän montun että sieltä ei valo heijastuisi pois. Olisi toki mielenkiintoista saada tarkempia kuvia.

 11. Vote -1 Vote +1Jyrki
  says:

  Nykysuomen perussanakirjassa vuodelta 97 sanotaan luolasta seuraavaa: “suurehko maanalainen (t. lumen t. jäätikön sisässä oleva) onkalo.”

 12. Vote -1 Vote +1Toukka
  says:

  Righardille ja kaisamaisalle: no onhan siellä noita jäätiköitä, vai?

 13. Vote -1 Vote +1Miski
  says:

  Se on Marssin per eräukko.

 14. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Toukka:
  On siellä jäätiköitä.
  Löytyivät tässä kuukauden sisällä muistaakseni..
  Ja jäätä on vieläpä siinä määrin että jos se sulaisi, niin vettä riittäisi neljän metrin kerros koko planeetan pinnalle.
  Näin muistelen telkkariuutisissa kerrotun..

  Aika ihmeellistä että nekin vasta nyt huomattiin, vaikka siellä on kaiken näköistä härveliä lennellyt jo vuositolkulla haravoimassa maastoa..
  Tai sitten eivät vaivautuneet kertomaan aikaisemmin.

 15. Vote -1 Vote +1aivomato
  says:

  nyt on löydetty elin kelpoiselta vyöhykkeeltä (exo)planeetta nimeltä gliese 581 c. se löyty 24.huhtikuuta. pinnan lämpötilaksi on laskettu -3-40 celsiusta. se sijaitsee 20,4 valovuoden päässä maasta. vielä ei ole tietoa onko siellä vettä, mutta mikäli on, on elämäkin varsin mahdollista.lisää titoja löytyy wikipediasta osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Gliese_581_c

 16. Vote -1 Vote +1Dragow
  says:

  Photoshopattu! Tai marssisa on jättiläismatoja.

 17. Vote -1 Vote +1Organ
  says:

  Vai on Marsin kelpoiselta vyöhykkeeltä löytynyt elin? Tässäpä todiste elämästä.

 18. Vote -1 Vote +1jesse mattila
  says:

  Tai ohimeno matkalla avaruus oliot ovat pystyttänyt kaivoksen ja kaivoksen rakennelmat ovat ajan saatessa rapistunut mutta kaivoksen suu aukko on enää jäljellä

Speak Your Mind

*