Canonilta 50 megapikselin CMOS-kenno

news-8040-7399dcbd3651ba405c6d09ad87f63c80.jpg

Canon on esitellyt prototyypin uudesta CMOS-sensorista, joka kykenee 50 megapikselin tarkkuuteen. Kokoa osasella on ainoastaan 19mm x 28mm, joka on sama kuin nykyäänkin digi-järjestelmäkameroissa käytettävissa CMOS-sensoreissa. Teoriassa siis kenno voitaisiin laittaa samantien markkinoille ja unohtaa ne 12 megapikselin näpsäykset.

Canonilla ei kuitenkaan ilmeisesti ole kiirettä saattaa tätä markkinoille. En tiedä sitten, olisiko optiikka tavallisissa putkissa tällaiselle riittävä.

Lähde: http://www.pocket-lint.co.uk

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (13 arviota, keskiarvo: 4.38/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1zeppo
  says:

  Sehän olisikin kiva kun muistikortin saisi täyteen muutamilla otoksilla :) Sitten tarvitaankin kameroihin jo kovalevyt?

 2. Luulisi että hommaan tuottaisi vaikeuksia tuollaisella pääasiassa kuvan tallennusnopeus. Tietysti voitaisiin kiltisti vain ruuvata resoluutio sen verran alas, että kameroiden sisukset pysyisivät mukana. Silloinkin varmaan resoluutiota tulisi kuitenkin kohtuullisesti lisää.

 3. Vote -1 Vote +1Mie
  says:

  Missään nimessä ei optiikka riitä tavallisissa linsseissä. Erityisesti tuolle tehdyillä kiinteillä (ei zoom) linsseillä tuollaisen tarkuuden voisi kuitenkin saada käyttöön ihan järjelliselläkin optisella taidolla. Zoomi linsseillä on ihan turha toivoa niin hyvää piirtoa, että tuollaisesta olisi apua.

 4. Vote -1 Vote +1rele
  says:

  Diffraktio tappaa tarkkuuden heti siinä 2.8-4.0 aukon kohdalla pikselin fyysisestä koosta johtuen. Myös lukunopeus asettaa haasteita, nimittäin jos sitä kennoa ei samplaa riittävän nopeasti, niin tulee virheitä kuviin.

 5. Vote -1 Vote +1Mie
  says:

  Difraktion vaikutus riippuu hyvin paljon linssistä, mutta toki se tulee aina jossain vaiheessa vastaan. Tuon verran pikeleitä on silti vielä mahdollista saada käyttöön.

Speak Your Mind

*