Taser XREP – haulikolla ammuttava sähkötainnutin

Tazer XREP - haulikolla ammuttava sähkötainnutin

Sähköllä tainnuttamiseen perustuvat aseet ovat viime vuosina herättäneet kovasti keskustelua puolesta ja vastaan. Sähköaseen väitetään olevan aina parempi vaihtoehto, kuin oikean aseen käyttäminen epäillyn tainnuttamiseksi. Kuitenkin monet sähköaseella ammutut uhrit ovat viime vuosina menettäneet henkensä sydänvaivojen tai muiden sähköaseen aiheuttamien odottamattomien komplikaatioiden vuoksi.

Sähköpamppuja valmistava Taser on joka tapauksessa nyt tuomassa markkinoille jälleen uuden sähköllä laannuttamiseen perustuvan asekonseptin. Tällä kertaa ideana on, että sähköpanos voidaan ampua tavallisella haulikolla epäiltyä kohti. Sähköinen haulikkoammus on ladattu riittävällä määrällä virtaa tainnuttamaan epäilty noin 20 sekunniksi. Ammukseen kiinnitettyjen siivekkeiden ansiosta ammus pitäisi olla mahdollista ampua kohteeseen tarkasti noin 25 metrin etäisyydeltä.

Aseen kenttätestauksen odotetaan kestävän 6-12 kuukautta, jonka jälkeen uutukainen sähköase on oletettavasti valmis käytettäväksi lainpuolustuksessa.

Lähde: www.taser.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (16 arviota, keskiarvo: 4.38/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Chibitus
  says:

  Periaatteessa hyvä homma että kehitetään vähemmän tappavia väkivallankäytön muotoja. Huonoksi puoleksi laskettakoon että kynnys ampua varmasti laskee.

 2. Vote -1 Vote +1Nipa
  says:

  Tommosen projektiilin lähtönopeus on varmaan semmoinen, että ainakin viiteen metriin on myös henki poissa :|

 3. Vote -1 Vote +1Toukka
  says:

  Nipa: ei se lähtönopeus ole kovinkaan suuri jos tuon patruunaan ei laiteta sitä ruutia liian paljon.

 4. Vote -1 Vote +1Bishop
  says:

  Ja Taserin aikasemmasta aseesta Taser 26 olisko ollut joku tommonen. Myös suomessa käytössä ainakin isoimmilla paikkakunnilla. Niin piti mennä 8 metrinpäähän ja sitten voi ampua ja sieltä lähti kaksi “piikkiä” joissa johto perässä ja sieltä tuli “iso” sähkö isku jota voi pitää maksimissaa 5 sekunttia päällä. Ja isokin mies näytti tippuvan sillä.

 5. Vote -1 Vote +1se joku
  says:

  paksu nahkatakki niin ei toimi tuo pistoolimalli kokemusta o, haulikko versio voi olla ihan toimiva jos aattelee että pelkästään jo iskuvoima antaa pahan sätkyn ammutulle mutta itselataavissa haulikoissa tuo tuskin toimii.

 6. Jep, tuo Taser 26 on juuri se kapine joka on jota jopa Amnesty on yrittänyt saada kiellettyä. Viimeksi luin uhrista, joka oli jostakin syystä bensan peitossa, kun poliisit päättivät käyttää tainnutusasetta epäillyn tainnuttamiseksi. LIekkeihinhän se sitten syttyi ja henki meni.

 7. Ja saattaahan haulikolla tähtääminen pelottaa uhria enemmän kuin sähkö tainnuttimella tähtääminen. Tosin se on jo sitten yksi hailee jos tähdättävä on pimahtanut…

 8. Vote -1 Vote +1HeMuLi
  says:

  Näitä sähköjuttuaseitahan on ollut jo ties missä. Mutta haulikko on melko uutta…

 9. väitteesi jostakin nahkatakista on FUULAA on eri asia jos sinulla on luotiliivit niin silloin nuolet ei lävistä liiviä muuten kyllä

Speak Your Mind

*