Uusi, huomattavasti edullisempi muovinen aurinkokenno

Uusi huomattavasti edullisempi aurinkokenno

Aurinkokennojen yleistymisen suurimpia esteitä tällä hetkellä on näiden hintaan nähden heikko hyötysuhde. Nykyisellä teknologialla yhden watin tuottaminen aurinkoenergialla maksaa noin 1,7 euroa, kun fossiilisilla polttoaineilla tuotetun sähkön hinta on ainoastaan noin kymmeneksen tästä.

Aurinkoenergian tulevaisuus näyttää kuitenkin jälleen valoisammalta, sillä Korealaiset tutkijat ovat nyt onnistuneet kehittämään uuden tyyppisen edullisen, muovisen aurinkokennon. Uuden teknologian avulla tutkijat lupaavat, että aurinkoenergialla tuotetun energian hinta on mahdollista laskea reiluun seitsemään senttiin watilta!

Uuteen teknologiana perustuvan aurinkokennon hyötysuhde on tällä hetkellä 6,5% mutta tutkijat tavoittelevat tämän nostamista lähivuosina 15% prosenttiin. Markkinoille uutuusaurinkokennoja odotetaan vuoden 2012 paikkeilla.

Lähde: english.chosun.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (23 arviota, keskiarvo: 4.35/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1johannes
  says:

  Puuttuu ilmeisesti sana kilo sanan watti edeltä?

 2. Vote -1 Vote +1hmm
  says:

  Niin ja eikös tuo wattimäärä pidä sitoa aikaankin kaikenlisäksi..kai jos tuota samaa aurinkopaneelia käyttää vaikka 1 000 000 vuotta niin luulisi että valmistuskustannuksiin nähden energian tuotto on ollut halvempaa kuin fossiilisilla?

  Esim tuottaa X kilowattituntia sähköä hinnalla Y?

  Vai?

  Mutta kaikenkaikkiaan positiivinen uutinen! :)

 3. Vote -1 Vote +1Marcor
  says:

  Mielestäni tuo tarkoittaa että watin energiaa tuottava aurinkokenno maksaa sen 1,7e. Watin edestä ei puutu kiloa eikä watteja sidota aikaan

  Itse todellakin odotan näiden saapumista markkinoille.

  Milloinkohan aurinkokennotehtaat toimivat aurinkoenergialla?

  Sana “polttoaineillatuotetun” erikseen kiitos

 4. Vote -1 Vote +1JEA
  says:

  Kyllähän tuolla saadaan aurinkopaneleiden käyttöä lisättyä yksityisessä käytössä, kun miettii että vaikka 1KW:n panelit maksaa 70e tuolla tekniikalla + katteet + mahdolliset suoja rakenteet + verot (alv 22%) ja kun normaalilla tekniikalla menee yli 2000e kaikkineen kuluineen. Kumpaankin järjestelmään pitää viellä laskea akkujärjestelmät ja muut härpäkkeet.

  hmm eipä nuo aurinkopanelit toimi vaan tuota miljoonaa vuotta , vaan ennemminkin luokkaa 5-10v.

 5. Vote -1 Vote +1JEA
  says:

  Marcor no jos tuo pystyy watin tuottamaan energiaa vaikka niin josse pystyy siihen kokoaika tunnin ajan niin (riippuu valosuusolosuhteista) tuon voi kääntää suoraan wattitunneiksi.

 6. Vote -1 Vote +1Marcor
  says:

  Huomasin itsekkin pienen virheen tuossa heti kommentoinnin jälkeen, oikea versio pitäisi olla: “Watin edestä ei puutu kiloa eikä watteja tarvitse sitoa aikaan”
  Häiritsi vain tuo: “Niin ja eikös tuo wattimäärä PIDÄ sitoa aikaankin”, ne voidaan sitoa aikaan, niitä ei PIDÄ sitoa aikaan. Nyt meni pilkunviilaukseksi mutta menköön.

 7. Vote -1 Vote +1Johannes
  says:

  “hmm eipä nuo aurinkopanelit toimi vaan tuota miljoonaa vuotta , vaan ennemminkin luokkaa 5-10v.”

  Nykyisillä aurinko kennoilla on 10v. takuu. Ja tulevaisuudessa voidan luvata todennäköisesti viellä piteenmällä takuulla.

 8. onkin aiheesta keskusteltu sekä tämäkin sivu on sinne linkitetty virittämään keskustelua entisestään.

  http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=15427

  paneleiden iäksi on todettu topikin mukaan olevan 3-4 kertainen täällä mainittuun 10 vuoteen ellen aivan väärin muista.

 9. Vote -1 Vote +1Johannes
  says:

  Aurinkoenergia tutkimukselle pitäisi antaa enemmän rahoitusta. Siinä on tulevaisuus.

 10. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  No nyt saan vihdoin matkailuveneeseeni (itse vanhaan 3x6m lotjaan kyhätty hökötys) sähköt B) tähän asti on kennojen hinta ollut liian korkea minulle.

 11. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Jea, mulla on ollut sama 75 w:n paneli käytössä nyt tasan 20 vuotta ja se toimii edelleen moitteettomasti. Uskon, että ainakin 5 vuotta menee.
  matemaatikot: Kun em. paneli maksoi ohjausyksikköineen 20 vuotta sitten (75W) 5300 markkaa (euro 5.9473) ja tuona aikana olen käyttänyt vain 4 kpl 75 w:n akkuja (a´70 e), ja panelit ovat jauhaneet sähköä hyötykäyttöön mökillä 20 vuoden aikana yhteensä 42 000 tuntia, mitä saadaan sähkön hinnaksi??
  Mainitsen, että sähkö on pitänyt hengissa matkaradion, valot, kännykän ja 12v kahvinkeittimen, viime vuosina myös ladannut kannettavan invertterin kautta, samoin pikaimurin ja parranajokoneen. ville

 12. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Mikä oon 75w akku, pitäisikö olla 75Ah?

Speak Your Mind

*