Apple kuluttaa 25% kaikista maailmassa tuotetuista flash-muisteista

 Apple kuluttaa 25% kaikista maailmassa tuotetuista flash-muisteista

Taiwanilainen markkinatutkimuslaitos DRAMeXchange arvioi, että Elektroniikkavalmistaja Apple tulee käyttämään tämän vuoden kolmannella neljänneksellä kokonaisen neljäsosan kaikista maailmassa tuotetuista flash-muistisiruista.

Applen iPodien ja iPhonen huiman suosiosta aiheutuva muistien kulutuspiikin uskotaan nostavan flash muistien hintoja yleisesti, sillä laadukkaiden muistisirujen valmistuskapasiteetti ei yksinkertaisesti ole tällä hetkellä riittävä kasvavan kysynnän tyydyttämiseksi

Lähde: news.com.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (9 arviota, keskiarvo: 3.78/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Kovat on lukemat.. Mutta koskeeko tämä kokonaiskulutus sitten myös ddr ja ddr2 muisteja, tai gddr3 muisteja joita käytetään tietokoneissa, vai vain muistia esim. muistikorteissa ja -tikuissa? Kun yhteen koneeseen menee kuitenkin nykyään useampi giga ddr2 muistia ja näyttikseenkin helposti 512mt. Käsittääkseni nekin on toteutettu flash tekniikalla. Tietokoneita myydään satoja miljoonia joka vuosi, joten yhteiskakku on järkyttävän iso..

 2. Ei nuo “perinteiset” muistit käsittääkseni ole flash-muisteja, eihän niissä tieto säily kun virrat katkaisee.

 3. Vote -1 Vote +1Toni Lehto
  says:

  Juu ei ole, ainoat flashit tietokoneissa taitaa olla biossissa ja nekin niin pieniä ( alle 8Mbit ), ettei tuota osiota koske mitenkään.

 4. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Asia selvä.

Speak Your Mind

*