Digikuvien automaattista retusointia web-sovelluksella

clipboard37.jpg

Web-sivusto www.improveyourimages.com tarjoaa näppärän työkalun digikuvien väri- / valotusvirheiden korjaamiseen. Riittää kun kuvan siirtää palvelimelle tai lataa kuvan jostakin verkko-osoitteesta. Improve Your Images analysoi kuvaa ja tekee sen pohjalta sopivat korjaukset (valkotasapaino, kirkkaus, valotus, kontrasti).

Tämä sivu eroaa muista web(2.0)-kuvankäsittely sivuista siinä että yleensä näissä web-sovelluksissa joutuu itse valitsemaan korjauksen esim. “auto color” tai “auto contrast”. Oheisessa kuvassa yöllä sillan alla kuvattu hämähäkki sai automaattisesti autenttisemmat värit.

Kiitos tästä artikkelista Petri Piiraiselle.

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (16 arviota, keskiarvo: 4.19/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Mie
  says:

  Itse testailin kasalla kuvia ja tyypilliseen automaatio tapaan osa parani ja osa ei.

 2. Vote -1 Vote +1Mie
  says:

  Se vielä unohtui sanoa, että jos väritasaipino on kohdallaan, niin erittäin todennäköistä, että automaatti vääntää sen piloille. Täyttä arpapeliä. Toisaalta jos ei kuvankäsittelyä hallitse, niin useimmissa tapauksissa to paransi kuvia. Monissa tapauksissa se vaan valitettavasti huononsi niitä. Usemman kuvan se ylivalotti rumasti kriittisistä kohdista ja monessa se sotki jo ennestään oikean väritasapainon.

  Eli kätevä sivu, kunhän käyttää myös järkeä ja katsoo itse paraniko se kuva vai ei.

Speak Your Mind

*