ZPrinter 450, 3d-tulostin toiminnassa

Z Corporation markkinoi ZPrinter 450 -3d-tulostinta. Oheisella videolla näytetään, kuinka meloni tulostetaan väreissä(!). Näytillä on myös sisustuksineen tulostettu rakennuksen pienoismalli. Hintaa tällä väritulostimella on 40000 dollaria. Myytävänä osoitteessa www.zcorp.com.

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (30 arviota, keskiarvo: 4.43/5)

Comments

 1. Tekee todella hyvää jälkeä. :)
  Harmi vaan, että laite maksaa noinkin paljon.

 2. Ja taitaa kovin hidaskin olla…

 3. Vote -1 Vote +1Tuomi
  says:

  “Ja taitaa kovin hidaskin olla…”

  Pyh. Taidat kuolla stressiin parin vuoden sisällä :D Pirun makosa laite. Harmi tosiaan että maksaa noin paljon

 4. Vote -1 Vote +1jaska
  says:

  Miks tossa videon kulmassa on noita eri ihmisten naamoja? Pitääkö japanilaisille näyttää, miten tähänkin asiaan nyt pitäisi reagoida? Vielä tollasia ooh! aah! -tehosteita laitettu nauhalta taustalle.

  Vähän samaan tyyliin mennään, kuin valmiiksinauretuissa amerikkalaiskomedioissa, mutta Japanissa on vaan viety sama idea vähän pidemmälle?

 5. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  kuullu tästä jo monta vuotta sitten. Vieläkun toi meloni ois syötävä :p avaahan tollanen 3d printtaus kaikkii uusii mahollisuuksii, tosin ton hinnan takii ei jokasen ulottuvilla varmaan “pariin” vuoteen ;o

 6. Vote -1 Vote +1mie
  says:

  hmm… vois ostaa tollasen varastoon jos vaikka joskus innostuis leikkimään ;>

 7. Vote -1 Vote +1Qwerty
  says:

  Vois pöllii tollasen ::think

 8. Vote -1 Vote +1Murmeli
  says:

  Tulevaisuuden lelutehtailijoille varmaan aika huippulaite

 9. Vote -1 Vote +1ATMyller
  says:

  Itseäni kiinnostaisi miten tuo meloni oli mallitettu noin tarkkaan. 3D printteri ei ole niinkään uusi tuttavuus, mutta sillä ei ennen ole saanut aikaiseksi kuin lähinnä molekyyli- tai arkkitehtuurimalleja.
  Valmiit mallit eivät vain ole mitään kovin kestäviä ja se on todellakin erittäin hidas laite.

 10. Vote -1 Vote +1Miksu
  says:

  Hmm.. Itseasiassa tämä otsikointi on aika harhaanjohtava, nimittäin ei tämä laite skannaa mitään, se vain printtaa 3D mallin softan mukaan. Eli herää kysymys tosiaan miten tuo meloni on skannattu. Valmistajan sivuilla on ZScanner 700, kenties sillä?

 11. Vote -1 Vote +1narude
  says:

  3D skannereitahan on ollut jo markkinoilla useita vuosia ja hinnatkin ovat tulleet miltei normaalin kuluttajan ulottuville, tosin tarkimmat skannerit maksaa edelleen maltaita.

  tuo 3D tulostin on kyllä takuulla hidas vempele kun “tulostin päätä” joudutaan mekaanisesti liikuttelemaan edes takaisin satoja ellei tuhansia kertoja, oma veikkaus on noin 5-10 tuntia per kappale mitä tulostukseen kuluu aikaa.

  ensimmäistä kertaa näen että on tuollainen sovellus joka pystyy tekemään mukaan värit, talo esimerkki oli aika vakuuttava.

  joskus messuilla pari vuotta takaperin sitten olen nähnyt alkeellisemman 3D tulostimen joka pursotti liiman kaltaista ainetta 1*1 mm kokoisina sykäyksinä kerroksittain ja näin ollen loppu tulos oli 3D tuloste, mutta siinä tarkkuus ei ollut paras mahdollinen.

 12. Vote -1 Vote +1Jesse
  says:

  aika ohuen kerroksen laittoi tota rakennusmateriaalia tohon “hedelmään”, tuo on siis ohutta kuin paperi, ja sisältää jotain jauhoa. VAROKAA SIIS PUDOTTAMASTA SITÄ! :D

 13. Vote -1 Vote +1Marsu
  says:

  Ilmeisesti saman valmistajan/markkinoijan väri-3d-tulostin on ollut ainakin yli vuoden markkinoilla, tämä on vaan siitä kehittyneempi uusi malli. Tosiaan tämä vain tulostaa, ei skannaa.

  Työpaikalle harkittiin 3d-tulostimen hankintaa, Suomen myyntiedustajakin kävi esittelemässä sitä edellistä värilaitetta vuosi sitten keväällä. Lopulta katsottiin kuitenkin, että nuo on vielä liian kalliita tarpeisiin nähden… Tuo aiemmin täällä esitelty Desktop factoryn laite 5000 taalalalla voisi olla jo realistisempi hinta…

 14. Vote -1 Vote +1Jyrki
  says:

  Totta. Tulostaa ainoastaan. Luin lähdemateriaalista väärin.

 15. Vote -1 Vote +1Chibitus
  says:

  Hienoa. Vielä hintaa alas ja nopeutta lisää niin nuo ovat arkipäivää. :D

  Mallien kestävyys arveluttaa pikkuhiukkasen… Käsittääkseni laite “tulostaa” jonkinlaista liimaa tuohon jauheeseen kerros kerrokselta, jolloin saadaan lopulta aikaiseksi kolmiulotteinen esine. Liiman väriä varmaan säädellään ihan perinteisellä mustesuihkutulostimen tekniikalla.

 16. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Tämä on kyllä upein hilavitkutin sitten edellisten 3d tulostin esittelyjen.. On siinä ollut insinöörillä pohtimista että on keksinyt täyttää astiaa tuolla jauholla jolloin jauho tukee rakennelmaa.. Upeaa kertakaikkiaan..

 17. Vote -1 Vote +1Jyrki
  says:

  Joskus oli juttua, kun oliko TaiKiin hankittiin kolmiulotteisia juttuja tulostava laite. Siinä oli muistaakseni tekniikkana jotenkin ultra-äänellä kovettaa kohtia sulasta massasta, jolloin luotu esine nousi massa-altaasta. Suunnitelivat tulostavansa sillä mm. pääkalloja lääketieteen opiskelijoille ja tutkijoille.

 18. Vote -1 Vote +1narude
  says:

  en ole ihan 100-varma tekniikasta, mutta ymmärsin että tuo tekee sen jotenkin laserin avulla mutta voin olla väärässäkin…

 19. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Samoilla jäljillä naruden kanssa, ikään kuin tuo sulattaisi siitä jauhosta tuon esineen.. Taikka sitten ruikkii siihen jotain ainetta joka kovettaa sen jauhon.. Mene ja tiedä..

 20. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Mistä nuo japanilaiset löytää nuo musiikit?

 21. Mun mielestä jos tuon melonin halkaisee, niin sisällä pitäisi kanssa olla värit siemeniä myöten oikein ;)

Speak Your Mind

*