Keksintöjen viikko: Metodi Karela

metodi_karela1.jpgmetodi_karela2.jpgmetodi_karela3.jpg

Palataksemme vielä Keksintojen viikolle Viitasaarelle, esittelemme messuilla järjestetyn keksintökilpailun voittajan, nimittäin jyväskyläläisen Karela Viljanen-Konttisen pianonsoiton opetusmenetelmän. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Nuottiviivasto on käännetty pianon koskettimille. Ensimmäisessä kuvassa esitellään kaavio, kuinka piano spektrassa nuottiviivasto kääntyy alaspäin vastaamaan pianon koskettimia. Toisessa kuvassa havainnollistetaan tekniikkaa kääntämällä piano spektra pianon koskettimien yläpuolella. Viimeisessä kuvassa nuottiviivasto on kääntynyt siten, että eri sävelasteet vastaavat pianon tiettyjä kosketimia.

Näin havainnollistetaan nuottiviivaston ja pianon koskettimien yhteys visuaalisin keinoin kerralla ja selkeästi. Tällä keinolla nuottienlukemisen opiskelun alkuvaiheet sujuvat huomattavasti tehokkaammin ja nopeammin, kuin perinteisellä metodilla, jossa tarvitaan heti alussa runsaasti laskutaitoa sekä abstraktia ajattelua. Karela Viljanen-Konttinen on pianonsoiton opettaja ja valmistelee tällä hetkellä opintomateriaali, jossa hyödynnetään tätä uutta opetusmetodia, Metodi Karelaa. Tiedustelut voi esittää hänelle osoitteeseen karela.viljanen[at]kolumbus.fi.

Kommentit

  1. karela sanoo

    (click to show comment)

  2. seija sanoo

    (click to show comment)

  3. tante ma non droppo sanoo

    (click to show comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


4 + yksi =