Wc-hana -yhdistelmä

hanavessa.jpg

Yksi ehkä kummallisimmista asioista kulttuurissamme ja yhteiskunnassamme on mielestäni vessan huuhtelu juomavedellä. Ei kai se olisi niin vaikea kierrättää suihku- ja hanavettä. Brittiläisen RSA:n (The Royal Society for the Encouragement of Arts, Manufactures & Commerce) 3000 punnan opiskelija-design-palkinto päätyikin Ines Sanchez Calatravalle tästä varsin yksinkertaiseen ajatukseen perustuvasta wc-hana-yhdistelmästä. Palkintoa sponsoroi Ideal Standard.

Lähde: www.thersa.org

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (21 arviota, keskiarvo: 4.38/5)

Comments

 1. Japanilanen pyttyvalmistaja TOTO (tietääkseni maailman suurin lajissaan) on tehnyt samalla idealla toimivia pönttöjä jo vuosia.

 2. Vote -1 Vote +1jorma
  says:

  Jaappanissa kaikissa pöntöissä on ollut jo pitkään hana jolla pestään kädet asioinnin jälkeen.

 3. Vote -1 Vote +1reppu
  says:

  jorma: Sain käsityksen, että tässä mallissa se vesi millä ne kädet pestiin siirtyy sitten wc-pöntön käyttöön. Eli vesi käytetään kahteen kertaan. Tekeekö se Japanialainen pönttö samanlailla?

 4. Vote -1 Vote +1ZeroEnna
  says:

  Japanilaisten kotien vessanpöntöt on yleensä juuri tuollaisia. Lavuaari tosin on pienempi ja osoittaa toiseen suuntaan, eikä ole noin epäkäytännöllinen kuten tuossa kuvassa. Käsienpesuvettä tulee automaattisesti kun pönttö huuhdellaan ja vedentulo katkeaa automaattisesti kun säiliö on täynnä. Käsienpesuvedellä huuhdellaan seuraavalla kerralla pöntön sisältö. Olenkin aina ihmetellyt miksi tämä ei ole pakollinen standardi kaikkialla maailmassa. Vettä säästyy tosi paljon.

 5. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Samaa kierrätysideaa on sovellettu myös suihkukaapeissa. Niissä on vedelle keräys allas katon tienoilla ja pumppu jolla vesi pumpataan altaaseen. Altaasta vesi sitten holahtaa tarvittaessa pyttyyn painovoiman vaikutuksesta. Säiliössä myös piisaa vettä useampaan huuhteluun, joten jokaista pöntöllä käyntiä varten ei tarvitse käydä suihkussa..

 6. Vote -1 Vote +1Aqus
  says:
 7. Vote -1 Vote +1Jakoavain
  says:

  Idea sinänsä on hyvä , onhan se melkoinen tuhlaus käyttää puhdasta juomavettä wc-pytyn huuhteluun .

 8. Hyvä idea, mutta sijoitus pitää suunnitella uudestaan, kun nyt ei voi pönttöä enää sijoittaa seinää vasten.

 9. Vote -1 Vote +1Jami
  says:

  Itseasiassa sen voi sijoittaa kiinni seinään, vain 90 astetta eri suuntaan kuin on totuttu. Eli pytyn kylki seinää kohti. Aivan nurkkaan sijoitus ei toki onnistu, mutta paikkoihin jossa pönttö lavuuaari on muutenkin samalla seinällä tuo ei vie yhtään sen enempää tilaa (tod.näk. vähemmän).

 10. Vote -1 Vote +1sharspy
  says:

  Itseasiassa vie koska tarvitset silti tilaa käyttää noita..ei oo kivaa istua sivuttain pöntöllä tai käyttää lavuaaria sivuttain

Speak Your Mind

*