640 Gigatavun flash-kovalevy …13 450 Euron hintaan

640 Gigatavun flash-kovalevy …13 450 Euron hintaan

Flash-muistiin perustuvat kovalevyt kykenevät huomattavasti perinteisiä kovalevyjä nopeampiin tiedonsiirtoaikoihin. Lisäksi flash-kovalevyt ovat liikkuvia osia sisältäviä kovalevyjä toimintavarmempia, kuluttavat vähemmän energiaa ja kestävät myös kolhuja huomattavasti paremmin.

Yritys nimeltään fusion.io on nyt tuonut markkinoille 640 Gigatavun ioDrive flash-kovalevyn, joka pystyy jopa 800 MB/s tiedonsiirtovauhtiin. Ainoana esteenä hankinnalle saattaa vielä olla kovalevyn kallis hinta. Kyseisestä laitteesta joutuu tällä hetkellä keventämään kukkaroaan 19 000 Dollaria, eli noin 13 450 Euroa.

Lähde: www.aboutcolonblank.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (24 arviota, keskiarvo: 4.46/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1tco03
  says:

  No tuota ei osta kukaan tommosella hinnalla. Ei edes ns. nörtit.

 2. Paitsi tietenkin jos on ökyrikas nörtti?

 3. Vote -1 Vote +1Hukka, Susi Hukka
  says:

  Massatuotanto ja kehitys varmaan tuovat hintaa lopulta alaspäin. Matkapuhelimenkin tullessa markkinoille, silläkin oli 5-numeroinen hintalappu kyljessään, vaikka olikin markkoja.
  Tosin useamman vuoden se voi viedä ennen kuin tuon hinta on sellaisella tasolla että se päihittää nykyisen kiintolevyn.

  Mutta jollain megayrityksellä voi olla moiseen varaa ja halua investoida.

 4. Ei noita perus-/harrastekäyttöön kukaan osta tietenkään tuolla hinnalla, mutta erikoiskestävyyttä (ja suurta tallennuskapasiteettia) vaativissa teollisuussovelluksissa tuo on hyvä. Ja muutaman vuoden päästä taas vastaavan laitteen hinta on reilusti halvempi ja fyysinen kokokin pienempi.

 5. Vote -1 Vote +1applepie
  says:

  jaa-a katsotaas….. joo-o ei näytä sopivan tän vuoden kone budjettiin :)

 6. Kuten FF jo totesi, tuon markkinat eivät tällä hetkellä ole kohdistettu peruskuluttajapuolelle. Hintakehityksestä sen verran, että ei ole muistaakseni pitkää aikaa kun yli 10GB kovalevy form factorissa olevasta Flash-muistista sai pulittaa useampia kymmeniä tuhansia, joten hinnat ovat kyllä tulossa alas sangen kovaa vauhtia.

 7. Vote -1 Vote +1mää
  says:

  kyllähän tollanen olis aikä äijä peli esim läppärissä, hinnasta viis, ei oo rahasta kiinni.. jättää sen auton ostamatta ja sijottaa elektroniikkaan, arvot nousussa kokoajan=D

 8. Vote -1 Vote +1Raiz
  says:

  Flashissa on vaan se vika, että uudelleenkirjoituskertoja on rajatusti. Vaikka tämä luku pyöriikin jossain 100 000 paikkeilla, niin tietääkseni windows tekee swappitiedoston aina, vaikka muistia olisikin riittävästi ja sitä alituisesti uudelleenkirjoitettaessa kuluttaa muistin “puhki”. Ja luonnollisesti jos johonkin halutaan tuollainen kallis massamuisti, halutaan myös että se kestää mahd. pitkään.

  Flash ei välttämättä sovellu aivan täysin minkään käyttöjärjestelmän säilömiseen, mutta muun datan säilömiseen se sopisi erittäin hyvin.

 9. Vote -1 Vote +1maglite
  says:

  2 vuojen päästä nuo on viimestään alle tuhannen euron. ehkä ;P

 10. Raiz: Syy siihen miksi nämä Flash-”levyt” ovat niin kalliita ei ole muistin hinnassa, vaan tekniikassa, joka “kierrättää” tietoa levyllä siten, että muistia kulutetaan tasaisesti. Tämä siis tarkoittaa sitä, että data siirtyy fyysisesti kaiken aikaa muistipaikasta toiseen, joten yhdelle muistipaikalle ei tule ylenmääräistä “painetta” vaikka samaan tiedostoon ja näinollen näennäisesti samaa “kohtaa” levyllä luettaisiin ja kirjoitettaisiin kaiken aikaa.

  Käytännössä nykyisellä tekniikalla Flash-muistin MTBF on jo parempi kuin perinteisen kovalevytekniikan puolella. Rankallakaan kulutuksella muistia ei enää saa ihan äkkiseltään käyttökelvottomaksi (ja jos jokin muistipaikka Flash-levyllä menisikin käyttökelvottomaan tilaan, sille tapahtuisi aivan samoin kuin perinteisissä kovalevyissä; se merkittäisiin lipulla “bad sector” ja kiellettäisiin sen käyttö – ja taas elämä hymyilee:)

 11. Käytännöllistä, mutta niin kallista. :(
  Elämä on!

 12. Mihin Raiz perustat ton 100000 kirjoituskerran rajan? Olisi kiva tietää ihan oikeaa tietoa tuosta kirjoituskertojen määrästä.

 13. Wikipediassa kyllä ilmoitetaan tuo 100000 uudelleenkirjoituksen raja, mutta samaan hengenvetoon todetaan, että Flash-muisti kestää analyytikkojen mukaan tavanomaisessa käytössä 54 vuotta.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_memory
  Ja mitä suuremmasta muistista on kysymys, niin sitä epätodennäköisempää on tuo kirjoituskertojen täyttyminen.

  Olisihan läppärissä loistava tuollainen suuri Flash-muisti. Loppuisi se raksutus.

 14. sori 51 vuotta eikä 54.

Speak Your Mind

*