Venäjän kulttuuriministeri kielsi taidekuvan, jossa poliisit suutelivat

police372.jpg

Pariisissa avataan ensi viikolla näyttely, jossa esitellään venäläistä nykytaidetta. Blue Noses -taiteilijaryhmä oli seurannut Banksyn ideaa ja valokuvannut suutelevat poliisit. Kuvan lähtökohtana ei ollut kyse erotiikasta, vaan ajatus osoittaa, mitä voisi tapahtua, jos kaikki osoittaisivat toisiaan kohtaan tasavertaista armoa ja herkkyyttä. Yksi ryhmän jäsenistä, Alexander Shaburov sanoo, että Venäjä näyttää palanneen Hrushtshevin aikoihin kulttuurin rajoittamisessa.

Kulttuuriministeri Sokolov näki työn provokaationa ja kielsi sen sekä 16 muun työn esittämisen Pariisin näyttelyssä. Teokset ehtivät olla jo aiemmin näytillä Moskovassa. Ministeri pelkäsi, että töiden näyttäminen toisi häpeää koko Venäjälle. Hänen mielestään tällaisen “pornografian, suutelevien poliisien ja eroottisten kuvien näyttäminen Pariisissa on mahdotonta hyväksyä”. Eräässä kielletyssä kuvassa Vladimir Putin, George Bush ja Osama bin Laden telmivät alushoususillaan sängyllä.

Lähde: www.guardian.co.uk

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (17 arviota, keskiarvo: 3.53/5)

Comments

 1. Tiesittekös muuten, että intiassa saattaa nähdä kahden miespuolisen poliisin partioimassa kadulla käsi kädestä toisiaan pidellen?

 2. Vote -1 Vote +1reppu
  says:

  nyt tiedän.

 3. Vote -1 Vote +1Ped
  says:

  On se hurjaa tuolla ulkomailla! Onneksi meillä täällä suomessa ei ikinä näytetä mitään noin villiä tavaraa.

 4. Vote -1 Vote +1Kopli
  says:

  “On se hurjaa tuolla ulkomailla! Onneksi meillä täällä suomessa ei ikinä näytetä mitään noin villiä tavaraa.”

  Niin siis eihän noi ollu näytillä.

Trackbacks

 1. [...] Hilavitkutin, Guardian, LifeIsAJoke. Banksysta lisää. [...]

Speak Your Mind

*