Värivalokuvia 1900-luvun alun Venäjältä

varikuva.jpg

Sergei Mikhailovich Prokudin-Gorskii (1863-1944) toimi Venäjällä Tsaarin valokuvaajana. Hän kuvasi aikansa ihmisiä, Ensimmäisen maailmansodan tapahtumia sekä Venäjän vallankumousta. Erikoista hänen työskentelystään teki se, että hän kuvasi värikuvia. Teknisesti hän yksinkertaisesti kuvasi mustavalko-negatiiveille erikseen punaisen, vihreän ja sinisen käyttämällä suotimia.

Kuvat on digitaalisesti muunnettu värikuviksi, ja täytyy sanoa, että aika upeat värit ovat saaneet kaivettua. Kuvia löytyy osoitteesta www.museum.ru. Tietoa Prokudin-Gorskiista löytyy englanniksi osoitteesta www.loc.gov. Samaisella sivustolla on myös tietoa kuvien valmistusprosessista. Hassua nähdä vanha maailma väreissä. Ihmiset todellakin ovat aivan samannäköisiä kuin nykyään. Ja vaatteet ovat olleet paljon värikkäämpiä kuin mitä itse olen ajatellut.

Syma helikopterit ja muut hurjat radio-ohjattavat RC-lelut Superkauppa verkkokaupasta

Comments

 1. says

  (click to show comment)

 2. fdsaSaar says

  (click to show comment)

 3. Jyrki says

  (click to show comment)

 4. Hannezz says

  (click to show comment)

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *