Bikeleon – Joakim Uimosen muuntuva polkupyörä

Bikeleon - Joakim Uimosen muuntuva polkupyörä

Perinteiset pystyajettavat polkupyörät eivät suuren ilmavastuksensa vuoksi ole mitenkään ihanteellisia maantieajoon. Toisaalta mukavan ajoasennon ja pienen ilmanvastuksen tarjoavilla nojapyörillä saattaa olla hankala liikkua vilkkaan kaupunkiliikenteen seassa. Miltä siis kuulostaisi polkupyörä, joka olisi tarpeen mukaan muunnettavissa kaupunkiajoon sopivasta pystyasentoisesta polkupyörästä maantieajoon paremmin soveltuvaksi nojapyöräksi? Joakim Uimosen kehittämästä muuntuvasta Bikeleon polkupyörästä löytyy jopa neljä eri tilanteisiin sopivaa ajoasentoa. Kaiken lisäksi Bikeleon on kuljetusta varten kätevästi kokoon taitettavissa.

Bikeleon - Joakim Uimosen muuntuva polkupyörä

Kuvassa komeileva Bikeleon on jo kolmas ajettava prototyyppi muuntuvasta polkupyörästä. Idea perustuu nivelöityyn runkoratkaisuun, joka mahdollistaa ajoasennon muuntamisen tilanteeseen sopivaksi ilman, että mukavuudesta joudutaan tinkimään. Polkupyörän prototyypeistä ensimmäinen syntyi Joakim Uimosen lopputyönä Taideteollisessa korkeakoulussa. Tämän jälkeen pyöräkonsepti on ollut kahteen kertaan Teknillisen korkeakoulun tuotekehityskurssin oppilasprojektina.

Päivätyökseen perinteisiä polkupyöriä Tunturin laskuun suunnittelevan keksijän voi bongata Turun kaduilla kruisailemasta kirjaimellisesti sanottuna uniikilla menopelillään.

Lisää tietoa polkupyöräkonseptista löytyy aiemmin mainittujen tuotekehityskurssien kotisivuilta osoitteista www.bicycledevelopment.com ja www.bikeleon.net

Kommentit

 1. HI-TECHNOMAN sanoo

  (click to show comment)

 2. reppu sanoo

  (click to show comment)

 3. Pete sanoo

  (click to show comment)

 4. plevä sanoo

  (click to show comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


kuusi − 2 =