Bikeleon – Joakim Uimosen muuntuva polkupyörä

Bikeleon - Joakim Uimosen muuntuva polkupyörä

Perinteiset pystyajettavat polkupyörät eivät suuren ilmavastuksensa vuoksi ole mitenkään ihanteellisia maantieajoon. Toisaalta mukavan ajoasennon ja pienen ilmanvastuksen tarjoavilla nojapyörillä saattaa olla hankala liikkua vilkkaan kaupunkiliikenteen seassa. Miltä siis kuulostaisi polkupyörä, joka olisi tarpeen mukaan muunnettavissa kaupunkiajoon sopivasta pystyasentoisesta polkupyörästä maantieajoon paremmin soveltuvaksi nojapyöräksi? Joakim Uimosen kehittämästä muuntuvasta Bikeleon polkupyörästä löytyy jopa neljä eri tilanteisiin sopivaa ajoasentoa. Kaiken lisäksi Bikeleon on kuljetusta varten kätevästi kokoon taitettavissa.

Bikeleon - Joakim Uimosen muuntuva polkupyörä

Kuvassa komeileva Bikeleon on jo kolmas ajettava prototyyppi muuntuvasta polkupyörästä. Idea perustuu nivelöityyn runkoratkaisuun, joka mahdollistaa ajoasennon muuntamisen tilanteeseen sopivaksi ilman, että mukavuudesta joudutaan tinkimään. Polkupyörän prototyypeistä ensimmäinen syntyi Joakim Uimosen lopputyönä Taideteollisessa korkeakoulussa. Tämän jälkeen pyöräkonsepti on ollut kahteen kertaan Teknillisen korkeakoulun tuotekehityskurssin oppilasprojektina.

Päivätyökseen perinteisiä polkupyöriä Tunturin laskuun suunnittelevan keksijän voi bongata Turun kaduilla kruisailemasta kirjaimellisesti sanottuna uniikilla menopelillään.

Lisää tietoa polkupyöräkonseptista löytyy aiemmin mainittujen tuotekehityskurssien kotisivuilta osoitteista www.bicycledevelopment.com ja www.bikeleon.net

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (31 arviota, keskiarvo: 4.39/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1HeMuLi
  says:

  Hikisen näkönen laite! Ainaki renkaat noin tyhjänä :D

 2. Vote -1 Vote +1Johannes
  says:

  Hienoa että ihmiset viitsivät suunitella pyöristäkin aina vain ihmeellisempiä. :D Nice, jos olisi rahaa, ja tulisi myyntiin kohtuu hinnalla voisi vaikka ostaa.

 3. Vote -1 Vote +1Tuomo
  says:

  Fillareitahan on vaikka mihin lähtöön nyttemmin kehitelty. Yksi aikas mielenkintoinen on tämä: http://www.python-lowracer.de/ Ei vaan kaupunkiin kyllä tuo sovi kovin hyvin kun jää helposti piiloon…

 4. Vote -1 Vote +1Suju
  says:

  Tuo toinen linkki ei toimi.
  Jos tuosta saadaan hinta tarpeeksi alas, niin meikä hommaa.
  Voikohan tuota asentoa muuttaa ihan liikkeestä?

 5. Vote -1 Vote +1HI-TECHNOMAN
  says:

  Todella kätevä keksintö, ainoa asia joka pisti silmään on renkaat, jos haetaan pientä ilmanvastusta matalalla ajoasennolla, niin en ymmärrä miksi tuohon on pitänyt sitten laittaa tuollaiset kauhu mountain bike gummit joiden vierintävastus on kaikkea muuta kuin pieni??

 6. Vote -1 Vote +1Jyrki
  says:

  Loistava!

 7. Mahtavaa. Sitä vaan uutta pyörää ostoslistalle. :)

 8. Vote -1 Vote +1reppu
  says:

  Nojapyörät ja pystypyörät on tosiaan yhtä vanhoja keksintöjä. Näin kauan sitten kesti, että joku keksi yhdistää ne. =) Nojapyörä ollut jo hetken aikaa hankinta listalla. Niiden hinta vaan on melko huikea. Uskoisin, että myös tämän pyörän hinta tulee olemaan suuri, jos se joskus tuotannossa nähdään.

 9. Vote -1 Vote +1@nni
  says:

  Pistää silmään, ettei tuossa ole minkäänlaista päätukea. Kuvittelissi siinä niskojen jumiutuvan kun täytyy jäkittää, että pysyy pää pystyssä.

 10. Vote -1 Vote +1Pete
  says:

  Aika mielenkiintoisen tuntunen proto. Vielä pientä hiomista, niin voipi tulla harrastajien piirissä suosittu.
  Tuosta kuvasta ei ihan saa selvää, että onko takajousitusta. Sellainen voisi olla aika tarpeellinen ja mukavuutta lisäävä ominaisuus tuossa matalimmassa asennossa. Etujousitus näyttääkin jo löytyvän :)

 11. Vote -1 Vote +1S-252
  says:

  Koskahan tuollainen on tulossa sarjavalmistukseen ja myyntiin? Ja jos ei, niin … miksei?

 12. Vote -1 Vote +1plevä
  says:

  Mukavalta näyttää tämä perusidea, mutta kuinka matalimassa asennossa säilyy tasapaino? Kolmas pyörä näyttää puuttuvan. Tämmöistä pyörää voisi koeajon jälkeen jo harkita ostavan. Ainoastaan täysi noja-asento arveluttaa.

Trackbacks

 1. [...] raportoimme Hilavitkuttimessa suomalaisen keksijän, Joakim Uimosen kehittämästä, muuntuvasta Bikeleon -polkupyöräkonseptista. Jutun jälkeen jälkeen herra Uimonen on ehtinyt edetä polkupyöräsuunnittelijan urallaan ja [...]

Speak Your Mind

*