Espoolainen tee-se-itse ghettoblaster

Tee-se-itse Ghettoblaster

Espoolainen Kari Antero Lavikka päätti rakentaa itselleen ghettoblasterin, joka olisi riittävän mobiili mukaan otettavaksi, siitä löytyisi riittävästi tehoja ja lopulta myös äänenlaadun tulisi olla suhteellisen hyvä. Kasettidekkia tai cd-soitinta ei tarvittaisi, sillä musiikkillähteeksi kävisi mainiosti erillinen MP3-soitin.

Kahden vuoden rakentelun tuloksena (keväällä 2005) valmistui 15 kilon painoinen, yli 100 Watin teholla musiikkia toistava ghettoblaster, jonka 12 voltin akuissa riittää virtaa aina 5 tunnin musiikin kuunteluun – täydellä teholla tietenkin.

Tarkempi kuvaus projektista löytyy tämän kotisivuilta osoitteesta tuner.bdb.fi

Kiitokset vinkistä juttuun Wespalle!

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (27 arviota, keskiarvo: 3.70/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1dsgsaew
  says:

  Nämä jutut täällä alkaa olemaan sitä tasoa että kohta näitä ei viitsi enään lukea..

  Sitä vaan ihmettelen miten tämä ghettoblasteri saa niin paljon huomiota julkisuudessa? Perus diy-projekti, joka ei vaatimustasoltakaan ole kovin vaativa.
  Onko tosiaan niin että enemmän uutisarvoa olevissa projekteissa on nettiin dokumentointi unohtunut tai jäänyt huonolle huomiolle. Vai onko ghettoblasterit vaan niin paljon coolimpia.
  Noh onneksi tämä ei ole pelkkä apinointi-projekti kuten esim. monet “julkisuudessa” olleet cainclone-projektit. Eli tarkoittaen sitä että pahimmillaan tehdään suoraan rakennussarjasta tai valmiista kytkennästä koko laite hehkuttaen kovasti omaksi tekeleeksi.

 2. Vote -1 Vote +1Jere
  says:

  Onhan toi nyt jo melko vanha juttukin, mutta on tossa ghettoblasterissa tyyliä.

 3. Ihan jees, muttei kyllä mitenkään omaperäinen. Tuollaisiahan on joka toisella teekkarilla.

 4. Niin, kaikkia ei edelleenkän voi miellyttää. Yleisesti ottaen asetamme kotimaiset rakenteluprojektit etusijalle uutisaiheita miettiessä. Olisi hienoa, jos muutenkin saisimme tänne enemmän yhteydenottoja kotimaisiin keksijöihin, tuunaajiin ja rakentelijoihin liittyen!

  Eli sitten vaan rakentamaan hienompi ja erikoisempi ghettoblasteri ja tänne sitten materiaalia. Lupaan kyllä laittaa jutun esille!

 5. Vote -1 Vote +1aivomato
  says:

  “joka oliisi riittävän mobiili mukaan otettavaksi”
  oliisi… taisit olla taas kerran vähän väsynyt tät kirjoittaessasi.;)

 6. Vote -1 Vote +1Herris
  says:

  mitas mobiilia 15kg motikassa on? Sori ku puuttuu a o mutta kirjoitan taman iPod Touchilla jossa ei ole aata eika oota. On muuten mahtava peli!

 7. Tossa teille kotimaisen rakenteluprojektin tulos:
  http://pacmanprojekti.blogspot.com/2006/12/conclusion.html

  Ei ole rakennussarjasta tehty =D

 8. aivomato: Juu, syysväsymys vaivaa. Eikö muita mukamas sitten?

  Herris: no kyllähän se 15kiloa kulkee mainiosti kourassa. Kaljakeissi sitten vaikka toisessa.

  Base: hienoa! Täytyy laittaa juttua aiheesta tänne lähipäivinä!

 9. Vote -1 Vote +1Jyrki
  says:

  Syysväsymys saa tehokkaksi. Jostain syystä. Pimeät illat pitää alitajunnan vireänä. Mutta kyllä täällä ihan teitä lukijoita varten artikkeleita kirjoitellaan.

  Aikamoinen määrä muuten tulee mm. jenkki-gadget-sivustoilta sellasia juttuja, jotka ei edes itteä ollenkaan kiinnosta lukea. Hilavitkuttimeen valitsen mielenkiintoisimmat jutut. Ja välillä tarvitaan myös loppukevennys-artikkeleja, ettei homma muutu turhan totiseksi.

 10. Ei mielestäni ole mikään ihan “basic-projekti”, sillä virtapiireistä lähtien kaikki tehty itse.

 11. Erkki: Laitapa ihmeessä :)

  Wespa: Samaa mieltä, komee tykki ja huolella tehty. Yleensähän nuo on mitä ihmeellisempiä räpellyksiä.

 12. Vote -1 Vote +1pelle
  says:

  Kommentti liittyen Ghettoblasterin sivustoon, ja yleisesti: olisi hyvä ja kiva laittaa myös hintatietoja vaikkapa komponenteille ja koko projektille. Ja tietysti rakennusaika…

 13. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  “Base sanoi, Yleensähän nuo on mitä ihmeellisimpiä räpellyksiä” Onha ne juu, mut ne on mun mielestä kauneimpia :P oha toi siis aivan helvetin komee, ja mulle kelpais getto kuin getto :D

 14. Vote -1 Vote +1maglite
  says:

  elementit ainaki näyttäs ihan peerlessit olevan.
  eiiiiiiiii! “Lähetät kommentteja liian nopeasti. Hidasta.” viimeksi lähettäny varmaan viikko sitte korkeintaan :( no ehkä joku on äsken lähettäny tämän elisan proxyn kautta sitte

 15. Vote -1 Vote +1Katteellista
  says:

  Ei kait tähänkään auta sanoa muuta, kun tee itte parempi.

 16. Vote -1 Vote +1supa
  says:

  rakennusprojekteja löytyy makezinen blogista tahi hackadaysta ihan hirmuisesti. tuokin ollu siellä esillä. ihan kähee khettoplasteri :)

 17. Vote -1 Vote +1Mizzo
  says:

  Onks toho ghettoblasteri tekoo suome kielisii ohjeit

Trackbacks

 1. [...] projekti -halpoja nappiparistoja -Kuinka valmistat popcorn koneen oluttölkistä -Espoolainen Ghettoblaster -Tee-se-itse lintulauta Pringles -purkista -Sähköauto [...]

Speak Your Mind

*