Nigerialainen fysiikanopiskelija rakensi itselleen toimivan helikopterin romusta

Nigerialainen fyysikko rakensi itselleen toimivan helikopterin romusta

Jos liitovarjon rakentaminen muovisäkeistä kuulostaa vaikuttavalta saavutukselta, niin entäpä sitten toimivan helikopterin valmistaminen pelkästä romusta? Nigerialainen 24-vuotias fysiikan opiskelija Mubarak Muhammed Abdullahi käytti kahdeksan kuukautta kuvassa esittelemänsä keltaisen helikopterin rakentamiseen. Helikopterin materiaalina on käytetty mm. pudonneen 747 koneen rauniosta pelastettuja osia, sekä moottoripyörän ja auton osia. Voimanlähteenä helikopterissa toimii 133 hevosvoimainen käytetty Honda Civicin moottori. Helikopterirakentamisen perusteet keksijä oppi lueskelemalla Internettiä.

Fyysikko-opiskelijan nelipaikkaisella helikopterilla on suoritettu tähän mennessä kuusi lyhyttä lentoa, lentokorkeuden oltua maksimissaan reilut 2 metriä. Tällä hetkellä Mubarak käyttää suuren osan vapaa-ajastaan uuden, ensimmäistä versiota huomattavasti kehittyneemmän kaksipaikkaisen helikopterin valmistamiseen. Uuden helikopterin tavoitteena on, että tällä kykenisi lentämään noin 4,5 metrin korkeudessa aina kolmen tunnin mittaisia lentoja ilman välilaskuja.

Lähde: news.yahoo.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (41 arviota, keskiarvo: 4.49/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Johannes
  says:

  Tuli hänen laisiaan tänne pakolaisina, ottaisin ilo mielin vastaan. Täytyy sanoa että ei voi kun nostaa hattua. ;)

 2. lukiessa ajattelin “täytyy nostaa hattua” mutta sitten ku kurkkasin kommentteja nii johannes oli kerinny jo sanoo :D

 3. Vote -1 Vote +1Johannes
  says:

  Tulin nyt miettineeksi, että kun me luullaan että täällä on kaikki paremmin kuin esim. tuolla afrikassa, mutta me ajetaan vaan autoa, mutta tuolla joku normaali (voi kyseen alaistaa kuinka moni pystyy rakentamaan edes tuollaisen) Ajelee vaan helilupterillaa. :)

 4. No TÄSSÄ on vihdoin rakenteluprojekti joka todella ansaitsee kunnioitusta.

 5. Vote -1 Vote +1ärrimurri
  says:

  Noheva hemmo, täytyy myöntää :)

 6. Vote -1 Vote +1Kopli
  says:

  Kova jätkä. Täytyy myöntää.

 7. Hieno saavutus! Ei voi muuta sanoa.

 8. “Long life Muba Mham Abdullah”! …. Täytyneen vielä’ sanoa että, joku kaunis päivä ropellista lentää pala sivullista ohikulkijaa kohti… ellei M,m,a kerkiä pudota taivaalta..

 9. Vote -1 Vote +1zcxzxc
  says:

  Kiva porvari varmaan toi…lentelee helikopterilla ja natustaa banaania savimajassaan

 10. No ei tuo nyt mikään maailman 8. ihme ole. Liikkuu ylös-alas, mutta ohjata ei voi. Ei tietenkään helppo homma, pääosin romusta tehtynä varsinkaan, mutta ei nyt mitään elämää suurempaa kuitenkaan.

 11. Hienoa työtä. Tämä on sitä kunnon kierrätystä, että otetaan kaikki romu ym. hyötykäyttöön. :)

 12. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Onhan se tuo ykkönenkin ihan hieno. Kakkosversio varmaan vielä upeampi. Ei tuohonkaan hommaan näköjään sittenkään tarvita vuosikausien korkeakoulu opintoja.
  Riittää kun lukee netistä ohjeet :P

 13. Vote -1 Vote +1poppopo
  says:

  hieno homma. suomessa tuo ei onnistuisi, koska joku varmasti ilmoittaisi vaarallisesta ja laittomasta hankkeesta virkavallalle ja se projekti tyssäisi siihen.

 14. Vote -1 Vote +1Jyrki
  says:

  Tämä on siitä hyvä hilavitkutin, että kukaan ei voi sanoa, että tuollaisen voi rakentaa helposti itsekin. Apus. Minäkin olen ajatellut rakentaa tuollaisen.

 15. Vote -1 Vote +1On se
  says:

  Internetti ihmepaikka, kun kaikki sieltä löytyy! ;-)

 16. Vote -1 Vote +1kekkonen
  says:

  “mutustaa banaania savimajassa” – ihme stereotypioita ihmisillä. afrikassakin käytetään kevytbetoniharkkoja, valetaan perustukset ja käytetään peltikattoja jne. heimomeininki ja siihen liittyvät perinteiset rakennusmenetlemät ovat aika pitkälle jo kadonneet kun vrt. esim papua-uuteen guineaan.

  erittäin siisti rakennelma tuo kopteri kyllä

 17. Vote -1 Vote +1puleva
  says:

  ei mahtais päästä kopteri suomen turvallisuus tarkastuksista läpi:D

 18. Ihime vempula, täytyy myöntää.

 19. Vote -1 Vote +1Jii
  says:

  Tao on oikeessa. Tossa on KIINTEET lapakulmat pääroottorissa eikä sitä voi ohjata, enintään nousta, laskeutua ja pyäriä pystyakselinsa ympäri JOS se ylipäänsä toimii.

  Hallitusti muuttuvat lapakulmat niin olis kova juttu. Tää ei o muuta kun näpertelyä.

  Olis huvittavaa kattella 10cm panssarilasin takaa ton “lentoo” tai kaukaa kiikareilla. Mutta niinkun bbb sanoo, tosta irtoo joku päivä tavaraa kovalla vauhrilla enkä haluais sillon olla linjalla ilman suajaa. Kyytiin em menis ikänä.

 20. Vote -1 Vote +1partakoneenkuljettaja
  says:

  Luuletteko,että tuo röbötin paikallaan roikkuu siellähän on koko heimo kiskomassa hamppuköydellä naapurkylään näytille. Ja mitäpahhaa siinä on jos vaikka syökin välillä banaania savimajassa? Pierettää korkeintaan (ei välttämättä)

 21. Vote -1 Vote +1jeesus
  says:

  hieno mies

Trackbacks

 1. [...] pyöritellen. Eivät tietenkään. Nokkela kehitysmaan kansalainen rakentaa itselleen vaikkapa toimivan helikopterin autonromusta,  tai liitovarjon tyhjistä muovipusseista. Lentokoneen rakennus onnistuu sekin metalliromusta, [...]

 2. [...] muistatte tarinan Nigerialaisesta fysiikanopiskelijasta, joka rakensi itselleen toimivan helikopterin autonromuista? Samoja jalanjälkiä on seuraillut [...]

Speak Your Mind

*