Lifebag – reppu turvatyynyillä extremeurheilijoille

 Lifebag - reppu turvatyynyillä extremeurheilijoille

Harrastatko urheilulajia, jossa päätä saa lyödä seinään turhankin useasi? Erityisesti alppilajien extremeurheilijat mielessä Sveitsiläinen Snowpulse on esitellyt selkärepun, joka on varustettu päätä lumivyöryn yllättäessä suojaavalla ilmatyynyllä. Manuaalisesti laukaistava 150 litran ilmatyyny täytyy pään ympärille kolmessa sekunnissa ja tyhjenee uudelleen 90 sekuntia täyttymisen jälkeen.  Tyhjentynyt ilmatyyny jättää jälkeensä lumen alle hautautuneelle urheilijalle ilmataskun, johon jääneen hapen turvin uhri toivottavasti pärjää pelastusjoukkojen saapumiseen asti.

Vaikka konsepti saattaa vaikuttaa alkuun hieman koomiselta, kerrotaan tämän pelastaneen jo ainakin tusinan verran henkiä tositilanteissa.  Hintaa tällä uudelleentäytettävällä turvatyynyrepulla on $1100.

Lähde: www.snowpulse.ch

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (19 arviota, keskiarvo: 3.95/5)

Comments

 1. On kyllä hieno lukea, että turvallisuuteen panostetaan entistä enemmän suunnitellessa uusia tuotteita… :)

 2. Vote -1 Vote +1S252
  says:

  Voisikohan tuo pelastaa myös niskavammoilta? Näyttävät nuo tyynyt sen verran jäykiltä että ne voisivat estää niskaa vääntymästä nurin.

 3. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Ketuttaa varmaan jonkin verran jos tuo laukeaa vahingossa tartuttuaan esim johonki puun oksaan.. Siinä sitten palaa kerralla hukkaan reilu tonni.

 4. Vote -1 Vote +1patsku
  says:

  Tuossa lähteessä mainitaan, että repussa on uudelleen täytettävä kaasusäiliö, jonka voi täyttää itse.

 5. Vote -1 Vote +1Aatu
  says:

  Eikös tuallane ollu jossakin Bondissa? Vai oliko se peräti niin että liivistä täyttyi pallo Bondin ja naikkosen ympärille.

 6. Vähän tämäntapainenhan on jo ollut markkinoilla, muistaakseni 700€, mutta idea on ollut se, että tilavuus oli pajon isompi, mutta tarkoitus oli vain “kelluttaa” lumivyöryn päällä….

 7. Vote -1 Vote +1kimi
  says:

  nokkelaa. Jos haluaa säästää 900 euroa, niin ostaa lähimmästä veneliikkeestä 2 kpl a`100 euroa, hiilihappopatruunalla laukaistavia pelastusliivejä ja laittaa kaulaan roikkumaan toisen selän ja toisen etupuolelle, ja pidentää laukaisulangat hihoihin, heh!

  millonkas nähdään ensimmäiset pyöräilijöiden turvatyynyt muuten..

Speak Your Mind

*