Briteissä kehitteillä joukot ja panssarivaunut näkymättömäksi tekevä laite

 Briteissä kehitteillä panssarivaunut ja joukot näkymättömäksi tekevä laite

Ison Britannian puolustusministeriö on paljastanut kehittelevänsä joukot ja panssarivaunut näkymättömäksi tekevää laitetta. Puolustusvoimien viime viikolla tekemissä salaisissa testeissä laitteen prototyyppi onnistui tekemään kokeeseen osallistuneesta kulkuneuvosta täysin näkymätön paljaille silmille. Ensimmäistä toimivaa kenttäsovellusta teknologialle  odotellaan toimintaan viiden vuoden sisällä.

Testeissä silminnäkijänä toiminut sotilas kuvaili teknologiaa uskomattomaksi: “Kentällä näkyi vain ruohoa ja puita, kun todellisuudessa tuijotimme kanuunan piippuun”.  Tällä hetkellä teknologian suurin ongelma on tähän liittyvien kameroiden ja projektorien luotettavuus.

Tähän asti ainoastaan tieteissarjoissa esiintyneet verhoamislaitteet alkavat uutisen perusteella siis olla jo hyvin lähellä todellisuutta!

Lähde: www.dailymail.co.uk

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (45 arviota, keskiarvo: 4.53/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Riku
  says:

  Mahtaa olla vähä uutisankka, ei kannata uskoa. Uusimmassa science lehessä oli vasta kaavailua miten tollanen SAATTAISI olla mahollista jos sais valon hajotettua ja kasattua uudelleen samansuuntaiseksi kuin alussa.

 2. Vote -1 Vote +1neutri
  says:

  Eikös vastaava kameroihin ja lcd-näyttöihin / projektoreihin perustuva “maastopuku” a la Predator esitelty jo vuosia sitten?

 3. Vote -1 Vote +1digimon
  says:

  juu.. mutta toi on eri asia, onhan japanissa jo niitä paitoja jotka tekee “näkymättömäksi”

 4. Vote -1 Vote +1H&H
  says:

  Juu eipä toi mitään kovin uutta ja mullistavaa tekniikkaa oo.. onhnan vastaavia ollu jo jonkin aikaa kehitteillä. Sitten ku siitä katoaa äänet, jäljet maastossa, lämpösäteily, eikä näy tutkassa jne.. sitte siitä ois jo hyötyä…

 5. Vote -1 Vote +1puleva
  says:

  taitaa olla melkosta huuhaata?

 6. Vote -1 Vote +1Maitom
  says:

  Meta matsku, taittaa valoa ja sitä yritetään käyttää näkymmättömäks tekemällä tosin oletin sen olevan vähän tulevaisuudessa.

 7. Vote -1 Vote +1SaNppa
  says:

  Riku taitaa olla lukenut näistä kankaista, jotka “yksinkertasesti” kierrättää sen valon esimerkiksi omenan ympäri. Se on saatu vasta toimimaan mikroaaltojen kanssa, jonka taajuus on ihmisen näkemää valoa matalempi. Sama tekniikka toimii ihmisen näkemälle valolle, jos rakennetta pienennetään korkeammalle taajuudelle sopivaksi. Tämä on käsitykseni mukaan se juttu, mikä ei vielä ole mahdollista.

  Tämän artikkelin “tuote” toimii taas eri tekniikalla, siten, että toisella puolelle omenaa, tai tässä tapauksessa tankkia, on kameroita, joiden kuva välitetään katsojan puolelle. Itse olen kyllä käsittänyt, ettei ainakaan “näyttökankaiden”, eli ns. näkymättömyyshaalareiden kontrasti riitä kirkkaassa päivänvalossa täyteen näkymättömyyteen, vaan maisema näyttää ihmisen kohdalta. haaleammalta. En sitten tiedä tämän kanssa.

 8. Vote -1 Vote +1HI-TECHMAN
  says:

  En usko ennenku nään, toisaalta sitä ei voi nähdä, eli pakko uskoa:O

 9. Vote -1 Vote +1Riku Kyllönen
  says:

  joo ite bongasin ton jossa se oli suoritettu tosi pienillä kappaleilla ja erikoisilla valon taajuuksilla.
  Jos tää on se kameranäyttöjärjeselmä niin tää on siinä tapaukses vanhaa tekniikkaa. Tollasessa kamera/näyttö näkymättömyydellä ei pitkälle pääse koska kirkkaalla säällä kuva on tosiaan hailakka, ja esim panssarivaunussa näytöt hajoaa heti käytössä.

 10. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Todellakin kuin suoraan scifi leffasta..

 11. Vote -1 Vote +1Riku
  says:

  Joo wikipediasta pikaisen chekkaamisen jälkeen huomasin et lontoos on keksitty joku nanokuutio joka jotenki vangitsee fotoneita. Tiedä häntä, sen sanottiin kuitenki antavan näkymättömyyden

 12. Vote -1 Vote +1sissijuusto
  says:

  tuskin on totta, mutta jos on sais asentaa ton mun autoo!

 13. Vote -1 Vote +1joopajoo
  says:

  The new technology uses cameras and projectors to beam images of the surrounding landscape onto a tank.

  Noin lukee sivulla :D

 14. +1 Vote -1 Vote +1Drugstore Cowboy
  says:

  “tuskin on totta, mutta jos on sais asentaa ton mun autoo!”

  Ei varmaan auto kauan pysyis yhtenä kappaleena ku kaupungin läpi suhautat ^^

 15. Vote -1 Vote +1HeMuLi
  says:

  Niin ikävä sille joka kolaroi näkymättömään autoon :D

 16. Vote -1 Vote +1Miski
  says:

  Oliskohan videota tästä?

 17. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Tuollainen projektorien kanssa säheltäminen ei oikein kuulosta hyvälle.. Ihan ensimmäisenä tulee mieleen että projektori ei tykkää kolinasta, tai menee lamppu. Panssarivaunun kyyti ei taas välttämättä ole kovin tasaista. Toisekseen nykyisten projektorien ja kameroiden laatu ei oikein riitä vielä millään tavalla aikaansaamaan elämystä ‘kuin katsoisi ikkunasta pihalle’ joten tankkiin heijastettu kuva on -kuten edellä mainittu- haalea, väritön, ei luonnollinen. Lisäksi projektorit on todennäköisesti täytynyt toteuttaa taustaprojektoreina, jolloin tankin mittoihin tulee kymmeniä senttejä puolelleen hukkatilaa. Hämärässä käytettäessä järjestelmä olisi myös kelvoton, koska se hohtaisi pimeässä komeasti projektorien lamppujen ansiosta. Lamppujen tehoa laskettaessa ei kuva enää taas heijastuisi kunnolla, ja tankki paljastuisi. Mikäli taas projektoreja käytetään vain paikallaan olevien tankkien naamiointiin tankin ympärille luontoon sijoitetuilla projektoreilla on tuo aavistuksen uskottavampi uutinen. Senkin uskottavuus tosin karisee heti kun joku saapastelee tankin ja projektorin välistä jättäen tankkiin varjon itsestään.. (tuli pohdittua asiaa illan aikana hiukan…)

 18. Vote -1 Vote +1Dragow
  says:

  Ja sitten sodassa vihollospuolen sotilas on metsässä ampumassa jäniksiä ja ampuu harhalaukausen, joka rikkoo näytöt. Sen jälkeen toinen näkymätön panssarivaunu ajaa sotilaan yli.

 19. Vote -1 Vote +1poppopo
  says:

  eiväthän nuo näytöt mitään osumia kestä mutta sen aikaa toimiva ratkaisu, kunnes siihen saadaan osuma. saattaa tuoda etulyöntiaseman mutta kovalla hinnalla.

  ja se, että valosäteet kierrätettäisiin objektin ympäri, ei vaan voi toimia militariassa. jos se onnistuisi, ei näkymätön vaunu näkisi mitään, koska valonsäteet eivät tule sinne. olisivat huomaamattomia mutta ilman kykyä havaita vihollista ja toimia nopeasti.

  tärkeä ominaisuus olisi saada lämpösäteily kuriin, sillä vaikka vaunu olisi paljaalle silmälle näkymätön, ei siitä olisi mitään hyötyä, koska se on kuitenkin täysin havaittavissa lämpökameroilla, joita löytyy joukoilta ja lentokoneista ja suihkukoneista.

 20. Vote -1 Vote +1HeMuLi
  says:

  “lentokoneista ja suoihkukoneista” xD

  Mutta anyway, ei britit osaa tehdä mitään oikein, ei liikennettä, ei rynnäkkökiväärejä, eivätkä lämpimiä taloja tai turvallisia virustutkimuskeskuksia tai metroa, niin miksi saisivat tällaisen järjestelmän tehokkaaksi ja toimivaksi?

 21. Vote -1 Vote +1veikeä
  says:

  olis hieno juttu jos tuo olisi totta

 22. Vote -1 Vote +1Jomppa
  says:

  Ai eivät osaa britit tehdä mitään oikein? Et ole tainnut tutustua brittiläisiin autoihin? Esim Aston Martini?

 23. +1 Vote -1 Vote +1Johannes
  says:

  Astom Martini ole edes hyvä auto. Samaa sarjaa jagen kanssa. Eli ihan kiva, muttei vedä vertojaan Saksalaisille. tosin briteissäkin osataan tehdä oikeasti hyviä autoja mm. bently ja Rolls-Royce. Tosin nuokin saksalaisten avustuksella. Kävin juuri englannissa ja siinä talossa jossa olin oli vain yksinkertaiset ikkunat. Ja olivat niin ylimielisiä. Suomi takapajula… Ei britit ymmärrä että ovat menettäneet suurvalta asemansa jo aikoja sitten.

 24. +1 Vote -1 Vote +1Jeff
  says:

  Siinä sitten ajat panssukilla ja kylkeen lävähtää wintoosan bluescreeni jumalauta! :D

 25. +1 Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Voisi olla legendaarinen fiilis jos noin kävisi :P

 26. +1 Vote -1 Vote +1meitsi
  says:

  juuri näin.. kesken kiivaan taistelun ruutuun lävähtää “Ohjelma on suorittanut laittoman toiminnon ja se lopetetaan.” :D

 27. Vote -1 Vote +1jee
  says:

  varmaan ihan huuhaata koko vekotin

 28. Vote -1 Vote +1hullu9474
  says:

  Aika moista humpuukia. Ei kukaan täysjärkinen tohon uskois(vielä)

Speak Your Mind

*