Theo Jansenin kiineettistä kuvanveistoa Bemarin mainoksessa

Kun katsoo tällä videolla esiteltyjä Theo Jansenin luomia kineettisiä veistoksia, niin vaikea kuvitella enää mitään tylsempää, kuin Bemari. Video on kuitenkin Automerkki BMW:n mainos, jolla esiintyy taiteilijan luomia, tuulelta energiansa saavia liikkuvia veistoksia. Mainos on kuvattu Hollannissa.

(juu – on jo yli vuoden vanha, mutta minä en tätä ollut aiemmin nähnyt ja oletan, etteivät ole kaikki muutkaan. Siksi laitan esille.)

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (23 arviota, keskiarvo: 4.52/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1JSI
  says:

  “Kun katsoo tällä videolla esiteltyjä Theo Jansenin luomia kineettisiä veistoksia, niin vaikea kuvitella enää mitään tylsempää, kuin Bemari.”

  Saatan olla tyhmä, mutta en ymmärrä tuosta yllä olevasta lauseesta yhtään mitään. Voitko selventää?

 2. Bemari = BWM merkkinen henkilöauto. Pahoittelen slangi-ilmauksen käyttämistä.

 3. Vote -1 Vote +1JSI
  says:

  No siis tiedänhän mä toki bemarin, mutta muuten en ymmärrä tuon lauseen sisältöä… :)

 4. Vote -1 Vote +1Nipa
  says:

  Tarttee vääntää himmelin oljista :)

 5. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Nuohan ovat aivan mahtavia! Hilavitkuttimen määritelmiä suorastaan. Ne ovat järkyttävän monimutkaisia, paljon liikkuvia osia, liikkuu itsestään, ja on täysin hyödytön :P Mutta hienoja kuin mitkä. Aika insinööri on jos on itse nuo suunnitellut. Kunnioitettavaa jälkeä.

 6. Vote -1 Vote +1Miski
  says:

  Veistokset ownaa bemmin.

 7. Vote -1 Vote +1Arpikudos
  says:

  “Heikkinen: Nuohan ovat aivan mahtavia! Hilavitkuttimen määritelmiä suorastaan. Ne ovat järkyttävän monimutkaisia, paljon liikkuvia osia, liikkuu itsestään, ja on täysin hyödytön Mutta hienoja kuin mitkä. Aika insinööri on jos on itse nuo suunnitellut. Kunnioitettavaa jälkeä.”

  Aivan! Ja mainos oikein huokuu ironiaa koska kaikki tiedämme että nuo ovat kauniimpia kuin itse bemarit joita tuo mainostaa xD

 8. Vote -1 Vote +1Vikitus
  says:

  Väkisin tungettu tuo BMW tuohon. Surkea mainos BMW:lle. Nuo kojeet ovat todella kauniita.

 9. Vote -1 Vote +1Pete
  says:

  Jos kyseessä olisi mainos esim. National Geographin jollekin dokumentille, olisi se aika hyvä….kun kyseessä on niinkin rumia tuotteita mainostava yhtiö kuin BMW, niin aika huono mainos on.

 10. Vote -1 Vote +1Arpikudos
  says:

  Joo. Mainkoksessa ei saa todellakaan olla mainostettavan tuotteen VASTAISTA ironiaa, menee maine aika äkkiä just tällasten blogien kautta :D

 11. Jep, tuota ironia meikäläinenkin tarkoitti jutussa. Vaikea yhdistää kauniita, herkkiä ja harmonisia veistoksia Bemariin.

 12. Keksijä itse luokittelee nuo uudeksi eläinlajiksi. Jotkut prototyypit on tehty jopa karttamaan vettä ja liikkuvat rannalla ihan itsenäisesti…

 13. Ja pyh, aidosta suomen havupuusta rakennetetut tuulimyllyt ovat paljon mielenkiintoisempia ja näissä on senkin verran järkeä että herkkä koneisto on suojattu sateelta seinien sisälle suojaan. Itse en uskaltaisi edes lähestyä näitä Jansenin taideteoksia talvella, koska avonaisiin rakenteisiin muodostuvat jää kerrostumat saisivat todella massiivista tuhoa pudotessaan taiteen ihailijan aivoihin.
  Toisaalta seköhän tässä onkin ollut kaiken takana, paheksuvasti suhtautuvat kriitikot vain taidetta katselemaan ja ongelmasta päästään eroon sitten ihan itsestään.

Speak Your Mind

*