Athlete-ajuri tutkimaan Kuuta

NASAn Jet Propulsion Laboratory on kehittämässä uudenlaista laitetta, jolla voitaisiin liikkua näppärästi Kuun pinnalla. “All-Terrain Hex-Limbed Extra-Terrestrial Explorer” eli Athlete on monipuolinen alusta, jolla voidaan toimia vaihtelevassa maastossa. Pitkällä tähtäimellä tarkoituksena on rakentaa pysyvä tutkinta-tukikohta Kuuhun, josta joskus voidaan lähteä Marsiin.

Athlete on suunniteltu lähettää kymmenen vuoden sisällä Kuuhun. Laitteessa on kuusi jalkaa ja heksagonaali alusta. Alustalle voidaan kiinnittää tavaraa tai asuinyksikkö. Kamerat ympäröivät laitteen kylkiä. Pyörän voi lukita ja käyttää jalkana kävelyyn vaikaessa maastossa. Lisäksi jokaiseen jalkaan voi liittää työkalun, kuten poran ja käyttää pyörivää liikettä poraamiseen. Videon prototyyppi on kooltaan puolet siitä mitä lopullinen laite tulee olemaan, joten kehitystyötä on vielä tehtävänä.

Mitä mieltä olette seuraavasta? (Titan on Saturnuksen suurin kuu, ja sillä on tiheä ilmakehä.)

Mistä tullaan tekemään seuraavien kymmenien vuosien aikana ihmisten elämään eniten vaikuttavat löydöt?
Näytä tulokset

Lähde: www.jpl.nasa.gov

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 arviota, keskiarvo: 3.67/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1TheMagician
  says:

  Marsista on löytynyt suuri järvi, joten veikkaan, että sieltä löytyy elämää, mikrobeja tai muuta…

 2. Vote -1 Vote +1arto
  says:

  Eiköhän täältä löydy jotain

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Europa_%28kuu%29

 3. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Onpahan kookas vekotin. Tähän asti nuo mönkijät ovat olleet mikroaaltouunin kokoluokkaan. Toisaalta tuolla onkin paljon muitakin tehtäviä kuin kuvata maisemia. Olisihan astronautin kämpän siirtelykin ehkä hankalaa mikron kokoiselle rakkineelle. Mikäs tuon jaksaa sitten viedä sinne asti? Painoa kertyy varmasti tonni vähintään. Maasta pois saaminen kun ei ole ainut ongelma, vaan myös kuuhun laskeutuminen tarpeeksi pehmeästi voi vaatia tarkkuutta ja rutosti löpöä.

 4. Paljonkohan videota on nopeutettu? Olisi ollut mukava nähdä tuo luonnollisessa vauhdissaan

 5. Vote -1 Vote +1ramiser
  says:

  “mikroaaltouunin kokoluokkaan” Ei todellakaan ole. Käyppä tarkistamassa asia nasan sivulta.

 6. Vote -1 Vote +1ramiser
  says:

  En voi ymmärtää mikä hinku ihmisillä on avaruuden valloittamisessa ja niin nopeasti? Siksikö kun ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on mahdotonta ja maapallo tuhoutuu asumuskelvottamaksi? Sitäpaitsi kuka haluaa asua jossain moduliissa sisällä ymärillä kivikkoisesta elottonta maisemaa, kun voi asua paratiisimaisessa maassa.

 7. Vote -1 Vote +1Nipa
  says:

  “Mistä tullaan tekemään seuraavien kymmenien vuosien aikana ihmisten elämään eniten vaikuttavat löydöt? ”

  On niin väljä aikahaarukka, että pakko vastata EOS. Kymmenissä vuosissa ehditään löytää jotain ‘äärimmäisen merkittävää’ vaikka Plutosta.

 8. Vote -1 Vote +1HeMuLi
  says:

  Neljä kertaa nopeutettu video. Ainaki niin luki tossa yhessä vaiheessa, eli aika hias laitos. No, tarviiko sen niin nopia ollakkaan?

 9. Vote -1 Vote +1Professori
  says:

  Juu, kiireessä tulee helpommin romua kalliista laitteista. Ihan hauska tuo että raajoja voi käyttää työkaluina. Mutta sitä ihmettelin että tuollaisessa maastovehkeessä on niin pienet välit pyörissä, näyttää ettei tarvita paljonkaan roinaa sinne väliin että pyörä on jumissa.

Speak Your Mind

*