Computer Space, ensimmäinen kolikkopeliautomaatti vuodelta 1971

computer_game_8.jpg

Computer Space -pelin väitetään olleen ensimmäin markkinoille tullut kolikkopeliautomaatti. Saattaa olla toisinkin, mutta joka tapauksessa melko mielenkiintoiselta peli näyttää. Idean loivat Ted Dabny ja Nolan Bushnell, alkuperäiset Atarin perustajat. Pelissä ohjataan rakettia kääntämällä sitä ja kaasuttamalla. Tarkoituksena on väistää lentävien lautasten ammuksia sekä yrittää itse ampua lautasia. Jos on osumissa voitolla 90 sekunnin peliajan jälkeen, saa uuden pelin.

Lähde: www.techeblog.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (14 arviota, keskiarvo: 2.71/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Tuomi
  says:

  Eikös Ping Pong ollut ensimmäinen virtuaalipeli?

 2. Muistaakseni ensin ennenkuin tietokonepeli nimeäkään oli keksitty pelattiin jätkänshakkia ansi-merkeillä tähän tapaan. Piirretään yhdeksän ruutuinen ruudukko ansi-merkeillä josta löytyy viivoja ja viivojen risteys merkkejä. Tämän jälkeen pelaajat vuorotellen merkitsivät X tai O-merkin tähän ruudukkoon ja se kumpi pelaaja sai ensimmäisenä kolme merkkiä peräkkäiseen riviin oli voittaja.

 3. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Aika kammottavat äänet.. Ainakin videossa, en tiedä sitten voiko ne oikeasti noin hirveät olla.. On tuosta tullut muutamia muunnoksia pelattua, puhelimella, selaimella ja telkkarilla (tv sisäänrakennettu peli)..

 4. Tuomi: Se on “pong”, eikä “ping pong” vaikkakin tehty pöytätenniksen eli ping pongin perusteella. Julkaistu vasta vuoden 1972 loppupuolella. Computer Space julkaistiin aika tarkelleen vuosi aikaisemmin.

  Toi kabinetti on kyllä siisti, suorastaan legenda jo.

 5. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Tämä pelihän perustuu Spacewar peliin, joten Ted Dabny ja Nolan Bushnell eivät ole itse peli-ideaa keksineet. http://fi.wikipedia.org/wiki/Spacewar

 6. Tuntematon: Loistopeli sekin. Tuli hakattua joskus aikoinaan 086:lla :D

 7. Vote -1 Vote +1rossi
  says:

  Eikö tämä peli ollut Soylent Greenissä?

 8. rossi: Kyllä! On noita näkynyt useissa muissakin elokuvissa. Enpä vaan muista missä. :(

Speak Your Mind

*