Amazon uhoo haastavansa perinteiset kirjat Kindle -E-kirjalukijallaan

E-kirjalukija Amazon Kindle uhoo haastavansa perinteiset kirjat

Verkkokauppa Amazon julkisti eilen uuden E-kirjalukijansa nimeltään Kindle. Vaikka e-kirjat kuuluvat niihin innovaatioihin, joiden tulemista on saatu turhaan odottaa jo ties kuinka kauan, niin ainakin Amazon tuntuu uskovan, että kaikki palaset ovat nyt vihdoin tämän uudessa Kindle konseptissa kohdallaan. E-kirjojen lukeminen onnistuu Kindlen 800×600 pikselin tarkkuiselta E-paperinäytöllä, jonka kehutaan olevan luettavuudeltaan sanomalehtipaperin luokkaa. Kindlen kiinnostavin ominaisuus on ehdottomasti tämän sisäänrakennettu 3G-yhteys. Itse käyttäjä ei maksa yhteyden käyttämisestä mitään, vaan ainoastaan tämän ylitse tehdyistä ostoksista. E-kirjat ladataan lukijaan tavallisesti siis langattoman 3G yhteyden ylitse. Lukijaan voidaan tilata myös useita suosittuja sanomalehtiä, jolloin näiden lukeminen onnistuu mistä tahansa langattoman verkon ylitse nappia painamalla. Lukijalla on myös mahdollista selailla useita suosittuja blogeja, sekä mm. Wikipediaa. E-kirjalukija pitää vakiona sisällään myös New Oxford American -tietosanakirjan. QWERTY -näppäimistöllä varustetun Kindlen akkujen luvataan kestävän vähintään kaksipäivä silloin, kun 3G -yhteys on jatkuvasti päällä. Painoa 6-tuuman näytöllä varustetulla laitteella on noin 300 grammaa. Laitteen muistia voidaan laajentaa SD-muistikorteilla.

Hintaa E-kirjalukija Kindlellä on varsin paljon, eli 399 Dollaria. Lukijaan ladattavat kirjat eivät nekään ole aivan halpoja, niteen vakiohinnan ollessa $9,95. Oma veikkaukseni on, että tuotteessa saattaisi olla hittipotentiaalia, mikäli hinta puolittuisi ja tähän sisällytettäisiin mukaan nettiselain. vajaan 400 taalan hintaan kun saa jo jos jonkinlaista taskuun mahtuvaa monitoimisempaa vempelettä.

Kindle Amazon.com -verkkokaupassa

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 arviota, keskiarvo: 4.40/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Ramisex
  says:

  kannettava kone ajaa saman asia. Itse en ostaisi missään nimessä. Kyllä aamu tuore sanomalehti voittaa datan.

 2. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Ehkäpä tuollaisen voisi kuvitella jollekin bisnesmiehelle, jolla ei ole aikaa käydä ostamassa lehden paperiversiota lentokentän läpi kiirehtiessään.. Romaanien lukeminen sängyssä ennen nukkumaanmenoa on kuitenkin kätevämpää ihan perinteiseen tyyliin..

Trackbacks

 1. [...] Amazon Kindlen kanssa e-kirjamarkinoille kilpailemaan suunnitellun Readiuksen hinnasta tai ominaisuuksista ei [...]

 2. [...] Amazon.com on juuri julkistanut seuraajan huippusuositulle e-kirjalukijalleen Kindlelle. Yksinkertaisesti nimetty Kindle 2:sen toimitukset aloitetaan 24.2. Hintaa lukulaitteella on 359 [...]

Speak Your Mind

*