Brunton SolarRolls: rullalle menevä aurinkokenno

brunton_solarrolls.jpg

Kaikenlaisia laukkuja on ollut liikenteessä, joissa on aurinkokennot puhelimen yms. laitteiden lataamiseen. Miksei sitten samantien ottaisi aurinkokennoa erillisenä, niin sen saa toiseenkin laukkuun mukaan. Etenkin kun laukut tuppaavat muutamassa vuodessa rispaantumaan. Tätä ajatusta hyödyntää Bruntonin SolarRolls -aurinkokenno. Se menee kätevästi pieneen tilaan rullalle. Lisäksi laite on vesitiivis, joten sen voi ottaa vaikka retkelle. Lataaminen tapahtuu tupakansytytinliitännän kautta.

Kokoja on kolme. SolarRoll 4.5 on 56cm pitkä ja sopii energiantuotantonsa puolesta vaikkapa kännykän laturiksi. Hintaa $199. SolarRoll 9 onkin sitten jo metrin pituinen ja sillä voi ladata vaikkapa digikameran. Hintaa tällä on $349. Suurin, SolarRoll 14, on 1,5m pitkä ja 30cm leveä. Tässä on jo paljon enemmän pinta-alaa kuin vaikkapa kokonaisessa laukussa. Energiaa riittääkin vaikka laptopin lataamiseen. Tämä kustantaa $479.

Lähde: www.brunton.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (12 arviota, keskiarvo: 4.08/5)

Comments

 1. Kiva idea… ehkä vähän kallis, mutta toisaalta kyllä tollasesta saattais vähän maksaakin. Ei ne aurinkokennot yleensäkään mitään kauhean halpoja ole.

 2. sittenpä jäikin kiinnostamaan ne amppeerit sekä virrat mitä ko. panelisto tuottaa

 3. Vote -1 Vote +1AtomBoy
  says:

  Tehot löytyvät jutussa olleen linkin kautta. Niitä tässä itsekkin juuri vertailen ja laskeskelen

  Äkkiä laskettuna tuo rullattavuus ei tuo ainakaan tehoa lisää, sillä 30cm x 36cm solarrollin tehoksi ilmoitetaan 15,4 V / 300mA (4,5W)

  kun ei rullattava Silva Solar II paneelin tehoksi ilmoitetaan 13,6 V / 350 mA (4,75W) Ja silvan koko on avattuna 18cm x 27 cm (suljettuna 18 x 14)
  Silvan hintakin suomalaisessa verkkokaupassa on vain hiukan alle 90 €

 4. Vote -1 Vote +1AtomBoy
  says:

  ja edelliseen jäi kirjoitusvirhe, tarkoitin tietysti 30 cm x 56 cm SolarRollia

 5. Vote -1 Vote +1Ramisex
  says:

  Kunhan halpeneevat niin itsekkin ostan tuollaisen. Saavat tosin halveta aika paljon. Voiko mikään olla niin vittumaista kun kannattavasta loppuu akku ja pistorasiaa ei ole lähettyvillä, esim autossa, junassa, mökillä. Saa mukavasti rullattua kantolaukkuunkin.

 6. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Kunhan nyt saadaan tehot kohdalleen, sekä hinnat alas, niin tämän kaltaisilla voisi todella olla menekkiä.. Ehkäpä sitten kun saadaan tulostettuja aurinkokennoja markkinoille..

 7. Vote -1 Vote +1puleva
  says:

  tosi hyödyllinen jos sitä kuuluisaa rahaa olisi tuollaiseen pistää …
  mutta tuttu homma on että kameroista ja sen sorttisista vempeleistä loppuu virta juuri kun pitäisi alkaa kuvaamaan sitä mitä oikeasti tuli kuvaamaan..

Speak Your Mind

*