MVS Virtual Cable -prototyyppi muuttaa tuulilasin navigaatiolaitteeksi

MVS Virtual Cable -prototyyppi muuttaa tuulilasin navigaatiolaitteeksi

Kunhan vielä vähän saadaan teknologiaa kehitettyä, tulee varmaankin tällaiset laitteet jokapäiväisiksi asioiksi. MVS Virtual Cable -prototyyppi toimii yhdessä auton navigaatiojärjestelmän kanssa ja projisioi ajettavan reitin tuulilasiin, ja sitten seurataan reittiä kuin ylhäällä roikkuvaa punaista sähkökaapelia. Idean takana on New Jerseyläinen keksijä Tom Zamojdo, jonka prototyypissä pieni laser projisioituu peilien ja linssien avulle näkyväksi reitiksi.

Lähde: www.extremetech.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (17 arviota, keskiarvo: 4.47/5)

Comments

 1. -2 Vote -1 Vote +1st. Laurez
  says:

  Minun mielestä turhinta on joku navigaattori autossa. Siis oikeesti kuinka moni sitä tarvitsee, siis todella tarvitsee? Minä olen vain tasan kerran tarvinnut karttaa autoa ajaessa helsingistä – turkuun ja se oli nopea vilkaisu. Tien varsilla on kyllä opastukset. Huvittavinta on tyypit jotka ovat asuneet kaupungissa kymmeniä vuosia ja ostaavaat navigointilaitteen ja mukamas tarvitsevat sitä ajaessaan lähimpään ostoskeskukseen. Tiedän. Se on vaan kuulemma niin “siistii”. Ihme prameilua.

 2. Totta, ettei kukaan varmaankaan juuri tarvitse sitä täällä kotosuomessa, mutta entäs, jos matkustaa vaikka jonnekkin keskieurooppaan, eikä ymmärrä sanaakaan paikallista kieltä?

 3. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Ja taksit nyt ainakin käyttää NaGaa :P

 4. Vote -1 Vote +1"maalta"
  says:

  Ei ehkä sellaiset tarvi jotka on koko elämänsä asunut kaupungissa, mutta auta armias kun lähdet maalta kaupunkiin. Ei ole helppoa suunnistaa ilman mitään tietoa missä on. Navigaattori helpottaa elämää vaikka ei se pakollinen ole. Monet keksinnöthän on tarkoitettu ainoastaan helpottamaan elämää.

 5. Vote -1 Vote +1sQraz
  says:

  Tommosta navigaattoria olen miettinyt jo parikin vuotta. Hyvä että joku muu tekee sen mahdolliseksi niin ei tarvitse itse vaivata päätä.

 6. Vote -1 Vote +1Aatu
  says:

  Minä ainakin tarvitsen. Keikkatyöläisenä vaihdan työpaikkaa n. 6-12 kertaa päivässä. Ilmankin perille useimmiten löytää, mutta navigaattori säästää aikaa, vaivaa ja hermoja kummasti. Toisille se on työkalu…

 7. Vote -1 Vote +1Variant
  says:

  Muistuipa mieleen juttu, jonka jostain luin. Kaiketi Helsinki Marathonia varten oli tien pintaan maalattu sininen viiva. Värihän säilyy asvaltin pinnassa vielä pitkään urheilujuhlan jälkeen ja niinpä kävi, että Kaivarin rannassa sijaitsevan kahvilan kohdalla oli sitten mutkassa väärää kaistaa tullut autoilijaa vastaan iäkkäämpi mopoilija. Autoilijan soitettua tälle torvea äkkijarrutuksen ja väistön jälkeen oli papparainen heristänyt nyrkkiään pois kaasutellessaan: hänhän oli ajanut juuri oikein – seurannut sitä viivaa.

  Eli minkähänlaisia kommelluksia tuon Punaisen Langan seuraajat saavat aikaan…

 8. Vote -1 Vote +1Otto
  says:

  Navigaattori on tarpeellinen laite, varsinkin jos matkustelee edes hiukan. Se maksaa itsensä polttoaineessa ja ajassa takaisin hyvin nopeasti. Jos ajan Ruotsissa vaikkapa E4:sta, pidän sitä päällä vaikka tiedän reitin. Se antaa melko tarkan ajan siitä milloin on perillä, ja mistä löytyy hotellit, huoltoasemat ja sen sellaiset.

 9. Vote -1 Vote +1st. Laurez
  says:

  “Navigaattori on tarpeellinen laite, varsinkin jos matkustelee edes hiukan.” Tuo jo tuli selväksi aiemmissa viesteissä. Turhaa toistoa.

 10. +2 Vote -1 Vote +1Jesse
  says:

  Siinä sitten ajelet, ja yhtä-äkkiä windowssin bluescreen pamahtaa tuulilasiin. :D

 11. Vote -1 Vote +1dsgsaew
  says:

  “ajaessa helsingistä – turkuun” välillä eksyykin niin helposti :D

 12. Vote -1 Vote +1st. Laurez
  says:

  turkuun oli helppo päästä mutta turun yhteen kaupunginosaan oli hankalaa päästä.

 13. Vote -1 Vote +1antti
  says:

  Eikös BMW:n 5 ja 7 sarjalaisissa ole jokin active HUB viritelmä, joka heijastaa navigaattorin nuolet lasiin.
  Tuossa on linkki aiheesta. http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=30835&tyyppi=1

 14. +1 Vote -1 Vote +1Pete
  says:

  Itse ainakin olen kokenu navigaattorin todella hyödylliseksi kuljettaessa vieraassa kaupungissa. Ei tarvitse miettiä jos jostain syystä joutuu ajamaan risteyksen ohi, että mitenhän sitten pääsee perille. Lisäksi navigaattoriin saa näppärästi nopeuskameratiedot, jolloin rahaakin voi säästyä ;)

Speak Your Mind

*