Vesikauhu-viruksella lääkettä aivoihin

Vesikauhu-viruksella lääkettä aivoihin

Kävin juuri katsomassa tuon I Am Legend -elokuvan. Mielestäni oli onnistunut pätkä ja autio New York oli loistavasti toteuttu. No joo. Ja jokaisessa leffassa täytyy nykyään ilmeisesti olla zombeja.

Aivoihin on vaikea saada ohjattua lääkettä. Vesikauhu- eli rabies-virus on agressiivinen ja tappava. Se etenee aivoihin hermoja pitkin oli tartunta sitten missä tahansa ruumiinosassa. Harvard Medical Schoolissa on saatu valjastettua rabies-virus viemään mukanaan ainesosia hiiren aivoihin. Tätä voidaan kenties tulevaisuudessa käyttää aivokasvaimen hoidossa. Toivottavasti elokuva ei ollut enne.

Lähde: brainblogger.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (14 arviota, keskiarvo: 3.57/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Haittaakos sitten se että virus kulkee sinne samalla kuin lääke? Onko vesikauhu kuitenkaan kovin paljon parempi kuin kasvainkaan.. Henki menee molemmissa.

 2. Vote -1 Vote +1Jyrki
  says:

  Jonkilaista Nobel-palkinnon voittanutta teknologiaa he käyttävät hyväksi. Viruksesta tulee vähän niin kuin kuriiri.

 3. Vote -1 Vote +1Yabba
  says:

  Niinno, tuskinpas ne siihen virukseen enää sitten jättää sitä “vaarallista osaa” kun näyttää muutenkin olevan tuo bakteerien/virusten sorkkiminen ja “hyödyllistäminen” muotia. Kyllä se geeniteknologia on ihmeellistä.

 4. Vote -1 Vote +1Riku
  says:

  Tuo elokuva oli itselleni aikamoinen pettymys, sisällötön ja kuvaukselliset ideat nyysitty 28 päivää myöhemmin nimisestä pätkästä(vaikkakin tämän elokuvan pohjana toimiva kirja onkin kirjoitettu aikaisemmin).
  Kannatan tuota virusten käyttöä lääke/panannuskäytössä, ja eiväthän ne ole mitään himo-vaarallisia zombieksi muuttavia örvelöitä jos ne muokataan/testataan ja annetaan oikein.

 5. Vote -1 Vote +1keimo
  says:

  vähän offtopic mutta kuten Riku sanoi, koko I Am Legend oli pitkälti kopio 28 päivää ja viikkoa myöhemmin elokuvista

 6. Vote -1 Vote +1Greippi1
  says:

  Haluaisin tosiaan nyt painottaa sitä, että I am legend -kirja on kirjoitettu jo monta vuosikymmentä sitten, ja kyseinen kirja loi koko selviytymis genren. Tietysti jotain kohtauksia elokuvaan on ehkä otettu muualta, mutta jokatapauksessa I am Legend on se aito ja alkuperäinen. Suosittelen kirjaa kaikille, se on erilainen kuin mitä aluksi olettaisi.

  Lääketieteelliseltä kannalta tuota virusten käyttöä lääkkeiden kuljettajana on pohdittu jo jonkin aikaa.

 7. Vote -1 Vote +1Kupari
  says:

  Elokuvasta/kirjasta puheenollen, tuo I Am Legend -kirja suomennettu viime syksynä (noin puoli vuosisataa alkuperäisen kirjan julkaisun jälkeen) ja eiköhän se löydy jo kirjastojenkin hyllyiltä. Kulkee nimellä “Olen Legenda” ja väittäisin että kannattaa mieluumin lukea kirja kuin katsoa elokuva.

 8. Vote -1 Vote +1Rogre
  says:

  Heh, toivottavasti ihmiskunta saattaa itsensä tuhoon. Onhan se väistämätöntä muutenkin.

 9. Jättiläismäinen kaasupilvi törmää omaan linnunrataamme. Miljoonien tähtien painoinen pilvi kulkee jopa 240 kilometrin sekuntinopeudella. Törmäys on jo alkanut sillä vetykaasupilven etureuna koskettaa jo Linnunrataa. Kaasupilven koko on valtava: se on jopa 11 000 valovuotta pitkä ja 2500 valovuotta leveä.

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7184521.stm

 10. Marko, ihan kiinnostava linkki kyllä, mutta miksi se piti tänne laittaa? Liittyy asiaan miten? Perusta oma blogi noille vaikka.

 11. Vanhanen, Unohdit vain mainita että tuokin tapahtuu eri osaan Linnunrataa ja paljon myöhemmin kuin mitä Aurinkokin sanoo sopimuksensa irti.

  Ei sillä, että tuo olisi tähän muutenkaan kuulunut.

 12. Sama asia kuin viedä ydinohjuksella avaruusasemalle ruokaa.

Speak Your Mind

*