Apple aloitti videovuokrauspalvelun iTunes -verkkokaupassa

apple_tv_videovuokraus.jpg

Uuden MacBook Airin ohella toinen mielenkiintoinen Macworld -messuilla esitelty uutuus oli Applen lanseeraaman videoiden vuokrauspalvelu iTunes verkkokauppaan. Palvelun ideana on, että täältä on mahdollista ostaa katseluoikeus elokuvaan, jonka jälkeen elokuva voidaan ladata katsottavaksi omalle koneelle, tai sitten katsella Apple TV:n kautta suoraan TV:n ruudulta. Elokuva on mahdollista siirtää myöskin oman iPodin, tai iPhonen muistiin tien päällä katselua varten. Vuokratun elokuvan katselua on rajoitettu siten, että kun elokuva on ostettu, voidaan tämän katsominen aloittaa 30 päivän kuluessa. Kun elokuvan katsominen on kerran aloitettu, on katseluaikaa tämän jälkeen yhtensä 24 tuntia, jonka kuluessa elokuvan saa katsoa niin moneen kertaan, kuin ehtii.

Hintaa vuokraelokuvilla on Yhdysvalloissa $2,99 vanhoille elokuville ja $3,99 uutuuspätkille. Niitä varten, jotka haluavat katsoa elokuvansa HD-tasoisena, elokuvia on mahdollista vuokrata myös teräväpiirto-versioina 5.1 audiolla varustettuna. HD-elokuvien katseleminen onnistuu tosin ainoastaan Apple TV-lisälaitteen avulla. Hintaa HD-vuokraelokuvalla on $4,99.

Amerikkalaisen Engadget .blogin toimittajat ova jo ehtineet testailla palvelua ja hyvin kuuluu pelittävän (linkki). Palvelusta löytyy tällä hetkellä noin 150 elokuvaa ja lisää on tulossa nopealla syötöllä. Kaikki suuret Hollywood -studiot ovat palvelussa mukana, joten elokuvien valikoima on täten taattu. Vuokrauspalvelu on valitettavissa alkuun saatavilla ainoastaan Yhdysvalloissa mutta on tulossa (sitten joskus) myöskin Eurooppaan.

Netin videovuokrauspalvelumarkkinoille yrittää useita eri toimijoita, mutta asiakasystävällistä ja toimivaa palvelua odotellaan ainakin vielä tänne pohjolaan. Apple yrittää selvästi Apple TV -laitteellaan vallata olohuoneet samaan malliin, kuin tämä aikoinaan valtasi taskusoitinmarkkinat iPodillaan. Tietokoneen kautta ladattavien vuokraelokuvien suurin ongelma on edelleenkin epävarma toimivuus ja kuvan siirtäminen tietokoneelta TV:n ruudulle. Lisäksi sekä Playstation 3, että Xbox 360 ovat esitelleet omat vuokraelokuvapalvelunsa, mutta kumpaakin saamme valitettavasti myös vielä odotella suomen markkinoille.

Oletko jo kokeillut netin maksullisia videolatauspalveluita?
Nyt tulokset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


5 × kahdeksan =