Philips Readius – ensimmäinen matkapuhelin taipuvalla näytöllä saapuu kauppoihin

Phillips Readius - kaupasta ostettava matkapuhelin taitettavalla näytöllä

Taitettavat e-paperinäytöt konseptipuhelimissa eivät ole mitään uutta. Philips lienee kuitenkin ensimmäinen elektroniikkavalmistaja, joka on tuomassa taitettavalla näytöllä varustetun matkapuhelimen myyntiin kuluttajille. Viiden tuuman mustavalkoisella e-paperinäytöllä varustettu Readius -niminen matkapuhelin on saapumassa kauppoihin kuluvan vuoden puolivälin paikkeilla. Puhelimen erikoisuutena on siis taipuva näyttö, joka voidaan kääriä kuljetusta varten pieneen tilaan. E-paperin toinen vahvuus on sanomalehtipaperiin verrattavissa oleva kontrasti, joka siis tekee tekstin lukemisesta näytöltä erityisen mukavaa.

Esimerkiksi Amazon Kindlen kanssa e-kirjamarkkinoille kilpailemaan suunnitellun Readiuksen hinnasta tai ominaisuuksista ei vielä ole sen tarkempaa tietoa, mutta Philipsin edustaja kertoo tämän sijoittuvan hinnaltaan kalliimpien älypuhelinten kanssa samaan kastiin. Yrityksestä kerrotaan myös, että viiden vuoden sisällä laitteesta suunnitellaan markkinoille versiota, jonka kahdeksan tuuman taitettavalta näytöltä olisi mahdollista katsella videoita täysissä väreissä.

Lähde: today.reuters.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (12 arviota, keskiarvo: 3.83/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Raiz
  says:

  Sit kun tuon saisi kosketusnäyttönä niin käytettävyys lisääntyisi aivan mielettömästi. Siinä alkaisi oleen sellainen juppipuhelin että itsekin voisin ostaa. Nykyisten kännyköitten pieni ja ontuva näppäimistö on syy miksi itse käytän kännyköitä vain kommunikoimiseen enkä intternaattorin selailuun tms.

 2. Vote -1 Vote +1Riku
  says:

  En kyllä ostais mitään B/W paskaa… Kosketusnäyttö olisi kyllä asiallinen. Mieluummin vaikka iso pda kuin tollanen sillä eihän tuolla rullautuvuudella mitään tee…

 3. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Aika ovela. Olisikohan tästä kuitenkaan muilta ominaisuuksilta htc tytnille joka nyt löytyy (mark ykkönen vain tosin :( )…

 4. jostainhan sitä on lähdettävä vaikka se nyt teistä tuntuukin tosi huonolta.
  kyl sieltä sit joskus tulee kunnollisella näytöllä olevia. Mutta hei tosiaan. Muistakaa mistä kännykät on lähteny, lankapuhelimesta. Eli tarkoituksena soittaa sille kaverille.
  Tää ois jo näppärä ominaisuus jos tuossa on vielä kamera ja vois puhua videopuheluita. Olisi ainakin suuri näyttö.

 5. Vote -1 Vote +1narude
  says:

  Olen vähän pettynyt tuohon toteutukseen; odotin lähinnä pienelle rullalle menevää näyttöä joka nykäistään tussin kokoisen patukan kyljestä ulos nähtäville. Mutta ehkä senkin teknologian aika vielä tulee.

 6. Eipä näissä uuden teknologian ensimmäisissä tuotteissa yleensä kehumista ole, mutta hyvä kun näitä saadaan markkinoille.

 7. Vote -1 Vote +1juu ei
  says:

  Järkyttävän näköinen vekotin. Ei kai edes Hilirimpsis ole niin sekaisin, että tuo myyntiin laitteen, joka näyttää digikameran akkukahvan-ja näytön yhdistelmältä. Tai vanhanmalliselta luottokorttihöylältä.

 8. Vote -1 Vote +1Ulkoasu sen mukainen
  says:

  Itsellä tuli kans ensimmäisen mieleen et miksi hilavitkutin kirjoittaa jostain luottokorttihöylästä, vanha keksintö. Tarkemmin katsottuna sit alko näyttään et ei tuo kyllä se oo, mut joku sovellus siitä. Mielenkiintoinen vekotin.

 9. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Eikös ohut kosketusnäyttöllinen kännykkä jossa on saranat olisi hyvä?
  Siitä vois muotoilla kaikkea…

Speak Your Mind

*