Rinspeed Splash – kantosiipialukseksi muuntuva amfibio-henkilöauto

 rinspeed-splash_amfibio_auto.jpg

Tämä ei ole ensimmäinen, eikä varmasti viimeinen henkilöautokonsepti, joka muuntuu tarvittaessa myöskin veneeksi. Harva amfibiokulkuneuvo kuitenkaan hoitaa vetten päällä kulkemisen kantosiipien varassa, niin kuin tämä Rinspeed Splash – niminen konseptiajoneuvo.

splash_tie.jpg

Geneven moottorishowssa vuonna 2004 esitelty kantosiipiauto käyttää voimanlähteenään ympäristöystävällistä maakaasumoottoria, joka vauhdittaa auton maantieajossa 5,9 sekunnissa sadan kilometrin tuntinopeuteen. Vedessä auton huippunopeus on vastaavasti noin 80 km/h.

Varsin hauskan oloinen menopeli siis kaikkiaan!

Lähde: www.rinspeed.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (15 arviota, keskiarvo: 3.93/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Atte
  says:

  Pitääki heti ostaa tollanen :D D

 2. Vote -1 Vote +1narude
  says:

  poikkeuksetta kaikki kuluttajille suunnatut amfibiset ajoneuvot ovat flopanneet. kuka oikeasti tarvitsee autoa jolla voi ajaa myös saaressa sijaitsevalle mökilleen?

 3. Vote -1 Vote +1Vate
  says:

  “kuka oikeasti tarvitsee autoa jolla voi ajaa myös saaressa sijaitsevalle mökilleen?” Minä

 4. Vote -1 Vote +1Wertti
  says:

  “kuka oikeasti tarvitsee autoa jolla voi ajaa myös saaressa sijaitsevalle mökilleen?” Harva ihminen myöskään oikeasti tarvitsee vaikkapa urheiluautoa tai moottoripyörää. Ne nyt vaan on hauskoja laitteita.

 5. Vote -1 Vote +1Oskari
  says:

  Tästähän taisi olla oikein esittely Top Gearissa aiheella “The world’s crazyest car concepts” tai vastaavaa. Kannattaa katsoa kyseinen jakso, jos jossain siihen törmäätte, siinä on paljon mielenkiintoisia konsepteja ja muunnelmia.

 6. Vote -1 Vote +1Riku
  says:

  Eikö kysees oo amfibiauto, ei amfibioauto?

 7. Vanha konsepti, mutta täytyy sanoa, hulluja nuo Sveitsiläiset. Rinspeedin “teokset” ovat omalaatuisia, mutta samalla myös valitettavan rumia.

Speak Your Mind

*