Suurin timantti on avaruudessa

Suurin timantti on avaruudessa

Astronomit löysivät n. kuukausi sitten suurimman tunnetun timantin, nimeltään Lucy (Beatles-laina) tai BPM 37093. Kivi on kristallisoitunut valkoinen kääpiö. Sen arvellaan alun perin olleen samantyyppinen tähti kuin Aurinko. Järkäleen halkaisija on 4000 kilometriä ja se sijaitsee 50 valovuoden päässä Maasta Centaurus-tähdistössä. Painoa kivellä on kymmenen miljardi triljoonaa triljoonaa karaattia eli n. kaksi miljoonaa triljoonaa triljoonaa kilogrammaa.

Maan päällinen suurin tunnettu timantti, The Star of Africa on painoltaan 546 karaattia. Se on osa Britannian kruununjalokiviä. Timantti leikattiin 3100 karaatin möhkäleestä. Viiden miljardin vuoden kuluttua Aurinko kuolee ja siitäkin tullee valkoinen kääpiö, ennustavat tiedemiehet.

Lähde: english.pravda.ru

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (18 arviota, keskiarvo: 4.06/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1kirjava-
  says:

  Tuo kun mätkähtäisi maahan pirstaloituneena, voisi kurssit tipahtaa hieman.

 2. Paljonhan on tuolla arvoa? :_D

 3. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Tuo jos tulisi maahan asti niin se kuumenisi alas tullessaan ja muuttuisi hiileksi, joka palaisi. Voitte vaikka kokeilla kuumentaa timanttisormusta ihan sytkärillä niin menee mustaksi/muuttuu hiileksi.

 4. Vote -1 Vote +1S-252
  says:

  Mahtaisikohan jostain löytyä asteroideja jotka olisivat pirstaleita vastaavanlaisista kappaleista? Sellainen voisi jo melkein olla kannattavaa käydä hakemassa avaruudesta maahan… kai.

 5. Vote -1 Vote +1Sharspy
  says:

  Hmm………hintaa olisi……………….no saman verran kun ois 1000000000000000000000000000000000000000000kg kultaa… ehkä enemmän

 6. Vote -1 Vote +1Dr. O.
  says:

  Tämä uutinen on täyttä roskaa, olen nähnyt saman uutisen jo 10 vuotta sitten. Lisäksi pravda.ru -sivusto on humpuukilehti, joka on suunnilleen yhtä uskottava kuin Hullu Hullu Maailma tai Weekly World News.

 7. Vote -1 Vote +1Ewokki
  says:

  Sehän siinä onkin ensimmäinen huoli, että voi paska ku timantti alkaa muuttua hiileksi ilmakehässä, jos kohti olisi tulossa jotain jonka halkaisija on 4000km …

 8. Vote -1 Vote +1Arpikudos
  says:

  “Tämä uutinen on täyttä roskaa, olen nähnyt saman uutisen jo 10 vuotta sitten.” Mitä muuta voi odottaa venäläiseltä saitilta?

 9. Vote -1 Vote +1Dragow
  says:

  Joo, melko oudolta kuulostaa. Timantit ovat hiiltä. Hiiltä ei esiinny auringon kaltaisissa tähdissä. Kannattaisi vähän miettiä, ennen kuin uutisoi tuollaista.

 10. Vote -1 Vote +1pale
  says:

  Totuus on tuolla ulkona. Astronomia on oiva keino unohtaa mittasuhteiltaan järisyttäväksi kasvaneet “arkiset murheensa”.

 11. Vote -1 Vote +1Down-2-earth
  says:

  Pöhköt. Valkoisista kääpiöistä seuraavaksi raskaimmat ovat neutronitähdet. Niistä viimeiseksi raskaimmat ovatkin jo mustat aukot. Monet neutronitähdet ovat ns. timantteja. Niiden pinta-ala ei ole suuri, mutta tiheys niin valtava, että vastaavanlaisten kappaleiden lähelle ei voi mennä edes monen miljoonan kilometrin päähän tai painovoima alkaa vetää puoleensa ja lopulta ylitettyäsi kriitisen pisteen (joka ei ole edes kappaleen pinta vaan kauan sitä ennen) murskaudut jo painovoiman vaikutuksesta. Eli kannattaa jättää louhimiset ihan planeetta akselille.

 12. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  tusota sitä saiskin ihan kivat bling bling ketjut….

 13. Jos oletetaan että tuollainen oikeasti siis olisi, niin sen arvo rahassa mitattuna olisi ehkä melko mitätön. Sitä olisi nimittäin niin paljon, että kyse ei olisi enää mistään harvinaisesta aineesta (tai aineen olomuodosta) kuten timanttien kohdalla maan päällä on.

 14. Vote -1 Vote +1Vate
  says:

  Tuommoisen kun kuskaavat maahan ja alkavat kehitellä timanttikäyttöisiä autoja :D

 15. Vote -1 Vote +1hep...
  says:

  Tosin maailman suurin “timantin näköinen” (eli leikattu ja hiottu) timantti ei toki ole toi jutussa mainittu vaan “Golden Jubilee” http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Jubilee_Diamond

 16. Vote -1 Vote +1Jaztee
  says:

  Nus nus: The Star of Africa = Afrikan tähti näin suomexi.

 17. Vote -1 Vote +1ei näin
  says:

  “Voitte vaikka kokeilla kuumentaa timanttisormusta ihan sytkärillä niin menee mustaksi/muuttuu hiileksi.”

  voi kiesus heikkinen, et sattunut tietämään, että timantit OVAT pelkkää puhdasta hiiltä jo valmiiksi? pinnan mustuminen on nokeamista palamisen epäpuhtauksista eikä muuta timanttia miksikään.

  laserilla ovat laboratoriossa tosin saaneet timantteja “katoamaan” kuumennettaessa, eli hiilisidokset hajoavat ja jäljelle ei jää mitään.

 18. Vote -1 Vote +1pessi
  says:

  “harvinaisesta aineesta (tai aineen olomuodosta) kuten timanttien kohdalla maan päällä on”

  Eivät timantitkaan niin älyttömän harvinaisia ole kuin saattaisi luulla. Timanttien maailmankauppaa hallinnoi vain pari isoa yritystä, jotka pitävät hinnat korkealla säätelemällä tuotantoa.
  Timantteihin kannattaa suhtautua muutenkin varauksella, katso vaikka googlella “blood diamonds”-aiheisia linkkejä, saman niminen elokuvakin löytyy.

 19. eipä taida koko ilmakehällä olla suuremmalti väliä kun kyseinen kappale sattuu olemaan halkaisialtaan 2/3 tästä arkissesta planeetastamme…

 20. Vote -1 Vote +1joku
  says:

  Mulle kelpais…

 21. Vote -1 Vote +1Raivo Hakala
  says:

  Tota… Ihan suoralta kädeltä voin sanoa et tää on puhdasta puppua.
  Ensinnäkin yleisin aine mitä tähdistä jää jälkeen on radioaktiivinen rauta ja nikkeli sekä muut raskaat metallit yms. Hiili ei todellakaan ole fuusion tai fission tulos.

  Tollasen möhkäleen puhtaus on ihan puhdasta aivopierua. Ei ole mahdollista.

  Aito timantti ei muutu hiileksi tulessa, sen pinta vain kellertyy.
  Jos Timantti muuttuu hiileksi niin kyseessä on valetimantti.

  Tää oli niin puhdasta puppua et, huumorikaan ei saanut mua nauramaan.

 22. Vote -1 Vote +1carlos
  says:

  olen kiinnostunut kivistä joten uskon tuohon te muut ette muka usko se on totta torvelot

 23. -1 Vote -1 Vote +1pyh
  says:

  hei!kaikki pieruaivot,mulla voi olla vastaus tähän.ensinnäkin niin ton möhkäleen arvo olis hiottuna ehkä pari triljoonaa mutta eipäs ookkkaaa kauan enempää kuin 1,2miljoonaa ellei sitten yksi tietty ihminen vain saa sitä ja se tietty ihminen ei ala jalostamaan tai ei laita sitä maailmalle liikkeelle ja jos niitä ei ala tulla avaruudesta sarjatuotantona ainakaa monta.pah ihmiset ihmiset eikö teille riitä ees miljoona vai onko heti saatava sata miljardii 100 000 000 000 euroa!!!Teidän aivot on silkkaa pierua jos ette tota ymmärrä mutta kehittäkää niitä niin ne ei haihdu helteessä pieruksi niinkuin aku ankallakin kävi ja hän kuoli 88-vuotiaana.(rip.harmi)

 24. Haaveeksihan se jää tuollaisen timantin silittely nasaltakin, mutta “timanttiset rossit” ovat sentään jokapojan ulottuvilla. Ja ovat taatusti innostavampia ;)

Speak Your Mind

*