Testissä Rullattava USB-piano

Tervetuloa ensimmäisen Hilavitkutin.com -sivuston testivideon pariin! Tällä kertaa testattavana on silikonista valmistettu rullattava USB-piano. Olin heti innostunut kun kuulin, että tällainen piano on saatavilla. Itse en on muusikko, mutta pianon soitteleminen silloin tällöin on harrastuksena rentouttavaa. USB-piano menee kätevästi rullalle ja sitä voi soitella melkein missä vain, kunhan on läppäri mukana. Erillistä virtalähdettä ei tarvita.

Pianon mukana saapuu monipuolinen ohjelma, jossa on yli 100 instrumenttia ja yli 100 rytmiä. Myös omia rytmejä voi luoda ja soittosession voi tallettaa ja vaikka samantien lähettää levy-yhtiölle kuunneltavaksi. Tai ainakin kaverille. Asennus oli kätevää. Mukana tuleva CD-levy pitää sisällään ajurin ja ohjelman. Sen jälkeen laite toimii Plug and Play -periaatteella.

Ohjelmassa on myös metronomi sekä Learning Feature, jonka avulla soittoa voi opiskella. Minä jätin opiskelun väliin ja annoin laitteen muusikkoystäväni testattavaksi. Tuntuma ei tietenkään ole kuten pianossa, jossa on liikkuvat koskettimet. Täytyy osua sivusuunnassa melko tarkasti koskettimen keskelle. Mutta mitä enemmän on soittanut sitä parempi on osumistarkkuus. Itse aion tehdä USB-pianolla musiikin seuraavaan videoteokseeni.

Piano on myynnissä www.e-ville.hk -verkkokaupassa hintaan 39€.

Mainos! Hauskimmat USB-laitteet työpöydälle verkkokauppa e-ville.hk:sta. Ilman postikuluja!

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (14 arviota, keskiarvo: 3.93/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1kirjava-
  says:

  Haha :)

  Vihdoin tämmöisiä, rento meininki… Joskin hilavitkuttimen soittotaidot olivat hieman kyseenalaisia :)
  Ei kyllä paha hinta, voisi kiusata jotain vaikkapa kesällä

 2. Vote -1 Vote +1snuk
  says:

  Lisää tämmöstä!! Missä tiloissa, tuo homma kuvattiin?
  Siisti ja kompaktin kokonen syntsa. =)

 3. Vote -1 Vote +1Kekkonen
  says:

  Mä haluun käärittävän skittan.

 4. Vote -1 Vote +1Murmeli
  says:

  Haha, jätkä setittää ::D

 5. Vote -1 Vote +1Leiskis
  says:

  Täsä rullattavasta soittimesta tulee heti mieleen eräs Star Trek TNG jakso (http://memory-alpha.org/en/wiki/Lessons), jossa Pickard ja tämän naisystävä soitavat koskentinsoittimella ja eräänlaisella huilulla duettoa. Tuollainen rullattava kosketinsoitin siinäkin on mukana naisella ja se on jotain uutta, ihmeellistä ja niin scifiä. Muistaakseni tämä Star Trekin rullattava soitin vain oli jopa tuntumaltaankin normaalin pianon tasolla. Voin kyllä muistaa väärinkin.

  Ja täälä Hilavitkuttimessa se nyt sitten esitellään. Ei mennyt ihan 2300 luvulle tuon rullattavan soittimen keksimiseen :)

 6. Vote -1 Vote +1S-252
  says:

  Tuo voisi olla jo melkein hyödyllinen, jos siinä olisi vielä MIDI-tuki. Joku läppäriä käyttävä kenttämusikantti voisi pitää sitä ihan hyödyllisenä mökki-inspiraatiovälineenä.

 7. Vote -1 Vote +1Jarska
  says:

  Jaa, onhan nuita ei-läppärin tarvitseviakin. House MD:ssäkin oli yksi. :)

 8. Vote -1 Vote +1
  says:

  nevermind.

 9. Vote -1 Vote +1Sammy
  says:

  Lukihärö korjata voidaan. Ihmettelin missä se Tetris teema viipyi, mutta eihän nimi ollutkaan “Tetristä rullattavalla USB-pianolla”.

 10. Vote -1 Vote +1aivomato
  says:

  Ei pahemmat soundit tohon hintaluokkaan. :) Eihän ne ny mitkän mahtavat ole mutta jonkulaiset. ku sais vaan toimii ilman konettaki.

 11. Vote -1 Vote +1jontturainen
  says:

  Mulla on tuollainen “piano”. Soundit on General-midi yhteensopivia, eli äänikortin omilla FM-syntesisoundeilla toteutuettuja. Toisinsanottuna, mitä parempi äänikortti, sitä muhkeampia ääniä tuolla saa loihdittua. Ainoana häiritsevänä tekijänä tosiaan pianon vasteaika. Eli painat pianon kosketinta ja ääni tulee vasta hetkenkuluttua jäljessä. Se vaikeuttaa soittamista huomattavasti. Fiilistelyyn ja kikkailuun laite on tietysti mitä erinomaisin lelu.

 12. Vote -1 Vote +1juujaa
  says:

  kyllä tuo pöytä koneessakin toimii? :D

 13. Vote -1 Vote +1Moi
  says:

  Mulla on kans tommonen kiinni mun pöytä koneessa. Se on ihan hauska mutta kahella käellä sillä ei oikein voi soittaa koska sitä pitää painaa aika kovaa:D

Trackbacks

 1. [...] aiheena on avaruusaiheiset origamit, ja palkintona niin ikäänsorminäppäryyttä vaativat rullattava piano. Mikäli haluat osallistua kilpailuun, lähetä meille kuva ITSE tekemästäsi origamista ja meilaa [...]

Speak Your Mind

*