Japanissa iPodia ohjataan silmiä räpsyttelemällä

Japanissa iPodia ohjataan silmiä räpsyttelemällä

Minulla oli joskus sellainen hieno kannettava kasettisoitin, jota ohjattiin yhdellä nappulalla kuulokepiuhassa. Yksi napsautus oli play/stop, kaksi napsautusta kelaus eteen, kolme kelaus taakse ja pohjassa pitämällä vaihtui kasetin puoli. Hienoa. Nyt samantyyppistä periaatetta on sovellettu silmien räpyttelyllä iPodin ohjaamiseen.

KomeKami Switch -sensori asetetaan pokiin tai kuulokkeisiin. Infrapunasensorit lähettävät signaalin soittimeen ja haluttu toiminto tapahtuu. Jos räpsyttää silmää sekunnin ajan, tulee seuraava kappale. Kun räpsyttää toista silmää sekunnin ajan, tulee edellinen kappale. Molemman silmän sulkeminen laittaa stopin tai playn. Laite on testattu ja toimii hyvin, eikä se reagoi peruselintoimintoihin liittyvään silmien räpsäyttelyyn. Nyt vaan opettelemaan iskemään silmää kummallakin silmällä ja Japanin lentolippuja varaamaan.

Lähde: www.reuters.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (16 arviota, keskiarvo: 2.94/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1JärjetönMahamies
  says:

  No entäs jos räpsyttelee kiinni niin meneekö vituks? tää on ihan lussu.

 2. Vote -1 Vote +1Kekkonen
  says:

  Jotenkin tuo kuva muistuttaa Mister Presidentti Bushia.

 3. Vote -1 Vote +1jahoo
  says:

  Entäs jos ipodii käyttäessä esim pilkkoo samaan aikaan keittiös sipulii?

 4. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Ei sovellu autoilijoille. Tyyliin kuuntelee musaa ja kun puhelin soi, päättää pistää stopille.. Siinä sen sekunnin aikana ennättää jo tapahtua monenlaista.

 5. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  heikkinen. autossahan on ihan soittimet erikseen jos et tiennyt ja monessa vielä valintanäppäimet ratissa jos et tiennyt.

 6. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Olenpa nähnyt sellaistakin että jotkut kuuntelevat mp3 soitinta korvanapeilla ajon aikana. Suomen autokantakin on sen verran iäkästä ja ne harvatkin uudet autot alimmalla varustetasolla, että rattipainikkeita ei kovin monella vielä ole..

 7. Vote -1 Vote +1hahahah
  says:

  rattipainikkeita on ollut ihan jo vuoden -95 entisessä fordissani. Tai ne olivat kylläkin siinä lisä viiksessä. Kuka hölmö kuuntelee mp3 soittimella musiikkia korvanapeilla, ei ainakaan kovin moni ole onneksi niin hölmö. Ostakoot autoonsa cd/usb mp3 autosoittimen tai jos kasettisoitin, niin sit se adapteri n.5euroa johon voi kytkeä mp3 spittimen.

  Minusta ihan hölmöä ajatella ja tuoda semmoista esiin, että jos joku onneton kuuntelee korvanapeillaan musiikkia autossa niin hänelle ei sovi kyseinen laite ja laite on automaattisesti sitten huono(ei välttämättä tämä). Oletko koskaan ajatellut miten hölmöjä viestisi yleensä ovat. Pilkunnussintaa ja naurettavia pikkuseikkoja jolla ei ole käytännössä mitään väliä. Oletpahan päässyt jutuillasi kommentoijien kärkeen ja vahvaan sellaiseen. Ei lisättävää, kiitos

 8. Vote -1 Vote +1näin
  says:

  tuo kuva on selvästi päivästä jolloin bush sai tahtonsa läpi

 9. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  hahahah: Todella rakentavaa keskustelua.. Nyt jos aletaan nussia kunnolla sitä pilkkua niin kerrotko minulle mistä saan vitosella mp3 sovittimen autoon? Kyllä ne lähemmäs kymppiä maksaa hongkongissakin.. Jotain tarkkuutta kommentteihin, tai sitten voit olla hiljaa!

 10. Vote -1 Vote +1Kekkonen
  says:

  Heikkinen: Kyllä. Täällä välillä on näitä pilkunnussijoita sillai, ettei aina tiedä miten päin olisi. Kaikkiin kommenteihin kun on välillä niin vaikeaa suhtautua tosissaan, toisaalta itseään pitää puolustaa.

 11. Vote -1 Vote +1hahahah
  says:

  On saanut täältä ihan 5eurolla paikallisesta elektroniikkaliikkeestä(loppuunmyynti) 5euroa tai 10euroa, aivan sama kunhan ostaa sellasen. Käytettynä saa alle tämän jos vain löytää. Eipä paljon maksa kummonen cd-soitinkaan autoon (tarjouksia alta 60e jne.) ja käytettynä tietysti pilkkahintaan.

  Eikä laite ole mp3 sovitin vaan adapteri josta lähtee johto (3,5mm) johon voi kytkeä paljon muuta kuin pelkän mp3 laitteen esimerkiksi television (äänet tulee siis silloin auton kaiuttimista).

Speak Your Mind

*