MP3-soitin täytti kymmenen vuotta

mpman_f10__mp3_soitin.jpg

Välillä teknologian kehityksen nopeus tuuppaa todellakin huimaamaan. Hyvä esimerkki on vaikkapa MP3-soittimet. Eikö muka kuulostakin uskomattomalta, että ensimmäinen MP3-soitin, nimeltään MPMan F10 saapui markkinoille vasta kymmenen vuotta sitten? Kyseessä oli 32 megatavun muistilla varustettu laite, jolle kappaleet siirrettiin rinnakkaiskaapelia pitkin. Hintaa historiallisella uutuudella oli markkinoille saapuessaan 250 Dollaria, eli noin 1200 silloista Markkaa. Jos, ja kun kehitys jatkuu samaa vauhtia tästä eteen päin, niin hauska nähdä millaisia mediasoittimia saamme nähdä 10 vuoden päästä.

Koska sinä sait tai ostit ensimmäisen MP3-soittimesi?
Näytä tulokset

Lähde: www.reghardware.co.uk

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 arviota, keskiarvo: 4.00/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Narude
  says:

  vastasin etten omista mp3-soitinta, mutta käytännössä siirtelen biisejä muistikortille ja kuuntelen niitä Nokia E61:n kautta silloin tällöin. äänenlaadullisesti ihan ookoo, mutta käyttöliittymässä olis hieman parantamisen varaa.

 2. Vote -1 Vote +1ärrimurri
  says:

  En saanut omaani mistään, jouduin ostamaan sen ihan itse ;) Nelisen vuotta sitten…

 3. Vote -1 Vote +1Severed
  says:

  Onko mp3-soittimia myyty jo kymmenen vuotta? :O

 4. Vote -1 Vote +1Jarska
  says:

  Eh, kuinka monta kappaletta mahtuukaan 32 megaan…?

 5. Vote -1 Vote +1narude
  says:

  128kbs koodattuna noin 10 kpl jos biisin pituus on noin 3 minuuttia.

 6. Vote -1 Vote +1mutantti
  says:

  Omistin aikoinaan ensimmäisen (ja löytyy se vieläkin kaapista) nokian mp3-puhelimen. Muistia oli hurjat 64 mt. Olipahan siinä ainakin qwerty-näppis jos ei muuta.

 7. Vote -1 Vote +1Seurailija
  says:

  Pikemminkin ihmetytti, että onko niitä ollut muka jo kymmenen vuotta sitten, eikä toisinpäin. Juurihan pari vuotta sitten alkoivat niitä kunnolla markkinoimaan.

 8. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Oma ensimmäinen soittimen oli niinkin myöhäinen kuin sonyn ‘papu’ ja se olikin jo 512muistilla. Tosin hintaankin oli 169e tarjouksessa.. Sitä ennen kyllä kuuntelin jo N-gagella (128kortilla) ja 3230 (512kortilla) musaa. Nyt on sitten 4gt 2.4tuuman näytöllä oleva neonumeric jossa lisänä korttipaikka.

 9. Vote -1 Vote +1Diaz\
  says:

  Itseä lähinnä harmittaa nykysoitinten suunta. Ostin 4 vuotta sitten Creativen MuVo TX-SE-soittimen 512mt muistilla, 170 euroa maksoi. Äänenlaatu oli aivan loistavaa. Nyt hommasin tilantarpeessa sitten 4-gigaisen Zen-soittimen. Ja voin sanoa suoraan, että neljässä vuodessa on äänenlaatu huonontunut järkyttävästi. Bassotehoa ei ole, korkeampia ääniä ei kuule melkein ollenkaan ja keskiäänet ovat aivan tukossa. Ja aye – kokeiltu on monen monituisilla kuulokkeilla. Taidan ostaa ensi kerralla käytetyn soittimen.

 10. Vote -1 Vote +1kulho
  says:

  Itse olin ensimmäisten joukussa mp3 soittimia hankkimassa. Ensimmäinen mp3 soittimeni oli Diamond Rio PMP500 http://www.antiqueradio.com/images/Apr05-MP3-Fig2.jpg

  64mb muistia, kyllä se oli ihmeellinen vehje silloin!

  Sitten tuli Creativeltä älyttömän iso Nomad Jukebox, 20gb kovalevyllä! Huuli pyöreänä kaverit ihmetteli miten paljon mahtu tavaraa.. Tämän jälkeen Nomad Zen jonka jälkeen soittimia alkoikin suoltaa jokapuolelta.

Speak Your Mind

*