Vähennä tietokoneen sähkönkulutusta uudella näppiksellä

näppäimistö

Sähkön hinta jatkaa nousuaan kokoajan, joten kaikki ideat sähkön säästämiseen ovat varmasti tervetulleita. Tässäpä niistä yksi. Dynamo Green Keyboard -tietokonenäppäimistö auttaa vähentämään tietokoneen energiantarvetta, koska se osaa muuttaa näppäilystä syntyvän energian sähköksi. Syntynyttä energiaa voidaan sitten käyttää tietokoneen virtana ja näin ollen vähentää sähkönkulutusta.

Tällainen näppäimistö maksaa noin 75 euroa.

Lähde http://www.ubergizmo.com

Artikkelin kirjoittanut Teemu Hynninen pitää yllä myöskin omaa, mobiililaitteista kertovaa blogia nimeltään Mobiiliblogi.

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (14 arviota, keskiarvo: 4.57/5)

Comments

 1. Kuinka paljon tuolla pystyy oikeastaan tuottamaan sähköä. Joitakin lukuja olisi kiva nähdä.

 2. Vote -1 Vote +1Kekkonen
  says:

  Speksit esille niin huomataan, että jälleen kyseessä on vain markkinointijippo. Naurettavaa, kun muuhun pitäis panostaa.

 3. Hei! Nyt on jo 2. päivä! :D

 4. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Ja mitenkä se virtanen saadaan siirtymään tietokoneeseen päin? Näppäimistön liittimet tietääkseni tunkevat virtaa ulospäin, mutta eivät ota sitä sisään.

 5. Joo ostin tollasen ja hienosti toimii. Varsinkin minä kun käytän aikaani paljon IRC:issä ja Messengerissä niin tietokoneen käyttökustannukset ei pelkästään pienentynyt vaan sähköyhtiö nykyään jopa maksaa mulle tuottamastani virrasta.

 6. ^^ :D

 7. Vote -1 Vote +1ohikulkia
  says:

  eli tuohan on nopeasti laskettu… yhdellä joulella nostaa n. 102g painavan omenan metrin korkeuteen. kun oletetaan että näppäimen “iskun pituus” on 5mm ja tarvittava paino jotta näppäin liikku on 20 grammaa saadaan tulokseksi jokaista painallusta kohti 2.7233117734×10-10 kwh. tämä tarkoittaa siis sitä että saadakseen yhden kwh energiaa on paineltava n. 389232 kertaa. tästä kun ottaa hyötysuhteen joka tuskin on 50% paremmalla puolella ja sekin on varsin optimistinen saadaa siis näppäimistö painella vähintään n. 800000 kertaa jotta tuo kilowattitunti on kasassa. allekirjoittanut kirjoittaa keskimäärin tunnissa 210 merkkiä (jokainen voi tuon tarkistaa http://whatpulse.org sivuston kautta lataamalla pikku ohjelman) eli menisi kwh:n tuottamiseen keskimäärin 3809.5 tuntia joka on päivissä 158.7 ja viikoissa 22.7.

  laskelmat ovat hivenen liian optimistisia mutta kysymys kuuluukin kannattaako tästä ilosta maksaa noin 75 euroa? :)

 8. Vote -1 Vote +1Ristila
  says:

  Blogailija kaimani vain sattuu olemaan myöhässä. Postailee toisena päivänä aprillipiloja. Kun tarkastelee lähde materiaalia tarkemmin huomaa että aprillipilahan tämä on. Vähän tarkkuutta lähteiden kanssa, USA:ssahan ei vuorokausi vaihdu samaan aikaan kuin täällä ;)

 9. Vote -1 Vote +1jay
  says:

  Vehje käy mainiosti kirjallisen blokin murtamiseen.
  Sanot sähkösopparin irti,laitat kaljat jääkappiin.
  Ainoa keino pitää ne kylmänä on hakata romaani ulos ripeästi.

 10. Ovat tainneet hilavituttimen kirjoittelijat nyt mennä aika monen aprillipilan kanssa halpaan.

 11. Vote -1 Vote +1juubis
  says:

  T—–U——–R———H——–A———!
  ELI SIIS TURHA!

Speak Your Mind

*