Mies yritti saada kultaa tietokoneen osista ja kuoli

Mies yritti saada kultaa tietokoneen osista ja kuoli

Se on tuo kullanhimo vaarallinen juttu. Amerikan Tulsalainen Tony Winnett kuuli, että tietokoneen osasissa on kultaa. Tästä viisastuneena hän hankki elohopeaa ja yritti sitä kuumentamalla erottaa kullan komponenteista. Sattuma kuitenkin puuttui peliin ja Tony imaisi keuhkoihinsa aimo annoksen elohopeahöyryjä. Tämä riitti tappamaan. Näin ainakin epäillään tapahtuneen. Paikalliset viranomaiset tutkivat edelleen tapausta.

Mitä ilmeisimmin elohopeaa hyväksikäyttämällä kultaa saadaan eroteltua. Tietääkö joku lukijoistamme tällaisesta tekniikasta?

Lähde: www.durantdemocrat.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (14 arviota, keskiarvo: 3.86/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Wikipedia
  says:

  Kaivosteollisuudessa elohopeaa on käytetty myös kullan ja hopean puhdistamiseen malmeista. Menetelmässä liuotetaan kulta tai hopea elohopeaan, joka muodostaa amalgaamin. Seosta kuumennetaan, jolloin elohopea höyrystyy ja jäljelle jää kulta tai hopea.

 2. Vote -1 Vote +1kenny
  says:

  Ja monta jokea kaloineen on myrkytetty elohopealla puhumattakaan työntekijöistä jotka kultaa ovat “valmistaneet” :( Nyt kaikki kotona kokeilemaan.

 3. No, lohdutukseksi mies voi saada sitten Darwin Awardin.

 4. Vote -1 Vote +1Seppo
  says:

  oon nähny dokkarin, jossa joku mongolialainen kaivostyöläinen pisti kankaan palaselle elohopeaa ja jotain hiekannäköstä ja pyöritteli sitä siinä paljainkäsin ja ilman mitää suojavarusteita ja jotenki se siitä sitte sai eroteltuu sen hiekan ja kullan erillee.. lopuks vaa elohopea takasi purkkii. Se sai sillä jonku kuukauden ruuat kokoperheelle.

 5. Vote -1 Vote +1Kullankaivaja
  says:

  Homma toimii ainakin niin, että kultamalmi rouhitaan aivan pieneksi ja kun sitten malmipöly laitetaan elohopeatankkiin, niin elohopeaa raskaammat painuvat pohjaan ja kevyemmät, kuten maa-aines jäävät kellumaan. Eli se tietokone pitää ensin jauhaa pölyksi iltapuhteena.

 6. Vote -1 Vote +1Bullet
  says:

  Tietokoneessa ei ole kovin paljoa kultaa. Sata grammaa kultaa maksaa n. 2000 euroa, ja sen määrän keräämiseen pitää purkaa aikamoinen määrä koneita. Tuskin koko konetta tarvitsee jauhaa, mutta tiettyjen komponenttien irrottamisessakin on hommaa.

  Taitaisi kullan saada helpommalla kaivamalla sen itse…

 7. Vote -1 Vote +1Jalpuri
  says:

  Joo ei tietokoneessa paljon kultaa ole, itse sanoisin että eniten kultaa voisi saada prosessorin nastoista

 8. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Ei tuossa rikastumaan pääse kotikonsteilla.. Koneessa on kultaa joitain gramman osia, siis joitain euroja voisi teoriassa koneesta saada, mutta laitteisto ja tykötarpeet vievätkin homman pakkaselle. Eri asia sitten jos joku laitos prosessoi tonneittain koneita tunnissa, joista eritellään rauta, alumiini, kupari ja kulta kaikki talteen. Pelkän kullan kerääminen ei ole kannattavaa koskaan.

 9. Vote -1 Vote +1raimo
  says:

  eli= hajottamalla koneen saa pari euroa kullan avulla sekä kuolee, myymällä koneesta riippuen vitusti enemmän ja säilyy hengissä :D

 10. Katsoittehan myös miltä päivältä kyseinen “uutinen” on? En todellakaan usko että yhden kokeilun höyryihin voisi kuolla, odottaisin lähinnä pitkäaikaisen altistuksen vaaroja. Wikipedia myös kertoo kaivostoiminnasta sivullaan Elohopea – “Kaivosteollisuudessa elohopeaa on käytetty myös kullan ja hopean puhdistamiseen malmeista. Menetelmässä liuotetaan kulta tai hopea elohopeaan, joka muodostaa amalgaamin. Seosta kuumennetaan, jolloin elohopea höyrystyy ja jäljelle jää kulta tai hopea.” http://fi.wikipedia.org/wiki/Elohopeamyrkytys – kaikki mainitut oireet ovat pitkäaikaiselta altistukselta, kun elohopea kerääntyy elimistöön. Aprillipilaa.

 11. Vote -1 Vote +1jaakobbi777
  says:

  Pitääpi kokeilla uittaa noita vanhoja koneen emolevyjä ja muita palikoita tuossa elohopeassa

 12. tosi viisasta :D

Speak Your Mind

*