Tiedättehän nuo suuret digitaaliset näytöt rakennusten seinillä ja urheilukentillä. Numerot näytetään valojen sijaan mekaanisesti. Digitaalisessa numerossa jokaiselle osasella on toinen puoli kirkkaanvärinen ja toinen musta. Kun numeron elementti aktivoituu, kääntyy kirkas puoli näkyviin.
Samanlaista mekaniikkaa hyödyntää Di Grisogono Meccanica DG -rannekello. Siinä numeron elementteinä ovat pitkulaiset sylinterit, jotka ovat toiselta puolelta mustia ja toiselta kirkkaita. Sylinterit pyörivät niin, että numerot näkyvät oikein. Kellossa on 651 osasta ja kelloja valmistetaan 177 kappaletta. Neljä eri mallia: puna-kulta, titaani-kulta, titaani-platina ja titaani-kumi. Kello on vesitiivis 30 metriin. Hinnasta ei ole vielä tietoa.
Lähde: www.techeblog.com
Videolla haastatellaan kellon kehittäjää:
Hämmentävän monimutkainen mekaaninen rakenne, tämä kun olisi valmistettu 60-luvulla olisi se ollut aikamoinen ihme. Tuollaisen rakenteen suunnittelu ilman 3D-Cadia ei kuitenkaan 60-luvulla olisi ollut mahdollista.
Katsottuani videon on minun vaikeaa kuvitella juuri tuon haastattelussa esiintyvän miehen itse suunnitelleensa tuota kelloa, luulen että hän on tämän kehitystyön mahdollistanut rahoittaja jolla on ollut tahtoa ja rahaa ryhtyä moiseen. Harmittaa vain niitä Cad-suunnittelijoita jotka ovat joutuneet toteuttamaan tuon rahoittajan päähänpistoja.
…joo tuskinpa noilla Cad-suunnittelijoilla mitään hätää kuitenkaan ole. Hieno kapistus kieltämättä.
Eikö olisi vain helpompaa käyttää 7-segmenttinäyttöä?
Jalpuri, sehän se hienous juuri onkin kun tässä eivät ledit vilku.