Thaimaalainen mies grillaa kanat auringonvalolla

Thaimaalainen mies grillaa kanat auringonvalolla

Sila Sutharat nauraa ilmastonlämpenemiselle. Hän on muisteli lapsuudessaan leikkineensä suurennuslasilla auringossa ja ideoi tämän pohjalta peilijärjestelmän, jonka antama valo grillaa hänen Thai-ruokakojunsa antimet. 50-vuotias mies kauppaa kanaa Phetchaburissa, 90 km lounaaseen Bangkokista. Japanilaiset tutkijat kiinnostuivat hänen keksinnöstään, joka grillaa 1,6 kiloisen kanan 10 minuutissa auringonvalossa ja 20 minuutissa jos on pilvistä. Yksi kana maksaa kolme euroa.

Lähde: inventorspot.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (19 arviota, keskiarvo: 4.47/5)

Comments

 1. roomassa opin välttelemään noita pienten kojujen tarjoamia kanoja. ruokamyrkytys laittaa miehen kyykkyyn pariksi päiväksi :)

 2. Vote -1 Vote +1Wertti
  says:

  Mun mielestä suht hintava, kun Bangkokissa saa ravintolassa jo kunnon curry-annoksen riiseineen ja kaljoineen tuohon hintaan.

 3. Vote -1 Vote +1Cirakon
  says:

  Tietysti se on kalliimpi. Ekologisuus maksaa.

 4. joo, kallishan tuo katuruoaksi tuollapäin maailmaa on. enpä pannut merkille hintaa aluksi..

 5. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Jos jotain maailmalla ostaa syötäväksi, niin mielellään ottaisi sen hyvin kypsennettynä että enimmät madot ja bakteerit ovat kuolleet. Tuossa on tehoa jonkin verran vähemmän kuin kaasu- tai sähkögrillissä, joten liian hätäinen kokki saattaa syöttää raakaa lihaa kansalle. Silloin on todellakin maha sekaisin.

 6. Kanasta ja broiskusta onneksi huomaa heti, onko ne tarpeeksi kypsiä – jos ei liha irtoa luista, niin raakaa on.

  Muuten on kyllä viksu grilli kaverilla. Toivottavasti juttu pitää paikkansa ja laite on halpa valmistaa sekä myydä/jakaa tarvitseville mm. Afrikkaan ja kaikkialle muuallekin, missä polttoaineesta on pulaa, mutta aurinkoa piisaa.

 7. Vote -1 Vote +1Blaa
  says:

  Kehitysmaihinhan on jo kehitelty jotain tollaisia. Hyvä toisenlainen ratkaisu taas on kehitysmaa-uuni ( pieni metallitynnyri johon puut laitetaan ). Sellaisella on hyvä grillailla makkaraa myös näsijärven jäällä.

 8. Mutta miettikääpäs hintaa linnun koko elämälle. Kana kun munitaan, syötetään, kasvatetaan, tapetaan, nyljetään, maustetaan ja lopulta vielä grillataan. Tähän päälle myyntivoitto ja muovihaarukka ja hintalapussa lukee edelleenkin kolme euroa. Sama löytyy S-marketin lihatiskiltä ainoastaan pari euroa kalliimmalla.

 9. Vote -1 Vote +1Rekisteröidy
  says:

  Minua enemmän huolestuttaa riisin kohtalo, tuollaisia pieniä juvia kohdellaan niin raalla tavalla… Muutenhan onhan kallis litrahinta tuolla aurinkoenergialla, kun on kalliimpaa kuin muilla energiavaihtoehdoilla valmistettu.

 10. Niin tota noin…
  Eikös tuo ole ihan tavallinen aurinkokeitin (solar oven)?
  Ei ole todellakaan mikään uusi keksintö kyseessä… Wikipediankin mukaan
  “Aurinkokeitinten käytön edistäminen on yksi osa Suomen kehitysapua Afrikkaan”.

  Ja tosiaan tuo hinta on kyllä aika älytön, jos ottaa huomioon että kovin kauaksi ei tarvitsisi lähteä että on jo alueella jolla ihmisten päiväansiot ovat alle euron…

Speak Your Mind

*