Veil Solar Shades -aurinkoenergia-aurinkovarjot

Veil Solar Shades -aurinkoenergia-aurinkovarjot

Australian kouluihin on suunnitteilla tällaisia Veil Solar Shades -aurinkovarjoja. Paitsi, että varjot toimivat varjoina auringolle, ne keräävät niihin osuvan auringonvalon ja tuottavat sähköä. Jokaisessa suojassa on leveät yksisuuntaiset aurinkokennot, jotka voidaan suunnata manuaalisesti osoittamaan mahdollisimman suoraan aurinkoon. Vielä kun automatisoisivat suuntauksen ja asentaisivat tällaiset jokaiseen katulamppuun.

Lähde: likecool.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (15 arviota, keskiarvo: 4.13/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Kekkonen
  says:

  Tuo on sikäli järkevä ajatus, että aurinkovarjo tuottaa eniten varjoa juuri silloin kun paneelit osoittavat parhaiten aurinkoon päin, jolloin sähköntuotantokin on suurimmillaan.

 2. tuota vois soveltaa kaupunkien kahviloiden ja ravintoloiden terasseilla, mutta tuossa koossa taitaisivat olla liian isoja.

 3. Vote -1 Vote +1S252
  says:

  Aurinkopaneeleja voisi lykätä vaikka joka kuusen alle ja peittää kaikki talojen katot ja seinät niillä, jos ne vain olisivat tarpeeksi halpoja.

  Kaunis ajatus, mutta yksi tuollainen varjo tuottaa hyvänä päivänä ehkä 120 wattia sähköä. Sillä palaa neljä hehkulamppua. Hurraa.

 4. Vote -1 Vote +1Kekkuli
  says:

  Hienoja. Mutta ei oikein sopis perus vanhan rintamamies talon pihalle. mutta johonkin asuntomessutalon pihalle varmasti.

 5. Vote -1 Vote +1narude
  says:

  olispa näppärää kun noi tuottas sähköä jota voitaisiin sirtää induktion avulla suoraan laitteisiin (ipod, kännykkä, läppäri jne…) välittömästi tuon varjon lähettyvillä tai vaihtoehtoisesti varastoida se sähkö jos sille ei ole käyttöä juuri silloin :D

 6. Vote -1 Vote +1Fizle
  says:

  Ei taida olla aurinkopaneelien rakentaminen mitään maailman ekologisinta hommaa…

 7. Vote -1 Vote +1Execution
  says:

  tästä tulikin mieleen, että joka toinen australialainen saa ihosyövän elinaikanaan.

Trackbacks

 1. [...] myös miten Veil Solar Shades aurinkoenergiavarjot tuottavat [...]

Speak Your Mind

*