CR2T on kahden CompactFlash-muistikortin kovalevy

CR2T on kahden CompactFlash-muistikortin kovalevy

CR2T on ulkoisesti 2,5-tuumaisen SATA-kovalevyn kaltainen, sisus vain on erikoinen. Tähän kovalevyyn saa sisälle kaksi maksimissaan 32 gigan kokoista CompactFlash-muistikorttia. Asema toimii kuten mikä tahansa kovalevy, sen voi kytkeä kannettavan kovalevykorttipaikkaan tai pöytäkoneeseen. Flash-muistin käyttäminen takaa tavallista kovalevyä pienemmän sähkönkulutuksen, vähemmän kuumenemista, tärähdyksen kestävyyden sekä äänettömän toiminnan. Jatkokehitystä odotellessa…

Lähde: http://www.sansdigital.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (17 arviota, keskiarvo: 4.00/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1tsIt
  says:

  Vuosia wanha keksintö. Netistä tilattuna yhden kortin lukija IDEen ei maksa edes vitosta. Kahden kortin lukija IDEen RAID0:lla lähti alle kymppiin. Kahden kortin lukija SATAan RAID0:lla oli sekin noin parisen kymppiä. Tuon on julmetun kallis niihin verrattuna ja ilmeisesti tukee vain RAID1:htä, joka on flash asemissa aika hyödytön niiden onnettoman vikaantumismahdollisuutensa takia.

 2. Vote -1 Vote +1Corrafig
  says:

  “RAID1:htä, joka on flash asemissa aika hyödytön niiden onnettoman vikaantumismahdollisuutensa takia.”

  No vikaantumismahdollisuus on onneton, mutta nämä flashit (ei ssd) ovat kuitenkin erittäin lyhytikäisiä esim. läppärikäytössä. Syynä pieni kirjoituskertamäärä ennenkä kemiat vain sanovat itsensä irti flashistä. Eli lähinnä jos erehtyy laittamaan tällaisen CF:n swapiksi ja joutuu swappailemaan paljon, niin nopeasti loppuu kirjoituskerrat CF:stä ja kortti kuolee.

 3. Vote -1 Vote +1tsIt
  says:

  Eikös ne kortit periaatteessa sitten kestä puolta pidempään, mitkä on RAID0:ssa, niihin hajautetaan luku ja kirjoitus operaatiot, jolloin korttia kohden kirjoitetaan/luetaan puolta vähemmän, jolloin taas ne kestää puolta pidempään. Toisaalta taas jos tuohon artikkelin laitteeseen tunkee samaan aikaan kaksi samanlaista uutta korttia, niin suunnilleen samoihin aikoihinhan ne sanovat sopimuksensa irti, koska molempiin tehdään täysin yhtä monta lukua/kirjoitusta ja jos ne kuolee samaan aikaan, ei taida olla paljoa apua vaikka ne RAID1:ssä olisikin.

 4. Käytännössä kaikki flash-mediat tekevät wear-levelingiä joka hajauttaa samaankin paikkaan tehtävät kirjoitukset pitkin fläshiä. Eli todellisuudessa ne levyt kyllä kestää vaikka sitä swäppäilyä vuosikausia.

 5. Vote -1 Vote +1Pete
  says:

  On kyllä vähän kallis. Tosiaan halvemmalla saa vähän bulkimpia ratkaisuja. Tosin itsellä IDE-paikkaan liitettävä vekotin on ollut työn ja tuskan alla saada toimimaan kunnolla.

Speak Your Mind

*

Amazon.co.uk suosituimmat DVD:t. HUOM! nyt ilmainen toimitus Suomeen kaikille yli £25 tilauksille!