Toyota esittelee Crown Hybrid -mallin, jossa on Night View -toiminto varoittamassa jalankulkijoista hämärällä

Toyota esittelee Crown Hybrid -mallin, jossa on Night View -toiminto varoittamassa jalankulkijoista hämärällä

Toyota Motor esitteli uuden Crown Hybrid -mallin, jossa hyödynnetään uudenlaista hahmontunnistusta. Aikaisemmassa mallissa projisioitiin hämärällä tuulilasiin Night View -kameralla kuvattu edessä näkyvä tie. Uudessa mallissa Night View -järjestelmä tomiii siten, että hämärällä kuva tiestä näytetään mittarien tilalla LCD-näytöllä. Uutta on, että järjestelmä tunnistaa jalankulkijat ja ympäröi heidät keltaisella suorakaiteella. Näin vältetään varmasti monet vaaratilanteet.

Järjestelmässä on joitain rajoituksia. Se toimii ainoastaan 15-60km/h nopeuksissa, sillä hahmontunnistus ei olisi tarpeeksi nopeaa, jos vauhtia olisi enemmän. Lisäksi sade tai täysi pimeys estää järjestelmää toimimasta oikein, jolloin se ei ole käytettävissä. Toyota suunnittelee lisäksi polkupyörien ja eläinten tunnistamista kuvasta. Suurin ongelma näytön asentamiseen uusiin autoihin on tällä hetkellä sen korkea hinta.

Lähde: techon.nikkeibp.co.jp

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (20 arviota, keskiarvo: 4.50/5)

Comments

 1. Kuinkakohan monta onnettomuutta syntyy siitä, kun ajaja luottaa auton tunnistavan hahmon, muttei se tunnistakaan.

 2. Vote -1 Vote +1PelkkäMerkki
  says:

  Tuskin syntyy yhtään onnettomuutta tuon takia. Ei kai kukaan nyt ole niin tyhmä että hylkäisi nykyisen ajotapansa (silmät tiessä), koska sokeasti luottaisi tekniikkaan.
  Jatkaisitko itse eteenpäin mitään tekemättä jos ehkä olisit havaitsevinasi ihmisen tiellä mutta kone ei inahdakkaan?

  Hyvä keksintö kuhan kamerat vielä vähän kehittyy ja valmistukseen tarvittavat kikkareet halpenee…

 3. Vote -1 Vote +1Redhat
  says:

  Mersun S -sarjaan noita on saanut jo vuodenpäivät, ainoa vaan että mersussa lämpökamera ei neliöi niitä vastaantulevia ihmisiä vaan tekee niistä lämpökuvan yökameran hahmottaessa taustan.

 4. Lämpökamera vaikuttaa tosiaan paremmalta ratkaisulta.

 5. Vote -1 Vote +1Wertti
  says:

  Itsemurhaa hautovien hirvien tunnistaminen jo kaukaa tienpenkoilta olis hyvä ominaisuus. Ja pitäisi kyllä toimia vähän kovemmassa vauhdissa kuin 60 km/h.

 6. Vote -1 Vote +1hulikko
  says:

  120 km/h tunnistus riittää. Jos sen lujempaa ajaa niin saa syyttää itseään(se kun suurin sallittu nopeus on). Luulisi sen lämpökameran toimivan suuremmissa nopeuksissakin kuin 60. Ja avustavana välineenä se on varmasti kätevä, kun se huomaa sivulla/edessä normaalia luonnon kasvillisuuden lämpöä korkeamman kohteen.

 7. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  laittaa vaan autosta valot päälle niin näkee ihan hyvin? kuka alkaa ilman valoja kikkaileen jonkun yökameran kanssa?

 8. Vote -1 Vote +1narude
  says:

  kyllähän tuo hahmo saadaan tunnistettua vaikka 320 km/h nopeudessa, kyse on vaan siitä paljonko rauta (tekniikka) saa maksaa ja toistaiseksi on kannattavinta myydä tekniikkaa joka kohta voidaan korvata tuplasti tehokkaammalla (lue 120 km/h nopeudessa tunnistus) ilman mitään todellisia lisäkuluja ja taas kassakone raikaa!

 9. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Hulikko: Ollaampas sitä nyt taas kapeakatseisia, Suomi ei ole maailman napa… En tiedä miten asiat Jaaappanissa ovat, mutta ainakin Saksassa…

Speak Your Mind

*