Kuinka synkronoit Google-kalenterin kännykän ja tietokoneen kalenterien kanssa?

Kuinka synkronoit Google kalenterin kännykän ja tietokoneen kalenterisoftan kanssa?

Googlen kalenteri tarjoaa oivan ilmaisen ratkaisun henkilökohtaiseen ajanhallintaan. Oman kalenterinpidon lisäksi sovelluksen kautta on mahdollista jakaa omia aikatauluja tuttujen kanssa tai perustaa vaikkapa kokonaan omia kalentereita yhteisille projekteille. Kokonaisuudessa ainakin allekirjoittanut on varsin otettu sovelluksen tarjoamista mahdollisuuksista.

Google kalenterin hienous, ja samalla heikkous on, että se on netissä. Koska tieto on keskitetysti palvelimella, on eri intressiryhmille mahdollista antaa oikeuksia tarkastella tai muokata tänne perustettujen kalenterien sisältöä tarpeen mukaan. Kalenteriin pääsee myös käsiksi eri päätelaitteilla ja eri paikoista ilman tarvetta erikseen asennettavalle kalenterisovellukselle. Googlen kalenteri toimii kuitenkin (ainakin vielä toistaiseksi) ainoastaan tietokoneen ollessa kytkettynä nettiin, joten ainoaksi kalenteriratkaisuksi tästä ei ole. Jotta ajan halinta onnistuisi kattavasti, tarvitaan siis synkronointia eri laitteiden, kuten kännykän ja tietokoneen kalenterisovellusten kanssa. Tässä esimerkki, kuinka itse olen hoitanut eri laitteiden kalenterisovellusten synkronoinnin google-kalenterin kautta ajasta sekä paikasta riippumatta.

Vaikka lähes joka kännykästä löytyy jo jonkinlainen kalenterisovellus, on näistä harvoin yksityiskäyttäjille suurta hyötyä. Tietokoneen kalenterin synkronointi kännykän kanssa on vaatinut kalliin kalenteriohjelman ja lisäksi kikkailua datakaapelin kanssa. Ei siis kiinnosta. Koska Googlen kalenteri on tallennettu palvelimelle nettiin, kalenterin synkronointi on mahdollista tehdä suoraan puhelimen datayhteyden ylitse, eikä erillisiä ohjelmistoja tai datakaapeleita tarvita. Google-kalenterin synkronoimiseksi matkapuhelimen kanssa tarvitaan ainoastaan tili perusominaisuuksiltaan ilmaiseen goosync palveluun. Goosync palveluun rekisteröityminen on helppoa eikä alkuun mainiosti riittävä perustili siis maksa penniäkään. Palvelun käyttöön ottamiseksi tarvitaan ainoastaan oman Google-tilin tunnukset, sekä kännykkänumero, johon palvelusta voi tilata tekstiviestinä puhelimen asetukset synkronointia varten. Kun asetukset on tallennettu, synkronointi onnistuu molempiin suuntiin milloin tahansa datayhteyden ylitse suoraan puhelimen valikosta. Todella näppärää siis!

Kun Google kalenteri on synkronoitu kännykän kanssa, tarvitaan vielä ratkaisu kalenterin synkronoimiseen tietokoneen kalenterisoftan kanssa. Henkilökohtaisesti suosin Thunderbird -sähköpostiohjelmaan Lighting -nimisenä lisäominaisuutena asennettavaa, Mozilla Sundird -kalenteria. (Kyseinen kalenteri on muuten tulossa Thunderbirdin pian julkaistavaan versioon 3.0 vakio-ominaisuutena). Kun kalenteri on asennettu, onnistuu tämän synkronointi google-kalenterin kanssa asentamalla tähän Provider for Google Calendar -lisäosan. Kun lisäosa on asennettu, ilmestyy ohjelman uuden kalenterin luontiin optiona Google -kalenterin lisääminen. Tänne tarvitsee sitten enää lisätä Google-kalenterin asetussivulta löytyvä XML-url-osoite ja homma on pulkassa.

Edellisiä ohjeita seuraamalla olet siis konfiguroinut itsellesi ajanhalintajärjestelmän, jossa Googlen nettikalenteri, kännykän kalenteri ja tietokoneen kalenterisovellus ovat aina toistensa kanssa ajan tasalla. Muutokset mihin tahansa edellä mainituista kalentereista päivittyvät siis synkronoimisen myötä muihin kalentereihin automaattisesti. Kätevää, eikö?

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 arviota, keskiarvo: 4.50/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Make
  says:

  Goosync on vanha tuttu ja käytössä ollut pitkään. Ja jos koneessa on vista niin vistan kalenterin saa synkronoitumaan suoraan googlen kalenteriin asetuksista.
  Mutta sitten kannattaakin pysyä erossa pcsuiten kalenterin synkronoinnista tai kaikki merkinnät on kännykässä kahteen kertaan.

 2. Vote -1 Vote +1Crazyguy
  says:

  Itse totesin tämän sopivan minulle paremmin kuin GCalDaemon, kannattaa vilkaista: https://addons.mozilla.org/en-US/sunbird/addon/4631

 3. Crazyguy: Tämä oli loistava vinkki! Vaihdoin itselleni kyseisen lisäosan käyttöön ja korjasin samalla mukaan edelliseen artikkeliin. Kiitos!

 4. Erkki, loistava vinkki. Hoidin itselleni saman tien tuon Goosyncin, mutta OutLook on vielä haasteena. Ideoita miten sen saa synkattua?

 5. Wautsi: Googlelta näyttäisi löytyvät valmis sovellus ja ohjeet Outlookin kanssa synkkaamiseen täältä

 6. No niin, ja sehän toimi heti. Googlen tuotteiden toimivuudesta voi aina olla varma. Nyt myös OutLookini on synkassa Google kanssa, mutta puhelimeen en ole vielä saanut päivitystä. Kiitos Erkki.

 7. Vote -1 Vote +1Puhveli
  says:

  Minullakin ongelmia saada tuo puhelin toimimaan tämän kanssa! =( Muuten ihan loistava

 8. Vote -1 Vote +1Juupa juu
  says:

  Koti Macilla ja työpaikan Windows Outlookilla teen näin:

  Google Calendar Sync päivittää Outlookin ja Google Kalenterin 2-suuntaisesti.

  Kotikoneella BusySync päivittää Google Calendarin Macin iCalin “Työ”-kalenteriin.

  Bluetoothilla synkkaus Nokia E51:sen ja Macin iCalin kautta (tämäkin hoituu automaattisesti).

  Muuta järkevää tapaa en ole keksinyt millä kaikki hoituisi automaattisesti ja saisi kotikoneelle sekä puhelimeen näkymään myös työpaikan kalenterin merkinnät (ja tarvittaessa myös lisäämään kotikoneella työkalenteriin).

  On monimutkaista mutta toimii kuin itsestään!

 9. jos oikein ymmärsin niin ilmainen goosync päivittää kerran vuorokaudessa? jotta näen toimiiko synkkaus tuohon minun E61i-puhelimeen niin täytyy odotella huomisaamuun. synkkaako kukaan muu samanlaiseen puhelimeen? toimiiko?

 10. Kyllä homma toimii ainakin omalla Sony Ericssonilla ihan reaaliajassa. Sen jälkeen kun asetukset on Goosyncissä ja puhelimessa kunnossa, valitaan puhelimen synkronointivalikosta, että “synkronoi Goosync”. Tämän jälkeen puhelin hakee sekä lähettää muutokset ja kalenteri on päivitetty.

 11. Vote -1 Vote +1Tiedoksi
  says:

  Kaikki kalenterimerkinnät Googlen seulottavissa ja urkittavissa… Ilmaisia lounaita ei ole…

 12. Vote -1 Vote +1dmh
  says:

  Google Calendarin kaksisuuntainen synkronointi Nokian S60-sarjan puhelinten kanssa onnistuu mielestäni helpoiten CalSyncS60-ohjelmalla ( http://s60addons.com/calsync/ ), joka on beta-vaiheessa, mutta on toiminut mielestäni erinomaisesti.

 13. Vote -1 Vote +1kapula
  says:

  Nokian puhelimet saa synkronitumaan automaattisesti tietokoneen kanssa Bluetoothilla. kännykkäni nokia N70 etsii tietokonetta tietyin väliejoin salatulla Bluetoot-yhteydellä ja synknoroi. Eli kun tietokoneen avaa, ja sen antaa olla päällä 10 minuuttia. kännykä ja tietokone synkronoivat automaattisesti. Minusta tämä on paras ratkaisu, sillä kännykkä synkronoi töissä työkoneen, ja kotona kotikoneen kanssa. Näin kännykän kalenteri, ja sen tietokoneen kalenteri jota parhaillaan käytän on aina oikeassa. En tiedä googlen kalenterista, käytän outilookia ja nokian omaa puhelimesta löytyväää kalenteria.
  Onnistuisiko tämä googlen kalenterin kanssa?

 14. Vote -1 Vote +1male
  says:

  Hieno homma.
  Muutoin synkkaamiset google- ja outlook -kalentereiden välillä pelaa, mutta puhelinta en em. ohjeistuksesta huolimatta saa synkkaamaan google-kalenterin kanssa. Tulee virheilmoitus “järjestelmävirhe”. Olisko kenelläkään tietoa, mitä tässä vois vielä tehdä ja miten?

 15. Ei taida GooSync ihan pelittää E51:llä. Pari kuukautta on toiminut ja sitten alkoi tulla luuriin ilmoitus “järjestelmävirhe”. GooSync.com:sta selviää tällainen syy:

  “Sync failed.
  Error 511: The transaction log for database ’2007beta’ is full. To find out why space in the log cannot be reused, see the log_reuse_wait_desc column in sys.databases”

  Mistään en ole löytänyt ohjetta, miten vika korjataan.

Speak Your Mind

*