Japanin McDonald’s myy hampurilaisia kännykkämaksulla

Taitaa ainakin Suomessa olla pikaruokaketjut muutoksen vallassa. Eikä yhtään ihmekään kun euron tai pari kalliimmalla saa hampurilaisaterian oikeassa ravintolassa. Ainakin täällä Tampereella. Lisäksi pikaruokalassa saa usein odottaa niin kauan hampurilaista, että ranskikset ehtivät jäähtyä ja jäät sulaa juomaan. Yritä sitten siinä selittää, että jos voisivat tuoda koko seurueen annokset kokonaisuudessaan yhdellä kertaa vaikka vartin päästä – kuten ravintolassa.

Ainakin USAssa asiat ovat toisin ja ruoka tulee heti. Japanista en tiedä, mutta ei ole huono idea, että kännykällä voi maksaa hampurilaisen. Järjestelmä hyödyntää jo käytössä olevaa “kännykkäraha” -tekniikkaa nimeltä felica mobile wallet, japaniksi osaifu-keitai. Tilauksen yhteydessä voi ilmoittaa jos käyttää kuponkeja ja minkälaisen ateriapaketin haluaa. Saisivat tuoda tänne samanlaisen. Voisi tilata ateriat valmiiksi hyvissä ajoin ja etenkin jos tilin saldo on lähellä nollaa aamuyön tunteina ei jää ilman ruokaa. Ja voi tarjota kavereillekin. Ja sitten ihmetellä kännykkälaskua kuun lopussa.

Lähde: www.nxi4.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (13 arviota, keskiarvo: 4.15/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Mathaismem
  says:

  Muutenkaan en ymmärrä näitä roskaruoka sakkia, varsinkin mäkkärikansaa. Voisin alkaa paasaamaan kyseisestä firmasta…Luonnon kulutusta-epäterveellistä-laatu.

 2. Vote -1 Vote +1S252
  says:
 3. Vote -1 Vote +1mustiainen
  says:

  Mainonta on syy miksi suomalainen nuori ostaa ruuan paholaispuodista. Mainonnan valtaa ei kannata aliarvioida. Pullamössönuoriso ei ajattele kuinka he samalla saastuttavat luontoa itsensä lisäksi ostamalla tuolta jonkun “happy mealin”. Pakko myöntää että joskus pentuna pidin noista hamppareista, mutta nykyään pelkkä rasvan haju oksettaa kun pikkuveli vetää alas tuota saastaa.

 4. Hirveetä valitusta kaikilta, kun mikään ei ole maailmassa hyvin.. :D

 5. Vote -1 Vote +1tansq
  says:

  Tai sitten on kaikki niin hyvin että täytyy valittaa jostain näinkin vähäpätöisestä asiasta :D

 6. http://www.vegemesta.com/

  suomessa on pystynyt tekstarilla shoppailemaan burgereita jo varmaan vuoden…

 7. Vote -1 Vote +1slow
  says:

  Eikös tuollainen ole myös Kampin Scan burgerissa?

 8. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Scan ateria maksaa vitosen, kerrosateria 6.50. Mistä ‘oikeasta’ ravintolasta saa samaan hintaan edes vesikannua nykyään? Pikaruoka on halpaa, mäkkärin hinnat ovat kestäneet hyvin tarkasti samoina koko euroajan. BigMac maksoi markka-aikaan 20mk, nyt markoiksi muunnettuna 23mk. 8vuoteen olisi inflaatiokin vaikuttanut jo oikeasti enemmän. Hese kyllä riistää asiakkaita, ja odotusajat ovat uskomattoman pitkät. Mutta kuka siellä käskee käymään? Scani ja mäkki rulee.

  (Perinteisellä nakkiputkalla ei ole enää varaa käydä kun makkaraperunat maksaa jo 5.80, kolme kesää sitten sai samasta paikasta 3.80 saman annoksen. tätä ei selitä muu kuin ahneus.)

 9. Aterioiden hinta mäkissä on kyllä seurannut hintojen nousua. Kun markoista siirryttiin euroihin Big Mac-aterian hinta oli juuri laskettu 4.5 euroon. Tänä päivänä muutamia vuosia myöhemmin tasan 6 euroa.

 10. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  No ONHAN se nyt ÄRSYTTÄVÄÄ kun mäkki on pikaruokala ja sielläkin joutuu odottelemaan.
  JAPANISSA ei hampurilaista tuotu minulle pöytään kertaakaan, koska sen sai jo maksaessa. Paitsi kerran kun tilasi 15 samanlaista hampurilaista kerralla niin joutui pari minuuttia odottelemaan.=)

  Japanissa on kyllä siirrytty kännykällä maksamiseen monessa muussakin. Heille kännykkä ei todellakaan ole enää vain puhelin, vaan jotain aivan muuta.

 11. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Eikös näillä japanilaisilla olekin sellainen systeemi että kännykällä kosketetaan maksupäätettä, jolloin maksu rekisteröityy. Ei tarvitse näpyttää mitään koodiviestejä ja lähetellä niitä ympäriinsä, kuten suomalaisissa limsa-automaateissa sekä autopesuloissa?

 12. Vote -1 Vote +1Carollsissa töissä oleva
  says:

  Ensinäkin on tuotava esille se fakta, että MCDonalds tekee joka vuosi suomessa monta kymmentä miljoonaa euroa tappiota, viime vuonna n. 20milj euroa. Syynä tähän on se, että Mäkki on lähtenyt hintakilpailuun toisinkuin Hesburger. Miksi MCDonalds voi sitten jatkaa suoemssa? Sen takia koska niitä rahoittaa amerikan serkku joka takoo rahaa satoja miljoonia tai miljardeja vuodessa. Hesburger on päättänyt, ettei se lähde tähän hintakilpailuun mukaan vaan keskittyy laatuun, hyvään palveluun ja työntekijöiden parempiin palkkoihin.

  On myös ihan turha valittaa, jos hampurilaista ei ole valmiina ja varsinkin jos teillä on erikois tilaus. Hiljaisina aikoina kun ei ole mitään järkeä tehdä pinniinn sitä 10 clubia tai 10 caroliinaa, ne vaan eivät mene ja ne joutuvat suoraan hävikkiin. Ja en tiedä MCDonaldsista mutta Carrolsissa on asiat niin hyvin, että hampurilaisen tuomiseen yleensä menee alle 5 minuuttia. Valitettavasti joissakin tapauksissa keittiö ei kuule tilausta mitä kassalta on huudettu ja asiakas odottamaan enintään 10 minuuttia. Yleensä tässä tapauksessa tarjoamme korvaukseksi jälkiruokaa tai vaikka isompia ranskalaisia.

  Uskallan myös väittää, ettei Carollsin tai Hesen hinnat ole hirveästi nousseet 3 vuoden aikana, sillä kun Hesburgel yhtiö on pitänyt samat hinnat eikä lähtenyt tuohon hintojen poljentaan mukaan, on Hesellä varaa pitää samat hinnat. Riistämisestä on ihan turha puhua ja myös odotusaikojen pituudesta, sillä jos on hiljaista ei ole mitään järkeä tehdä liikaa hampurilaisia pinniin koska ne menevät kuitenkin hävikkiin.

  Myös kala, kana ja kasvis hampurilaisia on ihan turha tehdä etukäteen koska niitä menee ehkä yksi kappale 15 minuutissa. Toivottavasti te ihmiset valaistuitte edes vähän.

 13. tuli nälkä.

 14. Vote -1 Vote +1Severed
  says:

  Voi niitä aikoja kun hesestä sai kerrosaterian kupongilla 4 eurolla…

 15. Vote -1 Vote +1Sammy
  says:

  Mäkissä ainakin Helsingissä säästetään jossain, kun on semmoinen ihme piippari mikä annetaan kassalla asiakkaalle. Asiakas voi mennä vaikka tupakalle tämän vempeleen kanssa, sitten kun laite alkaa piippaamaan, niin ateria on valmiina kassalla :D Varmaan tälläinen käytäntö olisikin sitten kätevä kännykälläkin maksettaessa, että kännykkä piippaa kun ateria on valmis.

 16. Vote -1 Vote +1BaBaJaGa
  says:

  New Yorkista tulin noin 2 yötä sitten kävin myös Mäkkärissä pari kertaa. Halvempaa kyllä, nopeampaa ei. 6.69 dollaria Big Mac ateria eli noin 4 euroa. mutta se nopus jää kyllä siihen ketä on palvelemassa ja kuinka ison aterian ottaa jne.

Speak Your Mind

*